دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان فیلم معکوس:

دنیای کارگردانی متفاوت از بازیگری است

کارگردان فیلم معکوس گفت:جهان کارگردانی متفاوت از بازیگری است.
کد خبر : 356887
amid farahi-10.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست پرسش و پاسخ فيلم معكوس با حضور پولاد كيميایی كارگردان، پرويز آبنار صدابردار، تورج منصوری مدير فيلمبرداری، عليرضا كمالی، شهرام حقيقت، ليلا زارع بازیگران فیلم با اجرای فرزاد حسنی برگزار شد.


در ابتدای این نشست پولاد کیمیایی ضمن تشکر از عوامل فیلمش برای همراهی در این فیلم، اظهار کرد: درست است که پدر من فیلمساز  و جزو فیلمسازان مؤلف کشور است، اما از اعتماد عوامل فیلم به کارگردان جوانی مثل من ممنون هستم.  ساخت این فیلم یک بار متوقف شد، اما گروه پای کار من ایستادند.


او در پاسخ به این سوال که وسوسه نشده است که در کار خودش بازی کند گفت: جهان کارگردانی بسیار متفاوت از بازیگری است. وقتی از کل به جز نگاه می‌کنی، خودت نمی توانی بازیگر باشی و تمام کارگردان هایی که این موقعیت را تجربه کردند، زیاد موفق نبودند. اصلاً در این فیلم جای بازی من نبود. آنقدر سرم شلوغ بود که اصلاً وقت نداشتم، به بازی فکر کنم. از طرف دیگر، دوست داشتم کارگردانی را تجربه کنم و ازبیرون به کار نگاه کنم.   


اولین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجرکیمیایی درباره محمد خوشنام، سرمایه گذار فیلم گفت: آقای خوشنام، مردی قوی است. واقعاً از ابتدا بسیار مردانه و پاک پای من ایستاد. این حوزه را نمی‌شناخت. سینما حوزه ای است که هرکس با ترس و لرز وارد آن می‌شود. آنقدر همه برای سرمایه‌گذاری ترسیدند که او با ترس وارد این میدان شد.و شجاعانه ایستاد.


خوشنام نیز درباره انگیزه ورودش به سینما گفت: بسیار خوشحال هستم، فرصتی شده و خداوند به من فرصتی داده که در جمع دوستان سینمایی و هنرمند باشم. من دفتری در شهر «گوانگجو« چین دارم. 15 سال است که مقیم چین هستم. یک چینی با من تماس گرفت که دوست دارید در فیلم سرمایه‌گذاری کنید. من گفتم نه، او گفت یک ایرانی به دنبال سرمایه‌گذار چینی است. من شما را می‌شناختم، گفتم شاید دلتان بخواهد در فیلم این شخص سرمایه گذاری کنید. من خیلی جدی نگرفتم. اما او جدی گرفت. در نهایت این صحبت‌ها به قرار ملاقاتی با آقای کیمیایی منجر شد. من او را نمی‌شناختم، اما همان یک جلسه باعث شد که بخواهم این کار را انجام دهم. روحیه او نشان می‌داد که می‌تواند این کار را انجام دهد.


وی ادامه داد: من در جوانی و از حدود سال 1365  به مدت  10 سال در زادگاهم کازرون، تئاتر بازی می‌کردم. ما در سال های 1366  و 1367 در جبهه‌ها و سازمان‌ها تئاتر بازی می‌کردم. این عِرق در وجود من بود. این فیلم و این شرایط به وجود آمد، خودم هم دوست داشتم، شاید بازهم منجر شود که این کار را ادامه دادم.


پولاد کیمیایی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا  درباره شخصیت پدر سالار و تلخی شخصیت او در این فیلم، گفت: شخصیت پدر شخصیت مرموز و گم شده‌ای است که نمی‌خواستم چندان به آن بپردازم و می‌خواستم در ابهام بماند. یک موضوع آرمانی مثل انقلاب شکل گرفته و یک فردی تلاش کرده که خود را برای یک آرمان بزرگتری فدا بکند و همین باعث شده که زندگی شخصی اش فرو بپاشد. این خشم فرو خورده که این روزها هم در نسل جوان دیده می شود،در این شخصیت وجود دارد. وقتی او می آید و اتفاقاتی که برای شخصیت اول فیلم افتاده را به وسیله یک پرسش و پاسخ نقد می کند،نکاتی را مطرح می کند که باعث می شود او در نهایت به نتیجه برسد. این قهرمان پروری و این شکل روایت از قهرمان سازی که از سینمای غرب می آید و در سینمای مسعود کیمیایی هم بومی سازی شده را می خواستم بشکنم.


کیمیایی در مورد دغدغه‌اش برای فیلم سازی و انگیزه اش برای ساخت این فیلم گفت: احساس می کردم هیجان از سینمای ما رفته و سینمای ایران نصیحت گرا شده و سعی کردم این فیلم را تغییر دهد. من خواستم یک چالش تکنیکی در کار داشته باشم و روایت گر چند قهرمان باشم که در یک راستا قرار می گیرند.دوست داشتم سینما را تجربه کنم و فیلمی بسازم که در مدیوم تلویزیون نباشد و با ضربان قلب تندی ساخته شود. می خواستم فیلم در لایه اول نماند و فقط فیلمی نباشد که ژانرش اکشن است. می خواستم فیلمم ژانر اجتماعی هم داشته باشد.


اولین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر


شهرام حقیقت دوست هم در ادامه نشست خبری فیلم «معکوس» در مورد نقشش در این فیلم گفت: پولاد کیمیایی در اولین تجربه کارگردانی‌اش فیلم سختی را انتخاب کرد و به او تبریک می گویم.  پولاد آن‌قدر با انگیزه کار می کرد که باعث می شد ما همه جان‌مان را برای فیلم بدهیم.


لیلا زارع هم در مورد حضورش در این فیلم گفت: من تجربه زیست با نقشم را داشتم. خیلی از دختران این سرزمین هم چنین تجربه ای داشته اند. خوشحالم که این نقش را بازی کردم. کار سختی بود اما تجربه خوبی بود.


تورج منصوری مدیر فیلمبرداری فیلم معکوس هم در مورد این فیلم گفت: برای همه این سوال پیش می‌آید که آیا فیلم پولاد کیمیایی نمونه کوچک شده کارهای پدرش است یا نه؟ مگر می‌شود مسعود کیمیایی پسری تربیت بکند که با سینما بیگانه باشد؟ خوشحالم که پولاد راه خودش را رفته است.من فکر می کنم که این دو نفر کاملاً با هم متفاوت هستند و فقط فامیلی شان مشترک است. 


او افزود: من سرصحنه حتی یک بار هم ندیدم که مسعود کیمیایی که در مقام تهیه کننده به آنجا می‌آمد، حتی یک واو را جا به جا کند.


پولاد کیمیایی درمورد جایگاه منطق در فیلم و به عنوان مثال علت زندانی شدن یکی از شخصیت‌ها به دلیل تصادف گفت: آن شخص با تصادف قتلی انجام داد و به زندان محکوم شد. ما تلاش کردیم که در این فیلم نسل جوان از بی هویتی نجات پیدا کند. در این فیلم شخصیت جوانی داریم که می خواهد در مقابل قدرت یک فرد رانت خواری که یک کارخانه را مال خود کرده بایستد و حق خود را از او بگیرد. من باید سریع به موضوع بازتاب فیلم برسم و فرصت ندارم به جزییات حوصله سر بر بپردازم. نمی خواستم به جزییات ریز هر شخصیتی پرداخته شود.فقط می خواستم به یک کنش و واکنش کلاسیک بپردازم.


پولاد کیمیایی با تایید وام گرفتن از سبک فیلم سازی پدرش و ادای دین به ایشان گفت: من گرامر سینما را از پدرم یاد گرفتم و اصلا این نبوده که بخواهم پز متفاوت بودن بگیرم. سینمای مسعود کیمیایی در نهایت قهرمانش آن پاکی و ایستادگی را دارد و در ذهن مخاطب همیشه محکم می ماند. اینجا اما اینگونه نیست. اینجا قهرمان ما برنده مسابقه نمی‌شود. من در ابتدا خواستم از جامعه و خودم دور نمانم. می خواهم دوربینم را در زاویه ای قرار بدهم که خودم را در آن پیدا بکنم.من به آن سینمایی که پدر دارد و ریشه در فرهنگ کهن ایرانی دارد علاقه دارم اما در اینجا به گونه ای دیگر روایت شده است.


در بخش دیگر این نشست، علیرضا کمالی از دیگر بازیگران فیلم گفت: تم فیلم را دوست داشتم و پس از کلنجارهای زیادی که با پولاد داشتم در نهایت در این فیلم بازی کردم. افتخاری بود برای من که در کنار مسعود کیمیایی و پولاد کیمیایی باشم.


اولین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجرپولاد کیمیایی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا در مورد چیزی که از آن شناخت نداشته فیلم ساخته است گفت: تا کی قرار است این گارد ها را داشته باشیم.من 14 سال است که در سینما حضور دارم. تا کی قرار است این حرف ها ادامه بیابد؟ ما با پول تمیز فیلم ساختیم و از جایی هم سفارش نگرفته‌ایم. آن کسانی که می گویند من از موضوعی که شناخت نداشته ام فیلم ساخته ام می تواند بیاید اینجا و درباره ساختار فنی فیلم و سینما صحبت کنند؟ من از کودکی در این سینما کار کرده ام و بزرگ شده ام. این که ما یک پلان را از فیلم مان حذف کنیم باعث از بین رفتن رانت و چیزهای دیگر نمی‌شود. ما این چیزها را می‌دانیم.


انتهای پیام/4072/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب