دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارتشی که انقلابی شد

ارتش جمهوری اسلامی بعد از انقلاب به یگانی برای خدمت به مردم و کمک به حفظ منافع ملی و امنیت کشور تبدیل شده است.
کد خبر : 360191
61997_664.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ارتش‌ها را عموماً به‌عنوان نخستین سد دفاعی کشورها در برابر تهدیدها می‌شناسند؛‌ مردان شرایط سخت، کسانی‌که در دوره‌های دشوار نظامی آب‌دیده شده‌اند و راه‌های گذر از سختی‌های زمین و شکستن توان دشمن را همواره تمرین کرده‌اند. کوهستان، دشت، کویر، جنگل و دریا را خوب می‌شناسند و با اعتمادبه‌نفسی که در جنگ و رزمایش پیدا می‌کنند، برای گذر از هر مانعی راهی می‌یابند.


اما دشوارترین جنگ، آن‌گاه رخ می‌دهد که زمین و طبیعت به انسان حمله می‌کند. سیل، سونامی، آتش و زلزله از انواع همین زورآزمایی‌های طبیعت با انسان‌هاست. ارتش جمهوری اسلامی ایران، ساختاری است که گذر از بحران را خوب می‌شناسد؛ ‌فرماندهان  و کارکنان ارتش در 40 سال گذشته چنین آموخته‌اند که تکیه‌گاه مردم باشند. این موضوع در حوادث و سختی‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیار به چشم آمده است که ارتش در صدها حادثه از سوانح هوایی، دریایی، سیل و زلزله حضوری مؤثر داشته است. گزیده‌ای از صحنه‌های مردم‌یاری ارتش را می‌توان به شرح ذیل بیان کرد.


ارتش و کمک به سیل‌زدگان خوزستان (سال 1358)


در این واقعه، یگان‌هایی از لشکر 92 زرهی اهواز، تیپ 84 خرم‌آباد، گروه 11 مراغه، مرکز آموزش مهندسی بروجرد، لشکر 81 زرهی کرمان و هوانیروز در امر کمک‌رسانی و مردم‌یاری به‌صورت مستقیم در منطقه حضور داشتند که اقدامات ذیل را انجام دادند:


- تهیه و ارسال مقدار زیادی پتو، چادر، لباس، اقلام خوراکی و پزشکی به منطقه.


- اختصاص یک روز حقوق همافران و کارکنان روابط عمومی نیروی زمینی ارتش به‌منظور کمک به سیل‌زدگان.


- ارسال وسایل حمل‌ونقل مانند نفربر فودر، جرثقیل، قایق و بیل هیدرولیکی به‌منظور جابه‌جایی مردم سیل‌زده، آذوقه و ...


- اعزام بالگرد و هواپیماها برای انتقال مصدومان و نجات جان سیل‌زدگان و جابه‌جایی آذوقه، مواد دارویی، غذایی، علوفه برای دام و ... از تهران، اصفهان، بوشهر و بندرعباس به اهواز.


- اعزام تیم غواصی نیروی دریایی برای نجات جان مجروحان.


- احداث سه کیلومتر سدبندی در نهر عبود و دو کانال آب.


- اعزام بالگردهای هوانیروز ارتش برای انتقال آسیب‌دیدگان و همچنین جابه‌جایی اقلام و کالاهای مصرفی و دارویی به منطقه (با 200 نوبت پرواز).


- اعزام ده‌ها دستگاه کمپرسی، لودر، قایق‌های تندرو و اعزام نیروی انسانی به استعداد یک تیپ در دفعات مختلف از لشکر 92 زرهی اهواز.


- اعزام ده‌ها فروند قایق تندرو به منطقه، نصب پل‌هایی بر روی رودخانه‌های منطقه توسط گروه 422 پل شناور ارتش.


ارتش و زلزله رودبار و منجیل (سال 1369)


در این واقعه ارتش جمهوری اسلامی ایران با استفاده از امکانات و تجهیزات خود اقدامات اساسی ذیل را انجام داد:


- تشکیل ستاد هماهنگی ارتش برای کمک به حادثه‌دیدگان در معاونت تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش.


- بالگردهای اعزامی ارتش، مقامات مملکتی و خبرنگاران را به محل حادثه رسانده و در روزهای اولیه توانستند سه هزار و 856 نفر از مجروحان را از مناطق حادثه‌دیده به بیمارستان‌های شهرهای مجاور منتقل کنند.


- اعزام بیش از 482 دستگاه خودرو سنگین، اتوبوس، مینی‌بوس و بیش از صد دستگاه لیفتراک و آمبولانس توسط ارتش به منطقه و تأمین مایحتاج آسیب‌دیدگان مانند وسایل و تجهیزات، انواع پوشاک، مواد غذایی و صدها چادر و سایر نیازمندی‌ها.


- ایجاد و استقرار یک قرارگاه مهندسی با کلیه امکانات اعم از نیروی انسانی متخصص و تجهیزات لازم نظیر بولدوزر، کانال‌کن، جرثقیل و ... در منطقه زلزله‌زده.


- اسکان و تأمین بالغ بر 178 نفر از پزشکان بدون مرز اعزامی از طریق فرانسه در بیمارستان 600 تخت‌خوابی نیروی هوایی ارتش.


- دژبان ارتش مانند سایر یگان‌های ارتش علاوه بر کمک‌های نقدی و جنسی، روزانه به‌طور مرتب 100 نفر از کارکنان  جمعی خود را برای تخلیه وسایل اهدایی به هلال احمر در فرودگاه مهرآباد مأمور کرد.


- نیروی دریایی ارتش، بیمارستان 50 تخت‌خوابه منطقه چهارم خود و یک ساختمان 80 اتاقه را برای مداوا و بستری حادثه‌دیدگان در اختیار زلزله‌زدگان قرار داد و گروه‌های 400 نفری امداد پزشکی را به‌طور مرتب به منطقه اعزام کرد.


- اعزام تیپ‌های قایق‌رانی نیروی دریایی ارتش با تجهیزات کامل مانند هواپیماهای فراندشیب و جت فالکن، به‌منظور ترابری و رساندن دارو و آذوقه و اعزام گروه‌های 200 نفری تفنگ‌داران دریایی برای حفاظت فیزیکی از مناطق آسیب‌دیده.


- انجام کارهای تأسیساتی مانند لوله‌کشی آب آشامیدنی، نصب سرویس‌های بهداشتی عمومی صحرایی، کارهای خدماتی، دروی محصولات کشاورزی، نصب تعدادی تنور نانوایی و اعزام گروه‌های پزشکی.


ارتش و زلزله بم (سال 1382)


در این واقعه که متأسفانه تلفات انسانی و خسارت‌های مادی و ساختمانی زیادی به همراه داشت، ارتش جمهوری اسلامی ایران با تمام امکانات و توانمندی خود در منطقه زلزله‌زده حضور یافت. بخشی از اقدامات ارتش در این واقعه به شرح ذیل است:


- استقرار ستاد متمرکز کمک‌رسانی در منطقه بروات بم با حضور فرماندهان ارتش و ساماندهی کمک‌رسانی‌ها.


- اعزام گردان‌های ارتش با تجهیزات کامل، به‌منظور مردم‌یاری و خدمات‌رسانی به آسیب‌دیدگان.


- ارسال اقلام زیادی از مواد خوراکی، مصرفی، پزشکی و ...


- اعزام تعداد زیادی وسایل نقلیه سنگین و سبک (مانند کامیون، اتوبوس، تانکر سوخت و آب، لودر، آمبولانس و ...) و دستگاه‌های دیگر مانند کمپرسی، جرثقیل، نفربر، موتوربرق، تریلر، دستگاه برش و ...


- کمک در تخلیه مجروحان و مصدومان.


- احداث بیمارستان‌های صحرایی.


- اعزام سگ‌های تربیت‌شده به‌منظور تجسس و نجات زلزله‌زدگان.


- اعزام بالگردهای هوانیروز ارتش برای انتقال مجروحان و مصدومان.


- اعزام انواع وسایل پرنده نیروی هوایی ارتش به‌منظور انتقال مجروحان، کالا، نیروهای متخصص و مسئولان.


- اعزام تفنگ‌داران دریایی و تعداد زیادی از کارکنان پایور و وظیفه ارتش به‌منظور کمک و تأمین امنیت منطقه.


- ارسال کمک‌های جمع‌آوری شده مردمی و کارکنان ارتش به منطقه.


- پذیرش، بستری، مداوا و عمل جراحی مصدومان در بیمارستان‌های صحرایی و سایر بیمارستان‌های ارتش.


ارتش و زلزله کرمانشاه (سال 1396)


در این واقعه، فرمانده کل ارتش «امیر سرلشکر موسوی»‌ در ساعات اولیه بعد از زلزله در منطقه حضور یافت و شخصاً فرماندهی عملیات ارتش در منطقه زلزله‌زده کرمانشاه را برعهده گرفت. «امیر سرتیپ کیومرث حیدری»، فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز در ساعاتی پس از وقوع زلزله در منطقه زلزله‌زده حضور یافت تا در امر هدایت ارتشیان مشارکت کند. بخشی از مهم‌ترین اقدامات ارتش در این واقعه به شرح ذیل هستند:


- در کمتر از دو ساعت، نیروی زمینی ارتش در سرپل‌ذهاب حاضر شد و تا صبح بیش از هزار و 500 نفر را از زیر آوار خارج کرد.


- توزیع تعداد زیادی پتو و چادر بین مردم آسیب‌دیده در ساعات اولیه بعد از زلزله.


- چهار تیپ نیروی زمینی و امدادگران قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الأنبیاء(ص) به‌صورت فعال در منطقه حاضر شدند.


- پادگان سرپل‌ذهاب مصدومان را پناه داد و هوانیروز با پرواز بیش از 50 فروند بالگرد، لحظه‌ای آرام نمی‌گرفت و به‌طور مستمر مصدومان را به کرمانشاه منتقل می‌کرد و یا با اقلام پشتیبانی به میان مردم می‌آمد.


- نیروی هوایی هم همواره دارو و اقلام امدادی را به منطقه منتقل می‌کرد، امدادگران را به منطقه می‌رساند و مصدومان را به شهرهای دیگر تخلیه می‌کرد.


- بیمارستان‌های صحرایی ارتش مأمن مجروحان و آسیب‌دیدگان شده بود و نخستین مولود پس از زلزله، («آوا»ی مردم کرمانشاه) در یکی از همین بیمارستان‌های صحرایی ارتش، در همان ساعت‌های نخست امدادرسانی به‌دنیا آمد.


اقدامات مناسب و ارزشمند ارتشیان در زلزله کرمانشاه، تأیید و قدردانی رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان هلال احمر، استاندار کرمانشاه و امام جمعه اهل سنت این شهر و بسیاری از مسئولان دیگر و همچنین مردم کشورمان را درپی داشت.


ارتش و حادثه نفتکش سانچی


نفت‌کش ایرانی، حامل 136 هزار تن میعانات گازی صادراتی ایران به کره جنوبی، در عصر 16 دی ماه 1396، پس از برخورد یک کشتی باری با آن، دچار آتش‌سوزی شد. در این حادثه نیز تیم ایرانی عملیات امداد و نجات، شامل 12 تَن از تکاوران نیروی دریایی ارتش، بامداد 24 دی 1396، به محل حادثه نفتکش سانچی رسید، اما متأسفانه به دلیل شدت انفجار و شهادت کارکنان سانچی قبل از حضور تکاوران، عملاً امکان یاری‌رساندن تکاوران دریایی به کشتی فراهم نشد.


امدادرسانی ارتش در حادثه برخورد هواپیما به کوه دنا


در تاریخ 29 بهمن 1396، یک فروند هواپیمای مسافربری کشورمان با 66 مسافر از تهران به مقصد یاسوج در حال پرواز بود که 20 دقیقه پس از پرواز از رادار محو شد و در محدوده سمیرم اصفهان سقوط کرد. با توجه به شرایط آب‌وهوایی، نیروهای زبده ارتش اعم از تکاوران تیپ 65، خلبانان تیزپرواز هوانیروز و نیروی هوایی ارتش در منطقه حضور یافتند و به‌همراه نیروهای امدادی و کوهنوردان و اعضای هلال احمر، مشغول امدادرسانی شدند. تکاوران ارتش تعدادی از اجساد هم‌وطنان را به‌سوی منطقه عمومی سی‌سخت سمیرم حمل کردند و هواپیماهای ارتش با انجام چندین سورتی پرواز در منطقه، تلاش بی‌وقفه‌ای در یافتن محل سقوط هواپیما و جسد حادثه‌دیدگان انجام داد.


شهادت 13 تن از کارکنان نیروی هوایی ارتش در عملیات مردم‌یاری


در صبح روز دوشنبه 26 دی 1397، هواپیمای بوئینگ 707 ارتش که به‌منظور واردات گوشت گرم گوسفند به بیشکک پایتخت قرقیزستان سفر کرده بود، در زمان بازگشت دچار سانحه شد و در فرودگاه فتح استان البرز سقوط کرد. در این حادثه 15 نفر از سرنشینان هواپیما جان خود را از دست دادند که 13 نفر از آنان پرسنل نیروی هوایی بودند و در راه خدمت به مردم تلاش می‌کردند.


انتهای پیام/4079/4082


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب