کتاب کاربرد کاتالیزگرها منتشر شد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سالهای اخیر حساسیتهای فراوان نسبت به مشکلات محیط زیستی مرتبط با سنتزهای آلی، شیمدانها را وادار به معرفی روشهای جدید و بهویژه سازگار با محیط زیست کرد. اخیراً مطالعات گستردهای بر روی توسعه سیستمهای کاتالیزگری که از اهمیت ویژهای در شیمی سنتزی برخوردار هستند، متمرکز شده است که در این میان استفاده از کاتالیزگرهای ناهمگن یکی از جذابترین روشهای سنتزی مورد علاقه شیمدانهای شیمی آلی است.
هتروسیکلها ترکیبات حلقوی هستند که در آنها به جای یک یا چند اتم حلقه یک هترو اتم یعنی اتمی غیر از کربن جایگزین شده است. از دهههای پیش تاکنون به دلیل شمار فراوان فارماکولوژیکی ترکیبات هتروسیکل، تحقیق و پژوهش بر روی این ترکیبات فعال بیولوژیکی یکی از موضوعهای اصلی مورد علاقه شیمدانها بوده است و این ترکیبات از اهمیت بسیار ویژهای در زمینه شیمی دارویی برخوردار است.
در کتاب «کاربرد کاتالیزگرها در سنتز ترکیبات هتروسیکل» سعی شده است بیشتر روشهای اخیر سنتز ترکیبات هتروسیکل نظیر ایمیدازولها، کینازولینها، کرومنها و... با استفاده از کاتالیزگرهای مختلف که بخش قابل توجهی از آن نیز حاصل مقالات منتشر شده توسط مؤلفین است، در این کتاب مورد بحث قرار گرفته است. همچنین محتوای کتاب به گونهای طراحی شده است که میتواند برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که در دوران تحصیل خود درس شیمی هتروسیکلت را میآموزند، مفید باشد.
این کتاب در 12 فصل تدوین شده است و این فصول شامل کاتالیزگرها، ایمیدازولها و مشتقات آن، کینازولینها و مشتقات آن، اکسازینها و مشتقات آن، کرومنها و مشتقات آن، کومارینها و مشتقات آن، زانتنها و مشتقات آن، دی هیدروپیریمیدینها و دی هیدرو پیریمیدینونها و مشتقات آن، آکریدینها و مشتقات آن، پیرانها و مشتقات آن، ترکیبات اسپایرو و مشتقات آن و همچنین تری آزینها و مشتقات آن هستند.
کتاب «کاربرد کاتالیزگردها در سنتز ترکیبات هتروسیکل» نوشته ناصر منتظری دانشیار گروه شیمی دانشگاه و شهاب اوجانی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در 171 صفحه، تیراژ یک هزار نسخه و قیمت 25 هزار تومان توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن راهی بازار نشر شد.
انتهای پیام/4072/
انتهای پیام/