دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هفت الگو برای ائتلاف؛

چرا اصولگرایان به وحدت نمی‌رسند؟

در حالی که ده‌ها گروه در تدارک یک ائتلاف سراسری هستند از شهرهای کوچک و بزرگ خبر می‌رسد که اصولگرایان بدون توجه به ساز و کار حزبی به سازماندهی فعالیت‌های خود مشغولند و ائتلاف‌های اصولگرا نهایتا در تهران ممکن است توانایی ارائه لیست واحد را داشته باشند.
کد خبر : 35837

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایلنا٬ خبرهای منتشر شده در روزهای اخیر از اردوگاه اصولگرایان نشان می‌دهد که آنها در میان ده‌ها الگوی سیاسی اعلام شده سردرگم هستند و تلاش برای رسیدن به لیست مشترک میان اصولگرایان با دشواری‌های فراوانی‌رو به رو شده است.


الگوی چند به علاوه چند!


این الگو در انتخابات مجلس هشتم مورد استفاده قرار گرفت. در این الگو شخصیت‌های حقیقی اصولگرا مثل احمدی‌نژاد و قالیباف و.. افرادی را به شورا معرفی کرده بودند و احزاب اصولگرا نیز نمایندگانی در این شورا داشتند. اسم این الگو یک بار ۷+۸ بود و یکبار دیگر ۶+۹ و بعد از آن موارد مشابه دیگری از ترکیب اعداد مختلف برای این شورا ارائه شد. ضعف این شورا اینجا بود که وزن شخصیت‌های حقوقی و حقیقی برابر در نظر گرفته نشده بود.


با این حال باهنر و نیروهای نزدیک به او بیش از دیگران به دنبال این الگو هستند. محمدرضا باهنر ده‌ها حزب را در ائتلاف پیروان خط امام و رهبری سازماندهی و منسجم کرده است و بنا به گفته خود او فقط جامعه اسلامی مهندسین پنجاه کاندیدای اختصاصی برای انتخابات دارد. از طرفی باهنر ارتباط نزدیکی با اطرافیان لاریجانی دارد و طرفداران لاریجانی و نزدیکان باهنر در استان‌ها همپوشانی زیادی دارند و اجرای این الگو باهنر را به یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار اصولگرا تبدیل می‌کند.


الگوی سه روحانی


از‌‌ همان زمانی که آیت‌الله موحدی کرمانی جانشین مرحوم مهدوی کنی شد اصولگرایان می‌دانستند که این روحانی به اندازه سلف خود کاریزما و تاثیرگذاری سیاسی ندارد. مهدوی کنی به جز دو مقطع کوتاه که ریاست دولت موقت را بر عهده گرفته بود، هیچ گاه وارد کار اجرایی نشد و حتی ورود او به انتخابات خبرگان نیز به اصرار دیگران بود. او چه در روحانیت مبارز و چه در دانشگاه امام صادق به کادرسازی و کار حزبی پرداخته بود.


رفتار مهدوی‌کنی البته خالی از نقد نبود. وی در سال ۹۲ در حالی که بیشترین توجه اصولگرایان سنتی به سمت ولایتی بود، عملا از قالیباف حمایت کرد.


اصولگرایانی که همچنان به دنبال یک روحانی برای ایفای نقش رهبری اصولگرایان بودند این بار انحصار یک نفره را شکستند و آیت‌الله یزدی را هم در کنار مهدوی کنی نشاندند و برای آنکه دل جبهه پایداری را به دست بیاوردند آیت‌الله مصباح یزدی را هم به این گروه اضافه کردند.


تا پیش از انتخابات ۹۲ مصباح یزدی به منتقد رایزنی و انتخابات اجماعی و مدافع انتخاب اقناعی مشهور بود اما وقتی به خاطر برخی مصلحت‌ها یک روز باقر لنکرانی را بهترین گزینه ریاست جمهوری خواند و روز بعد دست در دستان جلیلی گذاشت چراغ سبزی به دیگر دوستان اصولگرا نشان داده بود که من هم اهل معامله و مذاکره هستم.


پشت پرده این سه روحانی، یک روحانی جوان‌تر قرار داد. تقوی که اتفاقا رئیس ستاد ائمه جمعه کشور است و با فعالان سیاسی استان‌های مختلف ارتباط نزدیکی برقرار کرده است این روز‌ها سعی دارد برای خود نقش بیشتری در سیاست آینده ایران رقم بزند و حتی بسیاری از فعالان سیاسی سخنان اخیر روحانی برای ممانعت حضور مساجد و ائمه جمعه را در انتخابات از این منظر تحلیل می‌کنند.


الگوی سه حزب


جمعیت ایثارگران نیز الگویی جدید برای انتخابات ارائه کرده است. این حزب که روزی روزگاری محمود احمدی‌نژاد را در شورای مرکزی خود می‌دید به مرور با مشکلات زیادی رو به رو شد و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ با انتخاب‌های اشتباه در شناسایی نامزد نهایی (لنکرانی- زاکانی- حداد عادل- جلیلی) عملا نقشی پررنگ در شکست اصولگرایان داشت.


با این حال بزرگان این حزب بعد از انتخابات تغییر رویه دادند و ائتلافی را پایه‌گذاری کردند تا نیروهای حزبی اصولگرا را متحد کنند. جمعیت موتلفه به عنوان مهم‌ترین حزب اصولگرایان سنتی و جبهه پایداری به عنوان مهم ‌ترین حزب نزدیک به احمدی‌نژاد در کنار جمعیت ایثارگران ائتلافی را تشکیل دادند تا با لیستی واحد در انتخابات حضور پیدا کنند. از‌‌ همان ابتدا مشخص بود که برخی اختلافات مبنایی بین اعضای این ائتلاف وجود دارد اما ظاهرا تقسیم لیست به شکل مساوی با استقبال هر سه حزب و انتقاد احزاب دیگر مواجه شده بود.


این ائتلاف این هفته با برگزاری یک نشست مشترک با سخنرانی آیت‌الله مصباح فعالیت‌های خود را جدی‌تر ادامه خواهد داد.


الگوی شورای هماهنگی اصولگرایان


این پیشنهاد هم از سوی باهنر مطرح شده و به نوعی مدرن شده پیشنهاد چند به علاوه چند است! سجادی که از سیاستمداران نزدیک به باهنر است و سخنگوی جبهه پیروان به شمار می‌رود با اشاره به استقبال سه حزب موتلفه، ایثارگران و پایداری از ایده تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان، اظهار کرد: اکثریت قاطع اصولگرایان موافق تشکیل شورای هماهنگی هستند و سه حزب موتلفه، پایداری و ایثارگران که در ماه‌های اخیر جلسات مشترکی را برگزار کرده‌اند نیز از ایده تشکیل شورای مزبور استقبال کرده‌اند. سجادی با اشاره به فراگیری شورای هماهنگی اصولگرایان، احتمال پیوستن شخصیت‌هایی چون لاریجانی و قالیباف به این شورا را زیاد دانست و تصریح کرد: جبهه پیروان قصد دارد به منظور ترغیب آقایان لاریجانی و قالیباف جهت پیوستن به شورای هماهنگی اصولگرایان، مذاکراتی را با آن‌ها انجام دهد.


الگوی اعتدال و ائتلاف


به گزارش ایلنا، علی‌عباسپور پیشنهادی جدید به اصولگرایان ارائه داد و با اشاره به اینکه عده‌ای که در دوره‌های قبل در جریان تلاش‌ها برای رسیدن به وحدت، به وحدت ایجاد شده پایبند نبوده و متحدان خود را دور زدند در این دوره دوباره با ترکیب تازه‌ای پا به میدان گذاشته‌اند.


عباسپور با بیان اینکه «کسانی که در عملکرد و رفتار سیاسیشان خلوص نیت وجود دارد و قلب و زبانشان با هم یکی است، باید محور وحدت میان اصولگرایان شوند»، گفت: چهره‌هایی همچون حجت الاسلام ناطق نوری، دکتر ولایتی و دکتر لاریجانی می‌توانند تاثیر زیادی در وحدت اصولگرایان داشته باشند. اما باید فضا برای محور شدن این افراد فراهم شود. در روزهای گذشته اخباری نیز از تاسیس حزب رهروان ولایت توسط برخی نمایندگان نزدیک به لاریجانی شنیده می‌شود.


حکایت همچنان باقی است


در حالی که ده‌ها گروه در تدارک یک ائتلاف سراسری هستند از شهرهای کوچک و بزرگ خبر می‌رسد که اصولگرایان بدون توجه به ساز و کار حزبی به سازماندهی فعالیت‌های خود مشغولند و ائتلاف‌های اصولگرا نهایتا در تهران ممکن است توانایی ارائه لیست را داشته باشند.


چهار ماه دیگر مهلت ثبت نام برای انتخابات مجلس به پایان می‌رسد و چهره‌های اصولگرای حاضر در انتخابات بیشتر دیده می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب