دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با ثبت رکود 43 درصدی رقم خورد؛

رکود معنادار تعاونی‌ها/ کمک 1/4 میلیاردی به اتاق‌های تعاون کشور

برابر آمارهای منتشر شده 198 هزار تعاونی ثبت شده در کشور وجود دارد که 43 درصد آنها غیرفعال و راکد هستند.
کد خبر : 357267

به گزارش خبرنگار حوزه تعاون و کارآفرینی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، یکی از اهداف برنامه‌های توسعه در کشور افزایش سهم تعاون در اقتصاد به ۲۵ درصد است که در کنار سهم دولت و بخش خصوصی، این تعاونی‌ها هستند که باید به‌عنوان یکی از پایه‌های اقتصادی فعالیت‌های خود را توسعه داده و در خدمت اقتصاد کشور باشند.


برای رسیدن به این سهم نیاز است تا از تعاونی‌های تولیدی روستایی و خانواده محور به منظور ارتقای معیشت به اقتصاد خانواده کمک کرد.


این اهداف اما نیاز به اقدامات گسترده‌ای دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.



  1. راهبری تعاونی‌های تأمین نیاز حمایت

  2. راهبری تشکیل تعاونی‌های دانش بنیان

  3.  تشکیل تعاونی‌های روستایی و اجرای طرح روستا تعاون

  4. حمایت توسعه برند و بازار تعاونی‌ها

  5. تشویق و حمایت از اتحادیه‌های سراسری و استانی

  6. ایجاد 16 سامانه برای انجام نظارتهای قانونی و دسترسی مناسب به خدمات دولتی

  7. ارائه آموزش‌های تخصصی و عمومی به اعضای تعاونی

  8. راهبری تشکیل تعداد 2642 تعاونی متعارف تولید و ایجاد اشتغالزایی برای 43108 نفر

  9. راهبری تشکیل و بهسازی تعداد 57 تعاونی تأمین نیاز تولیدکنندگان با عضویت 1833 نفر و اشتغالزایی 1400 نفر

  10. اجرای برنامه تشکیل تعاونی‌های تأمین نیاز تولیدکنندگان با تجمیع واحدهای تولیدی بخش خصوصی و تعاونی

  11. کمک به بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار و طرح‌های نیمه‌تمام جهت حفظ اشتغال که در راستای آن تعداد 1545 طرح تعاونی با تسهیلات مورد نیاز 1433میلیارد تومان (959 میلیارد تومان آن سرمایه در گردش و 474 میلیارد تومان سرمایه ثابت) و تسهیلات ارزی مورد نیاز به میزان 10 میلیون دلار شناسایی و براساس قراردادهای منعقده بانک توسعه تعاون با صندوق توسعه ملی جهت اخذ تسهیلات مورد نیاز به بانک مذکور معرفی شده‌اند که با تأمین تسهیلات مورد نیاز برای تعداد 28365 نفر اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.


امروزه تعاون اهرم مناسبی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی کشور به شمار می‌رود که می‌تواند در بهره‌وری بهینه از شرایط زندگی، کار و تولید، توسعه زیرساخت‌های عمرانی، ایجاد فرصت‌های شغلی، ارتقای سطح درآمد و وضعیت اجتماعی جامعه مؤثر باشد.


تجربه کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد تعاونی‌ها بهترین سازمان و تشکل‌هایی هستند که موفق شدند اسباب تجمیع سرمایه‌های خرد و نیروی خلاق و مستعد و با انگیزه را فراهم کنند.


در حال حاضر برابر آمارهای منتشر شده 198 هزار تعاونی ثبت شده در کشور وجود دارد که 43 درصد آنها غیرفعال و راکد هستند. این امر نشان می‌دهد باید در مورد مزیت‌های اقتصادی و اجتماعی تعاونی‌ها فرهنگ‌سازی شود.


45 میلیون نفر در کشور عضو شبکه تعاونی‌ها هستند که ایران جزو کشورهای پیشرو است.


طبق اطلاعات موجود عملکرد کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تعاونی‌های فرش دستباف 99 میلیون و 900 هزار تومان بوده است.


پیش‌بینی سال 97 بالغ بر 485 میلیون تومان است. همچنین برآورد اعتبار این بخش برای سال 98 رقم 437 میلیون 600 هزار تومان است.


عملکرد شش ماهه امسال نشان می‌دهد که بالغ بر یک میلیارد و 489 میلیون و 900 هزار تومان به اتاق‌های تعاون سراسر کشور کمک مالی شده است.


انتهای پیام/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب