دستور جدید رسانهها در چهل سال دوم انقلاب اسلامی
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ــ استقبال گرم اقشار مختلف مردم از جشنهای بزرگداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی و راهپیماییهای باشکوه در استانهای کشور، نشان از همبستگی مردم و تجدید میثاق آنها با انقلاب و رهبری داشت. این اتفاق در شرایطی به وقوع پیوست که صرف نظر از سرمای هوا و بارندگیهای روز راهپیمایی، تلاش دو ماهه رسانههای مخالف خارجنشین نیز برای تضعیف این جریان مردمی نتیجهای در پی نداشت و آنها را به انفعالی وادار کرد که احتمال آن را از قبل میدادند.
اقدام رسانهای دشمن
در این روز تاریخی اگرچه رسانههای دشمن، پوشش مناسبی از مراسمهای راهپیمایی ندادند، اما با یک فرار هماهنگ و رو به جلو سعی کردند با استفاده از شاهدان عینی و اپوزیسیون خارجنشین، داستان پیروزیهای انقلاب ۱۳۵۷ را بهگونه دیگری روایت کنند. این تاکتیک جدید رسانههای مخالف نشان داد که آنها قصد دارند با تحریف و تفسیر تاریخ انقلاب، مخاطبان جوان را در موضعگیری مثبت نسبت به انقلاب اسلامی دچار ابهام و نهایتاً در تصمیمگیریشان به اشتباه بیندازند. بیشترین کلیدواژهای که روز 22 بهمن بهطور پیوسته در این رسانهها تکرار میشد و قبلاً در ونزوئلا، ترکیه و چند کشور مهم دیگر هم نتیجه داده بود، مسئله گرانیها، بیکاری جوانان و بیکفایتی برخی سازمانهای ادارهکننده جامعه بود.
هوشمندی مردم انقلابی در برابر این تهاجم رسانهای
در برابر این تهاجم رسانهای، مردم انقلابی و هوشمند ایران به دور از هرگونه ابهام، ضمن شرکت گسترده در راهپیمایی 22 بهمن، مطالبات بحق خود را نیز در قالب همگرایی با نظام و از طریق اعلام مخالفت صریح با دشمنان انقلاب مطرح کردند و در بسیاری از این مطالبات برای غلبه بر مشکلات اقتصادی و کمک به بدنه مدیریت جامعه اعلام آمادگی کردند.
غلبه بر تحریمها
تحریمهای ظالمانه امریکا علیه مردم ایران سابقه دیرینهای دارد و تلاشهای بینالمللی حتی توافق قدرتهای بزرگ جهانی بهویژه اعضای 1+5 هم نتوانست از این دشمنی بکاهد. فشار این تحریمهای هوشمند در سالهای اخیر، مستقیماً معیشت شهروندان ایرانی را نشانه گرفته و دشمن بهصورت آشکار قصد دارد زندگی عادی مردم را فلج کند.
این سیاست دولت امریکا از قبل قابل پیشبینی بود و به همین دلیل، سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری به دستگاهها و سازمانهای ادارهکننده کشور ابلاغ شد، اما به دلیل نقص در اجرا و ناتوانی در هماهنگی و پیادهسازی این خطمشیِ لازمالاجرا، نتایج پیشبینی شده هنوز محقق نشده و از این بابت خسارتهایی متوجه جامعه گردیده است. به عبارت دیگر بهرغم تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و رعایت بسیاری از رسوم و شرایط اداری رایج هنوز بند صدر این سیاستها بهویژه مدیریت جهادی، عزم راسخ برای پیشرفت، فرصتسازی، پیشرو بودن و درونزایی در برخی از سازمانها و دستگاههای ذیربط دیده نمیشود.
از سوی دیگر، مغفول بودن، بهجا ماندن و اجرای ناکافی تکالیف ابلاغی ستاد اقتصاد مقاومتی در تعدادی از این سازمانها سبب شده که آشفتگیهایی در بازارهای داخلی بهوجود بیاید و نهتنها مردم را به زحمت بیندازد، بلکه موجبات سوءاستفاده دشمنان و بدخواهان منطقهای و بینالمللی را به همراه بیاورد. این سخن بدان معناست که بهرغم هوشمندی رهبری معظم انقلاب در پیشبینی افقهای پیشرو و ارائه راهکارهای مورد نیاز دستگاهها و همچنین رفتار اقتصادی شایسته مردم، هنوز به انسجام ملی و وفاق کامل در پیادهسازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی دست نیافتهایم. این موضوعی است که برخی آن را به عقب ماندن سازمانهای مدیریتی کشور از این جریان پیشرفت نسبت میدهند.
مأموریت رسانهها: پُرکردن خلأهای وحدت و انسجام ملی
حال این وظیفه رسانههاست که در کارکرد سنتی خود بهعنوان حلقه واسط بین مردم و بدنه مدیریتی یا همان دولت به ایفای نقش فعال در جامعه بپردازند و علاوه بر فرهنگسازی، گفتمانسازی و ایجاد بسترهای لازم برای همراهی جامعه با برنامههای پیشرفت کشور، به توصیه مقام معظم رهبری از راهکارها و توصیههای کارشناسی نخبگان و متخصصان کشور استفاده کرده و محتوای لازم را بهعنوان تصمیمسازی برای برونرفت از چالشها و کمک به مدیریت کشور ارائه کنند. این اقدام یک فرایند مثبت خواهد بود که توانمندسازی بدنه مدیریت کشور را به جریان اصلی فرهنگی اجتماعی جامعه تبدیل خواهد کرد.
در حال حاضر، افزایش تصاعدی رسانههای اجتماعی و نقشآفرینی کاربران فضای مجازی، امکان انتقال بازخوردها و تصمیمسازیهای کارشناسان دلسوز به سازمانهای مرتبط را بیش از پیش فراهم آورده و سرعت انتقال اطلاعات را به صورت شگرفی افزایش داده است. بر این اساس در دوره چهل ساله دوم بایستی انتظار داشت که رسانهها با تأثیرگذاری بر مدیران و ارتقای انگیزه خدمت در آنان، ارتباط سازمانها با بستر اصلی جامعه را برقرار کرده و با پُرکردن خلاءهای موجود، موجب برقراری انسجام در جامعه و وحدت کلمه برای غلبه بر چالشها و زمینهسازی برای پیشرفت مورد انتظار کشور باشند.
* عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
انتهای پیام/4072/ن
انتهای پیام/