گزارش سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از مؤسسه خانه کتاب، مؤسسه خانه کتاب همزمان با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران گزارش سی و ششمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد.
نیکنام حسینی پور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در مقدمه این کتاب آورده است: «اعجاز پیامبر اکرم (ص) کتاب است و چراغ هدایت امت او. کتاب حافظ فرهنگ و میراثدار دانش بشری است و چنان استوار است که باوجود تحولات جهان مدرن و در میان انبوه وسایل ارتباطی هرگز از مقام رفیع آن کاسته نشده و همهساله به مناسبتهای گوناگون از پدیدآورندگان کتابهای فاخر تقدیر میشود.
آئین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز رخدادی ملی و بینالمللی است که میکوشد تا از طریق معرفی آثار ارزشمند به ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه یاری رسانند. هدف از برگزاری این پاسداشت ملی قدردانی از تهیه خالقان آثار منتخب و ناشرانی که صاحب ایده بودهاند، ایجاد شوق روزافزون برای مطالعه و اطلاعرسانی درباره آثار و تحقیقات ارزشمند نوین است.
محمدعلی مهدویراد دبیر علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سخن سردبیر این گزارش آورده است: امسال نیز بر پایه سنت حسنه سالهای گذشته تمام آنچه برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ نشر یافته بود، بررسی و ارزیابی شد؛ و با دقت میراث مکتوب این سال نقد شد و نتیجه آن چیزی است که در این گزارش بهتفصیل و اندکی به شرح تر در سنجش با سالهای گذشته خواهید دید. یکبار دیگر تصریح میکنیم که ارزیابیها بر پایه آثاری است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نشر دریافت کردند و ما با توجه به راهها و روشهایی که اعلام کردیم و به آنها دستیافتهایم، اینهمه را بدون توجه به رویکردهای مؤلفان به داوری گذاشتیم.
در ادامه این گزارش آمده است: داوران فرهیخته ما به حق و انصاف جریان داوری را با فرهیختگی و با توجه به جایگاه این رویداد فرهنگی، دانشی و پژوهشی پیش میبرند نتیجه را فقط و فقط بر پایه معیارهای عرضه میکنند که در برگهها رقم خورده است. فروتنانه از عالمان، محققان، مترجمان و ناشران تقاضا میکنم اگر کتابی یا مجموعهای را در جایگاهی مینگرند که باید بدان توجه میشد و نشده است یادآوری کنند که در یک دوره دیگر بر اساس آییننامه مجال ارزیابی وجود دارد. معیارهای ارزیابی را بهویژه داوران ارجمند که بایستهها و نبایستههایش را در عمل دریافتهاند یادآوری کنند و برای جبران کاستیها پیشنهاد دهند. اکنون و پس از چندین سال تجربه در تحقیق متون و نیز ترجمه دریافتهایم که گاه متن از ترجمه و تحقیق فراتر میرود و بهدرستی میتواند عنوان ترجمه و تحقیق و یا تألیف و تحقیق را پیدا کنند. برای چگونگی ارزیابی اینگونه موارد هم پیشنهاد دهند. سزامند است دانشگاهها، مراکز پژوهشی و اطلاعرسانی، صداوسیما و نیز خانه کتاب که متولی اصلی استوار سازی این جریان ارجمند فرهنگی است آثار برگزیده و شایسته تقدیر را بهدرستی بهنقد بگذارند که قطعاً در جهت گسترش و ژرفایی و کارآمد سازی سودمند خواهد افتاد.
گزارش سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با شمارگان هزار نسخه و به بهای ۲۵ هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/