کمر خمیده بازار مسکن زیر سایه رکود/ بدعهدی پای معامله در دقیقه 90
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زنجان، در روزهای سرد سال، بازار مسکن در شهر زنجان همچنان سرد و بیروح بوده و بیثبات است و فروشنده با وجود تمایل به فروش هنوز دنبال فرصتی برای بهرهبردن از این آشفته بازار است و تلاش میکند مسکن و ملک خود را حتی در آخرین لحظه به بالاترین نرخ به فروش بگذارد.
این در حالی است که خریداران از این شکل معامله سردرگم هستند و از مشاوران املاک برای فراهمشدن این بازار انتقاد میکنند.
خانه بهدوشها نیز در این برهه از سال، چندان حال و روز خوشی ندارند و با توجه به اوضاع نامساعد اقتصادی ترجیح میدهند تا سال جدید با افزایش قیمت توسط صاحبخانهها روزگار سپری کنند.
این روزها بازار مسکن در زنجان حال و روز خوشی ندارد، بهطوری که صاحبخانهشدن یک معادله پیچیده است و متقاضیانی که برای خرید، پول نقد دارند باید مدتها در صف انتظار باشند.
اوضاع بهقدری دشوار است که برخی از خریداران با چند بنگاه موضوع را در میان میگذارند تا گره کور خانهدارشدنشان باز شود، غافل از اینکه این گره آنقدر محکم تاب خورده که معادله معیشت خانوارها و خرید مسکن را بینتیجه گذاشته است.
در این بین برخی از خریداران به سمت شبکههای اجتماعی و سایتهای مجازی پناه بردهاند تا شاید از این راه مشکل خانهدارشدن آنان رفع شود که این چالش خرید همچنان با ادعای اعلام قیمت تمامشده در این فضاها نیز راه به جایی نبرده است.
بدعهدی پای معامله
فروشندگان زمانی که پای معامله میآیند به عهد خود در قیمت اعلامشده عمل نمیکنند و این واکنش خریداران را در پی داشته است.
احمد محمدی از شهروندان زنجانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با انتقاد از جو حاکم در بازار مسکن زنجان میگوید: مشاوران املاک در تعامل بین مشتری و خریدار نقش مهمی دارند اما فقط به فکر منفعت شخصی هستند و کاری از پیش نمیبرند.
به گفته وی با وجود اعلام قیمت نهایی فروش ملک از سوی فروشنده، شاهد وفای به عهد از سوی آنان نیستیم و وقتی پای معامله میآیند، قیمت را درصدی بالا میبرند و این موجب اختلاف بین دو طرف میشود.
این شهروند زنجانی، فضای حاکم در بازار مسکن را بسیار هیجانی و بیثبات عنوان میکند و میافزاید: این اوضاع متأثر از بازار بورس و ارز است و اعتقاد دارم برای خروج از این بحران باید مدیریت واحد در کار باشد.
تأثیر شبکههای اجتماعی در رکود مسکن
یکی دیگر از شهروندان زنجانی که وام مسکن یکم دریافت کرده است در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا از پیگیریها برای خرید مسکن در چند ماه گذشته خبر میدهد و تصریح میکند: به نظرم یکی از عوامل دخیل در بیثباتی بازار، سایتها و شبکههای اجتماعی است که روزبهروز بر افزایش قیمت مسکن دامن میزنند. چالشی که بنده مدتی با آن دست به گریبان هستم.
حسین رضایی در تکمیل صحبتهای خود بیان میکند: مدتی برای خرید مسکن از طریق فضای مجازی اقدام کردم و شاهد تغییر روزمره قیمتها شدم و زمانی که گزینه خوبی برای خرید انتخاب کردم، پای معامله بدعهدی کردند و در نهایت کار به جایی نرسید.
به گفته این خریدار مسکن، اتحادیه مشاوران املاک شهر و حتی مسئولان ذیربط باید برای برونرفت از شرایط بازار مسکن تدابیر لازم را بیندیشند و به اعتقادم نباید در این برهه زمانی دست روی دست گذاشت.
همین بیثباتی در بازار مسکن موجب شده که در برخی نقاط شهر شاهد افزایش هیجانی قیمتها باشیم. این افزایش قیمتها در خانههای شمال و شرق شهر اوج گرفته و دلالان و خریداران روزبهروز با رصد قیمت ارز و سکه همچنان بر طبل صعود قیمت میکوبند.
برای نمونه قیمت ملک 110 متری که در شهرک کارمندان چند ماه قبل 450 میلیون تومان بود، اکنون به مرز 650 میلیون تومان رسیده و یا حتی در منطقه وحیدیه نیز روند افزایش قیمت آپارتمانی از متراژ 3 میلیون تومان به مرز 5 میلیون تومان فراتر رفته است.
این در حالی است که افزایش قیمت در پونک و برخی از فازهای گلشهر زنجان، روند افزایشی چندان محسوسی نداشته است؛ اما با این وجود بازار مسکن در این شهرکها سوت و کور است.
بازار مسکن در زنجان راکد است
برای پیگیری بیشتر این چالش شهری، به سراغ رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهر زنجان رفتیم تا درباره آینده بازار و حال و روز این روزها توضیحات وی را بشنویم.
ابوالفضل طاهری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اعلام اینکه بازار مسکن در زنجان راکد است، درباره دلایل آن چنین توضیح میدهد: بهدلیل کاهش قدرت خرید مردم و اوضاع اقتصادی شاهد افزایش قیمت مسکن بودهایم.
وی با بیان اینکه در آشفتهبازار کنونی فروشنده و خریدار سردرگم هستند، مطرح میکند: با وجود اینکه قیمت ارز در چند ماه اخیر روند کاهشی محسوسی داشته؛ اما قیمت مصالح ساختمانی همچنان در اوج ثابت باقی مانده و این در افزایش قیمت مسکن بیتأثیر نبوده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهر زنجان، قیمت مسکن را متناسب با بازار مصالح ساختمانی و ارز میداند و یادآور میشود: این فضا در چند سال اخیر نیز به وفور مشاهده شد و تأثیر خود را در بازار مسکن بر جای گذاشت.
طاهری، انجام معاملات مسکن بااحتیاط را از سوی فروشندگان متذکر میشود و در پاسخ به سؤالی درباره نبود همکاری و تعامل مشاوران املاک بین خریدار و فروشنده برای به نتیجهرسیدن معامله عنوان میکند: بنگاهداران طبق قانون تجارت نقش واسطه داشته و بر طرفین دلالت دارند تا در معامله توافق شود.
وی در تکمیل صحبتهایش در این باره ادامه میدهد: متأسفانه در بیشتر مواقع فروشندگان کنار نمیآیند و این در حالی است که مشاور املاک برای به سرمنزل مقصود رسیدن معامله تلاش کرده است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک شهر زنجان درباره آینده مسکن با شرایط کنونی و بروز اختلاف در انجام معاملات با وجود افزایش قیمت یادآور میشود: برای خروج از شرایط بحرانی کنونی، افزایش قیمت دیگر مطلوب نیست، اکنون 3 ماه است که افزایش قیمت مسکن در زنجان محسوس نبوده، اما هنوز رکود حاکم است.
طاهری در پاسخ به این سؤال درباره رونق ساختوساز و تأثیر آن در بازار مسکن کنونی تأکید میکند: در واقع ساختوساز شکلی از تولید بوده و به نظرم در بهبود اوضاع تأثیر دارد و این منوط به ثبات بازار ارز و کاهش آن است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره نقش بانک مسکن برای خروج از بحران کنونی خاطرنشان میکند: این بانک در مدیریت و کنترل بازار مسکن با ارائه تسهیلات ارزانقیمت و بهبود بروکراسی اداری نقش اثرگذاری دارد.
گزارش از اسدالله قربانزاده
انتهای پیام/4078/4062/ن
انتهای پیام/