هزینه بیمه رانندگان پرخطر افزایش مییابد/ ماجرای نفوذ بیمه ایران
به گزارش خبرنگار حوزه بیمه گروه اقتصادی آنا، غلامرضا سلیمانی امیری صبح امروز به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نشست خبری با خبرنگاران حاضر شد و گفت: در طرح جدید بیمهای به دنبال تفکیک رانندگان پر خطر با کم خطر هستیم.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به نحوه انتقال بیمه به نام افراد تصریح کرد: صحبتهایی که در مورد انتقال بیمه نامه به نام افراد میشود، اینگونه نیست ما به دنبال این هستیم بعد از تکمیل اطلاعات ما، رانندگان پر خطر بیمه بیشتری پرداخت کنند.
وی افزود: برخی مشتریان که از بیمه کمتر استفاده کردند حدود ۷۰ درصد تخفیف میگیرند که بینظیر است.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره طرح جدید بیمه مرکزی مبنی بر رانندهمحور شدن بیمه شخص ثالث تصریح کرد: بر اساس برنامه ششم، برای بیمه مرکزی تکلیف قانونی مبنی بر راننده محور کردن شخص ثالث ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه قرار است با ارزیابی راننده، بیمه شخص ثالث برای افراد صادر شود، توضیح داد: این قانون برای پایین آوردن خسارتها و تصادفات بسیار مفید است.
سلیمانی با اشاره به طرح ارزیابی رانندگان اذعان کرد: برخی از رانندهها پرخطر و برخی کمخطر هستند که باید این دو را از هم تفکیک کرد تا راننده کمخطر حق بیمه کمتری پرداخت کند.
وی با توضیح اینکه راننده محور شدن بیمه شخص ثالث برای رانندگان کمخطر بسیار مفید است، تصریح کرد: در حالحاضر 70 درصد به کسانی که از حق بیمه خود استفاده نکردهاند، تخفیف داده میشود که این میزان تخفیف رقم بسیار بالایی است.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به نحوه تشخیص رانندگان پرخطر از کمخطر افزود: قرار است با کمک نیروی انتظامی، رفتار رانندگان پرخطر از رانندگان کمخطر تفکیک و تا پایان سال 98 اطلاعات این رانندگان آماده شود.
وی درباره ورود سازمانهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی به موضوع بررسی پرونده شرکتهای بیمهای توضیح داد: وظیفه سازمانهای نظارتی، نظارت و بررسی مشکلات در شرکتهای مختلف است که این کار وظیفه قانونی این سازمانهای نظارتی است.
سلیمانی افزود: 33 درصد از پورتفوی صنعت بیمه ایران متعلق به شرکت دولتی بیمه ایران است که در اصل 44 خصوصیسازی این شرکت از خصوصیسازی مستثنی شده و همچنان یک شرکت دولتی بیمهای است.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به ارتباط بیمه مرکزی با سازمانها و نهادهای نظارتی رسمی کشور تأکید کرد: ارتباط بین بیمه مرکزی و نهادهای نظارتی ارتباط خوبی است و در همین راستا، نهادهای نظارتی برخی اطلاعاتی را که نیاز دارند، از بیمه مرکزی دریافت میکنند که این حق و وظیفه قانونی این نهادهای نظارتی است که برای بررسی شرکتهای بیمهای به آنها ورود کنند.
وی افزود: در سراسر جهان در صنعت بیمه، مشکلات، خلافها و صوانح ساختگی وجود دارد که ما در حال حاضر در تلاش هستیم تا این مشکلات کم کنیم.
وی با بیان اینکه بیمه ایران در بیمه مرکزی نفوذ ندارد، تأکید کرد: بیمه مرکزی هیچ تفاوتی بین شرکتهای بیمهگر دولتی و خصوصی قائل نمیشود.
وی با بیان اینکه 13 شرکت بیمهای وضعیت بحرانی داشتند، توضیح داد: درراستای وظیفه ذاتی بیمه مرکزی مبنی بر نظارت و بررسی مشکلات صنعت بیمه و شرکتهای بیمهای، تذکراتی به شرکتهای بیمهای دارای مشکل دادهایم و اکثر این شرکتها درحالرفع این مشکلات هستند.
سلیمانی با اشاره به کار مطالعاتی بیمه مرکزی درباره آییننامه سرمایهگذاری شرکتهای بیمهگر توضیح داد: در حالحاضر در شورای عالی بیمه درحالبررسی این آییننامه هستیم.
وی با اشاره به تشکیل کمیته صیانت تأکید کرد: از برخی شرکتها درخواست کردیم که میزان توانگری، برنامههای کوتاهمدت و میانمدت خود را به ما اعلام کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره میزان حقبیمه شخص ثالث در سال 98 توضیح داد: بیمه مرکزی منتظر اعلام نظر قوه قضاییه درباره دیه سال 98 است تا برمبنای آن میزان حق بیمه شخص ثالث را مشخص کند.
وی درباره انتشار اوراق بیمهای در بورس اوراق بهادار گفت: با همکاری بورس، اقدامات اولیهای درباره انشای اوراق انجام دادهایم و در حالحاضر مجوز آن نیاز به تأیید دولت و همچنین مجلس دارد. در همین راستا در بودجه سال 98 تبصرهای برای این موضوع در نظر گرفتهایم که به تصویب کمیسیون اقتصادی مجلس رسیده است و باید در صحن علنی مجلس به تصویب برسد تا اجرایی شود.
سلیمانی با اشاره به نحوه مواجهه با خسارتهای ارزی توضیح داد: شرکتهای بیمهای میتوانند با تهیه ارز از سامانه نیمایی، خسارت بیمهگذاران را پرداخت کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره ظهور شرکتهای استارتآپی بیان کرد: امروز تکنولوژی بهگونهای پیشرفت میکند که اگر صنعت بیمه با روشها و تکنولوژی روز پیش نرود، متضرر میشود. در گذشته فروش در مبدأ مطرح میشد اما امروز فروش در مقصد مطرح است. فروش مویرگی باید یکی از روشهای فروش مورد استفاده شرکتهای بیمهگر شود. اگر شرکتهای بیمهگر میخواهند موفق شوند باید بهسمت شرکتهای استارتآپی حرکت کنند. این درحالیاست که برخی از شرکتهای بیمهگر بهسمت استفاده از شرکتهای استارتآپی رفتهاند.
وی درباره دخالت بیمه ایران در تصمیمگیری در بیمه مرکزی تأکید کرد: بیمه ایران هیچ دخالتی در تصمیمات بیمه مرکزی ندارد. سیاست ما، حمایت و پشتیبانی از شرکتهای بیمه خصوصی و دولتی است و شرکت بیمه ایران به فعالیت تخصصی خود میپردازد.
سلیمانی با اشاره به استفاده از بیمه زندگی در سطح جهان توضیح داد: بیمه زندگی در دنیا بهنوعی شاخص رشدیافتگی فرهنگی جامعه محسوب میشود اما ما درحالحاضر در این بخش با وجود ظرفیتهای بسیار، ضریب نفوذ پایینی داریم که باید در آن بسیار کار کنیم.
رئیس کل بیمه مرکزی با مقایسه شاخصهای بیمهای قبل و بعد از انقلاب تأکید کرد: در سال 57 حق بیمه تولیدی در این صنعت به 2.7 میلیارد تومان بالغ میشد که این رقم در سال 96 به 34 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ که این نشان میدهد در بخش بیمه تولیدی 27 درصد رشد کردهایم، در بخش خسارت نیز در سال 50، 20 درصد و در سال 96، 28 درصد رشد در پرداخت خسارت داشتهایم.
وی درباره بیشتر بودن عدد پرداخت خسارت شرکتهای بیمهای در ایران توضیح داد: عدد 28 درصد پرداخت خسارت گویای این است که شرکتهای بیمهگر یک درصد نسبت به درآمدشان خسارت بیشتری پرداخت کردهاند و باید ورشکسته باشند اما اینگونه نیست چرا که شرکتهای بیمهگر ابتدا پول بیمه را میگیرند و سرمایهگذاری میکنند و از محل سود سرمایهگذاری خود، حق بیمه و هزینههای خود را پرداخت میکنند.
سلیمانی افزود: شرکتهای بیمهگر ایرانی نسبت به شرکتهای بیمهگر خارجی از سود کمتری برخوردارند چرا که در خارج برخی از شرکتهای بیمهگر تا 33 درصد سودآوری دارند که باعث شده است این صنعت در آن کشورها برای سرمایهگذاران بسیار جذاب باشد.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به استفاده از انجیاوها در صنعت بیمه توضیح داد: بیمه مرکزی درحالراهاندازی کانون ارزیابها است چرا که لزومی ندارد شرکتهای بیمهگر که خود ذینفع هستند، کارشناسان ارزیاب داشته باشند. این اقدام بهنفع بیمهگذار است.
وی درباره شرکتهای بیمهگر خارجی و همکاری آنها با شرکتهای بیمهای ایران گفت: درحالحاضر 13 شرکت که با کشور آمریکا همکاری ندارند با شرکتهای بیمهگر ما درحالتعامل هستند که به گفته آنها بازار ایران، بازار بسیار مطلوب و جذابی است.
سلیمانی با اشاره به تشکیل صندوق حوادث طبیعی تأکید کرد: طرحی در دست اقدام است که حوادث طبیعی در کشور را تحت پوشش خود قرار دهد. درحالحاضر بهدنبال رفع موانع قانونی در این موضوع هستیم چرا که این طرح به مجلس رفته و مجلس آن را برای شورای نگهبان ارسال کرده است و شورای نگهبان چند موضوع که مغایرت با قانون و شرع را داشته به آن وارد کرده و درحالرفع آن موارد هستیم.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/