ضرورت ارتباط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با یکی از مراکز بینالمللی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، عبدالرضا باقری در آئین تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه که در محل این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار کرد: نظریهپردازی درخصوص علوم انسانی با رویکرد اسلامی از اهداف مهم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بوده و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی افزود: انجام پژوهش در قلمرو داد و ستدهای علوم انسانی، نقد مکاتب و آرای علوم انسانی و اجتماعی، همکاری با مؤسسات آموزشی و پژوهشی مرتبط با علوم انسانی، پژوهشهای میانرشتهای مانند توسعه، دین و نظامهای اجتماعی از دیگر اهداف مندرج در اساسنامه این پژوهشگاه است که باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
قائم مقام وزیر علوم بیان کرد: پژوهش در مسائلی که با دین مانند جامعه شناسی دین، روانشناسی دین، آسیبشناسی اجتماعی نسبت به تدوین و تهیه متون در حوزه علوم انسانی و... سروکار دارد، جزء اولویتهای اصلی این پژوهشگاه است؛ ضمن اینکه ایجاد ارتباط با مراکز علمی دنیا که در اساسنامه پژوهشگاه نیز تأکید شده، باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: براساس ضوابط موجود، دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی با رعایت چارچوب ضوابط مربوطه، استقلال عمل دارند؛ آزادی آکادمیک، لازمه تحقیق و پژوهش بهخصوص در حوزه علوم انسانی است. آزادی آکادمیک برای کشف حقیقت و رشد علوم انسانی و علوم اسلامی یک ضرورت است؛ سنتی که در حوزههای علمیه همیشه مراعات شده است.
باقری افزود: ارتباط میان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با یکی از مراکز بینالمللی از دیگر کارهایی است که باید مورد توجه باشد؛ در این ارتباط تسلط اعضای هیئت علمی به یکی از زبانهای زنده دنیا ضروری است و باید زیرساخت آموزش زبان برای محققان این مجموعه فراهم شود.
وی بیان کرد: جریانسازی فرهنگی، علمی و اجتماعی از دیگر اقداماتی است که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه باید ایجاد کند؛ نقش محوری ارتباط با دانشگاه، برگزاری نشستها، میزگردها و همینطور آشنا کردن طلاب با علوم انسانی روز، میتواند در این ارتباط مؤثر باشد.
باقری، برگزاری جلسات ماهانه اعضای هیئت علمی برای ارائه گزارشهای تحقیقاتی خود و بحث و تبادل نظر اعضا را خواستار شد و گفت: این مسئله در کشور ما مورد غفلت است؛ درحالیکه باید پژوهشهای هر فرد مورد نقد، بررسی و آشنایی همکاران خود قرار بگیرد تا زمینههای رشد بیشتر پژوهشگاه فراهم شود.
وی افزود: قانون، استقلال عمل برای هیئت امنای مراکز را محترم شمرده تا تصمیمات مقتضی و متناسب بگیرند؛بنابراین هر اقدامی که میتواند در راستای انجام مأموریتها کمک کننده باشد، قابل تصمیمگیری است و ما در وزارت علوم، آماده همکاری در این زمینه هستیم.
باقری ادامه داد: سیاستهای وزارت علوم، برنامهریزی و نظارت و ارزیابی است و تصمیمات از سوی هیئتهای امنا مراکز اتخاذ میشود.
وی با بیان اینکه متون درسی معارف اغلب بیست سال قبل تدوین شده است و لذا استادان معارف با همه تلاشهایی که در تدریس میکنند، ممکن است پاسخگوی سؤالها و شبهات دانشجویان نباشند؛ لذا انجام پژوهشهای مورد نیاز توسط پژوهشگاه برای ارائه پاسخهای به روز و مستدل به شبهات و سؤالات دانشجویان مورد تأکید است.
در آئین تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، از تلاشها و خدمات حجتالاسلام حسن آقانظری، رئیس سابق این پژوهشگاه، قدردانی و حجتالاسلام علی محمد حکیمیان به عنوان رئیس جدید این پژوهشگاه معرفی شد.
گفتنی است در این مراسم معاون پژوهشی حوزههای علمیه، رؤسای مراکز آموزش عالی استان قم و برخی مسئولان استان قم نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/4118/4123/خ
انتهای پیام/