زمان خروج سربازان آمریکایی از افغانستان فرارسیده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، «نیویورکتایمز» در گزارشی نوشت: جنگی که 17 سال پیش در افغانستان آغاز شد، تاکنون بدون هیچ برنامهای برای پایانش و حتی هیچ هدف متمرکزی برای ادامه آن، در جریان است.
این روزنامه با انتقاد از سیاست ناکارآمد کاخ سفید ادامه داد: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اوج درگیری در 2011 یعنی زمانی که اسامه بنلادن، سرکرده تشکیلات تروریستی القاعده کشته شد، بیش از 130 هزار نیرو از 50 کشور را در جنگ علیه طالبان و پایهگذاری ارتش نوین افغانستان درگیر کرده بود؛ تابهحال این ارتش نوین باید به توانایی کامل رسیده باشد و بهتنهایی از پس استقرار نظم و امنیت در کشور برآید.
هماکنون حدود 16 هزار سرباز ناتو شامل 14 هزار آمریکایی در افغانستان هستند که بیشتر به آموزش سربازان افغانستان مشغول هستند ولی نتیجه کار فرقی نکرده است. نشریه «ارزیابی تهدید جهانی» در نسخه هفته پیش خود تنها یک پاراگراف به افغانستان اختصاص داد و آن را یک بنبست نامید.
«نیویورکتایمز» گزارش کرد بر مبنای تحقیقاتی که در دانشگاه براون انجام شد، هزینههای عملیات نظامی در افغانستان و عراق و نیز هزینههای رسیدگی به سربازان آسیبدیده از جنگ به 5.9 میلیارد دلار تا پایان سال مالی 2019 خواهد رسید و از آنرو که تمام این هزینهها استقراض هستند، با احتساب سود آن، رقم فوق بسیار بیشتر خواهد شد.
علاوه بر این، هدف از جنگ علیه تروریسم که دولتمردان آمریکا مدعی آن هستند به بیراه رفته و تابهحال جان 1.5 میلیون نفر را در نقاط متفاوت جهان گرفته است.
این روزنامه ادامه داد که بیش از 2.7 میلیون آمریکایی از 2001 تاکنون در جبهههای جنگ بوده و نزدیک به 7 هزار نیروی کادر و 8 هزار سرباز پیمانی آمریکا در این درگیریها کشته شدهاند. بیش از 53 هزار نفر با نقص عضو و جراحت شدید به خانه برگشتهاند و تعداد زیادی نیز از اختلالات روانی رنج میبرند. بیش از یکمیلیون آمریکایی که در نمایش جنگ علیه تروریسم شرکت کردند، بهدلیل داشتن درصدی از ناتوانی، باید از اداره امور صدمه دیدگان جنگ، مقرری ماهیانه دریافت کنند.
طبق گزارش «نیویورکتایمز»، تفکر نادرست «در خارج جنگ کن تا کشورت از خونریزی مصون بماند» باعث شده است که آمریکا هم تلفات بدهد، هم بسیار هزینه صرف کند. از 2001 تاکنون بیش از 200 حمله تروریستی مرگبار در آمریکا بهوقوع پیوسته که بیشتر آنها به دست آمریکاییهای افراطی انجام شده است.
«نیویورکتایمز» تأکید کرد: اگر میخواهیم تلاشمان برای نابودی تروریسم بینالملل پایدار باشد، نباید به اقدام نظامی بیهدف و بیپایان دست بزنیم و بهجایش باید عملیات اطلاعاتی بازدارنده و سیاسی-توسعهای را سرلوحه کار خود قرار دهیم. ما آمریکاییها میخواهیم سربازانمان به خانه بازگردند.
انتهای پیام/4033/خ
انتهای پیام/