دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1397 - 15:58

خودتان را تغییر دهید نه صرفاً عادات‌ خود را

زمانی که به پایان سال نزدیک می‌شویم، دلمان می‌خواهد به بررسی گذشته بپردازیم که چه کارهای مفیدی انجام داده‌ایم و چه کارهایی را می‌توانستیم بهتر انجام دهیم.
کد خبر : 359333

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، زمانی که به پایان سال نزدیک می‌شویم، دلمان می‌خواهد به بررسی ماه‌های گذشته بپردازیم و ببینیم که چه کارهای مفیدی انجام داده‌ایم و چه کارهایی را می‌توانستیم بهتر انجام دهیم. بسیاری از مردم در ابتدای هر سال اهدافی را برای خود در نظر می‌گیرند که البته موضوع جدیدی نیست! چیزی که شاید برای تان عجیب به نظر برسد این است که عده بسیار کمی هستند که به برنامه‌های‌شان پایبند می‌مانند.


بر اساس گزارش‌هایی که در اخبار منتشر شده است، معمولاً 80 درصد برنامه‌ریزی‌ها در همان ماه دوم سال کنار گذاشته می‌شوند. من فکر می‌کنم این موضوع به خاطر آن است که مردم اهداف سطحی را برای خود در نظر می‌گیرند. اهداف سطحی اهدافی هستند که به وسیله آنها چیزی را در درون خود تغییر دهیم؛ چیزی که نتیجه کارهای‌مان است. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید اما مشکل پرخوری دارید، رفتن به باشگاه چیزی را تغییر نخواهد داد چرا که این کار به مسئله اساسی یعنی پرخوری، رسیدگی نکرده است و اگر من به مشکل پرخوری‌ام رسیدگی نکنم، هر چقدر هم که به باشگاه بروم، کاهش وزنی را تجربه نخواهم کرد و در بهترین حالت، حداقل افزایش وزن نخواهم داشت.


اما شاید من هوشمندانه عمل کنم و تصمیم بگیرم رژیم غذایی خوبی را برای حل مشکل پرخوری‌ام دنبال کنم. متأسفانه چیزی بین یک تا دو سوم از رژیم‌های غذایی به نتیجه نمی‌رسند و وزن کاهش یافته پس از مدتی دوباره بر می‌گردد. دلیل این موضوع چیست؟ این است که فرد به تفکر عمیقی دست نیافته و به مشکلات ریشه‌ای خود که به پرخوری و چاقی منجر شده، رسیدگی نکرده است. این افراد نتوانسته اند ذهنیت‌شان را به معنای واقعی تغییر دهند و در نتیجه، تغییر چندانی به وجود نیاورده‌اند. پدر پولدار من این موضوع را بهتر از هر کسی که تا به حال شناخته‌ام، می‌دانست. او پنج ویژگی انسانی را برشمرده بود که هر کسی باید به آنها دست یابد تا نه تنها بر عادات بد خود پیروز شود بلکه بتواند به شخص بهتری تبدیل شود.


1. نگرش


توانایی دیدن آینده‌ای بهتر. هر هدفی که داشته باشید، باید به خوبی دلیل علاقه مندی تان به آن هدف را بشناسید. این که بگویید می‌خواهید سیگار کشیدن را ترک کنید، کافی نیست؛ باید دلیل این مسئله را بدانید (مثلا این که می‌خواهید آنقدر عمر کنید تا بزرگ شدن فرزندان تان را ببینید). سپس باید این نگرش را درونی سازی و آن را به انگیزه‌ای برای انجام کارهای تان بدل کنید. زمانی که این کار را انجام دهید، نتایجی فراتر از ترک سیگار به دست خواهید آورد، ورزش بیشتری انجام خواهید داد و از خوردن چیزهای مضر خودداری خواهید کرد.


2. شجاعت


توانایی اقدام به عمل با وجود شک و تردید بسیار. هر زمان که بخواهید چیزی را تغییر دهید یا کار جدیدی را شروع کنید به نظر ترسناک می‌رسد. همه ما دوست داریم آسایش و امنیت داشته باشیم. اما فقط افراد شجاع هستند که می‌توانند مسیرهای جدید را کشف کنند و تاثیر مثبتی بر دنیای اطراف شان بگذارند. گاهی اوقات تغییر کردن، مستلزم فداکاری نیز هست. به عنوان مثال اگر می‌خواهید سالم تر باشید، شاید مجبور شوید از همراهی با افرادی که با این هدف تان همسو نیستند، دست بکشید. شاید «نه» گفتن به چنین شرایطی خیلی آسان نباشد.


3. خلاقیت


توانایی تفکر غیرمتعارف. همان طور که حتما شنیده اید، «دیوانگی یعنی تکرار چندین و چند باره یک کار و انتظار نتیجه‌ای متفاوت داشتن». در مسیر زندگی، زمانی که به سوی دستیابی به اهداف مان گام بر می‌داریم، اغلب اشتباه‌هایی نیز انجام می‌دهیم. مسئله اینجاست که از این اشتباه‌ها چه چیزی می‌آموزیم؟ موفق ترین افراد دنیا این توانایی را دارند که از اشتباه‌های شان درس بگیرند و آنها را برای پیدا کردن مسیرها و روش‌های جدید و بهتر به کار بگیرند. جوهره خلاقیت همین است. مسئله دیگر مرتبط به خلاقیت این است که چطور می‌توان کار مشخصی را به شکلی متفاوت انجام داد. زمانی که شکست می‌خوریم، باید رویکرد و دید جدیدی پیدا کنیم. خلاقیت به معنای شجاعت برخاستن پس از شکست و انجام دوباره کارها به شکلی متفاوت است.


4. استقامت


توانایی تحمل کردن انتقادات. هیچ فرد موفقی نیست که بارها و بارها مورد انتقاد قرار نگرفته باشد. هر کاری که بخواهید در زندگی انجام دهید، با نظرات مخالفی روبرو خواهید شد. گاهی اوقات این انتقاد از سوی دیگران بیان می‌شود ولی گاهی نیز آن صدای درونی تان به انتقاد از خودتان می‌پردازد! به هر حال حتی اگر دیگران، همه به انتقاد از شما پرداختند، باید بتوانید به مسیر خود ادامه دهید و زمانی که شکست خوردید باید بتوانید از جا برخیزید و دوباره تلاش کنید. تعداد شکست‌های تان مهم نیست، بلکه تعداد دفعات برخاستن و تلاش مجدد اهمیت دارد.


5. صبر و پایداری


بردباری یعنی منتظر گرفتن نتایج مثبت باقی ماندن. شاید خیلی سخت باشد که به خاطر رسیدن به اهداف بزرگ و نتایج مثبت، از اهداف کوچک تر خود دست بکشید. اگر می‌خواهید سالم باشید، باید از خوردن غذاهای فست فود خودداری کنید. اگر می‌خواهید سفر کنید، باید برای این کار پول پس‌انداز کنید. اگر می‌خواهید ثروتمند شوید، باید سخت کار کنید و سواد مالی‌تان را بالا ببرید و به مرور زمان سرمایه‌گذاری کنید. هیچ روش سریعی وجود ندارد. هیچ میانبری وجود ندارد. دستیابی به موفقیت در هر زمینه‌ای نیازمند صبر بسیار است.


منبع: برترین‌ها


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب