دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 بهمن 1397 - 10:21
در گفتگو با آنا مطرح شد:

جامعه علمی کشور نیازمند افراد بااستعداد و توانمند در رشته مشاوره

مدیر گروه مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر تأکید کرد که جامعه علمی کشور نیازمند افراد بااستعداد و توانمند در رشته مشاوره است.
کد خبر : 358219
1sicaiis5vab.jpeg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از خمینی‌شهر، گروه مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر حدود 30 سال است که با برخورداری از استادان کاردان و امکانات علمی مناسب نظیر آزمایشگاه تخصصی مشاوره و راه‌اندازی مرکز ارائه خدمات مشاوره‌ای در شهرستان خمینی‌شهر و داخل دانشگاه با هدف کمک به جامعه در سطح پیشگیری از معضلات رفتاری و رشد استعدادهای فطری به تربیت متخصصان و دانشجویان علاقه‌مند می‌پردازد.


چند سال قبل با تصمیم مسئولان آموزش عالی کشور، رشته مشاوره و روانشناسی در مقطع کارشناسی با یکدیگر ادغام شدند؛ امّا با پیگیری استادان و دانشجویان این رشته از سراسر کشور، بار دیگر این رشته از سال پیش در فهرست رشته‌های مقطع کارشناسی قرار گرفت و به نوعی احیا شد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر نیز به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های باسابقه در برگزاری این رشته از بهمن امسال پذیرش مجدد دارد. به همین مناسبت گفتگوی خبرنگار خبرگزاری آنا در خمینی‌شهر را با فاطمه جوادزاده مدیر گروه مشاوره این واحد دانشگاهی پی می‌گیریم.


آنا: رشته مشاوره را به صورت مختصر معرفی کنید


جوادزاده: امروزه با توجه به افزایش مشکلات و پیچیدگی جوامع، انسان‌ها بیش از زمان‌های گذشته در برابر شرایط دشوار، نامساعد و پرفشار قرار می‌گیرند تا جایی که فشارهای روانی جزء لاینفک زندگی شده است؛ بنابراین یکی از لوازم داشتنِ زندگی آرام و رضایت از زندگی در عصر کنونی، بهره‌مندی از راهنمایی کارشناسان مشاوره است؛ زیرا آنان می‌توانند علاوه بر پیشگیری از مشکلات روانی و کمک به حل مسائل زندگی، افراد را برای رسیدن به سلامت روان در برابر ناملایمات روحی واکسینه کنند.


رشته مشاوره یکی از رشته‌های بسیار کاربردی در گروه علوم انسانی است که تمرکز آن بیشتر در زمینه پیشگیری از مشکلات و اختلالات روانی بوده و مشاوران از طریق آموزش به افراد کمک می‌دهند تا دچار بحران و مشکلات روحی و روانی نشوند و در مسیر تکامل خود بهتر گام بردارند.


فاطمه جوادزاده

آنا: تفاوت روان‌شناسی با مشاوره چیست؟


جوادزاده: حیطه کاری رشته مشاوره و روانشناسی از بعضی جهات به هم نزدیک است؛ امّا مشاوران بیشتر در حوزه پیشگیری از بروز مشکلات روانی، به افراد سالم مشاوره می‌دهند؛ اما روان‌شناسان به درمان افرادی که از اختلال روانی رنج می‌برند، می‌پردازند.


رشته مشاوره با توجه به اینکه هم در زمینه پیشگیری و هم در زمینه بهبود وضعیت افراد، دانش‌آموختگان خود را تربیت می‌کند به نسبت رشته روانشناسی، قشر وسیع‌تری از افراد جامعه را مخاطب خود قرار می‌دهد و می‌توان گفت؛ شامل همه افراد جامعه می‌شود. مشاوران پس از فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز می‌توانند مجوز تأسیس مراکز مشاوره را اخذ کرده و در زمینه‌های تخصصی خانواده، زناشویی، پیش از ازدواج، تحصیلی، شغلی، کودک و نوجوان فعالیت کرده و کارگاه‌های تخصصی برگزار کنند، در صورتی که حیطه تخصصی روانشناسان، اختلالات و مشکلات شخصیتی است.


آنا: مزیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در پذیرش دانشجو در این رشته چیست؟


جوادزاده: سابقه 30ساله تدریس این رشته تحصیلی، استادان مجرّب و متخصص، برندبودن این رشته در دانشگاه‌های استان اصفهان، وجود هر سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری تخصصی، نزدیکی به شهر اصفهان، نبود کارشناسی این رشته در سایر واحدهای دانشگاهی استان، مجهزبودن به آزمایشگاه تخصصی مشاوره به انضمام آزمون‌های روانشناختی و مشاوره و در نهایت امکان ادامه تحصیل بدون آزمون دانشجویان در مقطع بالاتر به‌دلیل وجود کارشناسی این رشته، آن را از سایر دانشگاه‌ها متمایز کرده است.


آنا: دانش‌آموختگان این رشته در چه زمینه‌هایی مهارت کسب می‌کنند؟


جوادزاده: مشاوران علاوه بر کسب تخصص مورد نیاز و ایجاد ارتباط حرفه‌ای با رعایت اصول اخلاقی در زمینه حل مسائلی در حوزه‌های خانواده، زناشویی، ازدواج، کودک، انتخاب رشته تحصیلی، اشتغال، بحران‌های بلوغ، نوجوانی، جوانی، میانسالی، و سالمندی نیز به افراد جامعه کمک می‌کنند.


مشاوره خانواده

آنا: زمینه اشتغال و کاریابی در این رشته چگونه است؟


جوادزاده: زمینه اشتغال مشاوران در دانشگاه‌ها و آموزش عالی، مراکز و دفاتر مشاوره، اداره آموزش و پرورش، مهدهای کودک، سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، اداره زندان‌ها، مراکز بازپروری و اصلاح و تربیت، مراکز ترک اعتیاد و مراکز فرهنگی و اجتماعی است.


آنا: داوطلبان تحصیل در این رشته باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟


جوادزاده: می‌توان نخستین عامل مهم در این‌باره را داشتن سلامت روان عنوان کرد، داشتن تخصص، قدرت پذیرش همه افراد با سلایق مختلف، توانایی گفتاری بالا، همدلی، شنوده خوب‌بودن، صبر و حوصله فراوان، آگاهی از مسائل روز جامعه و خانواده‌ها و اطلاع از مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی ویژگی‌های فرد داوطلب بوده و در کل لازم است فردی نوع‌دوست و یاری‌رسان باشد.


آنا: و سخن پایانی


جوادزاده: جامعه علمی کشور نیازمند افراد بااستعداد و توانمند در رشته مشاوره است که با انجام پژوهش‌های دقیق و اصیل مطابق با فرهنگ بومی، زمینه را برای تولید نظریه‌های مشاوره در زمینه‌های مختلف خانواده، توانبخشی و شغلی، تحصیلی فراهم کنند. به این ترتیب فعالیت‌های پژوهش در کنار خدمات‌رسانی به عموم افراد جامعه یکی دیگر از زمینه‌های مهم کاربردی در این رشته تحصیلی است.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب