دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بهمن فروتن در گفتگو با آنا:

کی‌روش اطلاعات جامعه‌شناسی نداشت/ منتقدان وطن‌فروش نبودند

کارشناس فوتبال گفت: کسانی که از تیم ملی فوتبال انتقاد کردند افراد وطن‌فروشی نبودند.
کد خبر : 356634
img21.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بهمن فروتن درباره شرایط کنونی فوتبال ملی، فدراسیون فوتبال و شکست ایران در جام ملت‌های آسیا اظهار کرد: درحال‌حاضر متخصصان در فدراسیون حضور ندارند و این افراد حق حرف زدن ندارند. نمونه این متخصصان می‌توان محمد دادکان را نام برد که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و قضایا را خوب دیده و تشخیص می‌دهد اما کاری شد که او هم در فوتبال نباشد و در حقیقت او عضو این قبیله نیست.


وی افزود: وقتی در یک جامعه شاهد حضور فعال متخصصان و روشنفکران نباشیم، این جامعه در درازمدت دچار مشکلات می‌شود و ضررهای جبران‌ناپذیری به آن وارد می‌شود. جامعه فوتبال ما هم شرایطی این‌چنین دارد و هر چقدر کمتر اطلاعات داشته باشیم، راحت‌تر به پست و مقام می‌رسیم. البته این صحبت‌ها به‌خاطرِ آن نیست که تیم باخته و ما درصدد باشیم از کسی انتقام بگیریم. من بیش از یک دهه است که سعی کرده‌ام خط قرمزها را عقب ببرم و چوب این را هم خورده‌ام. بااین‌حال صحبت‌های‌مان خریداری ندارد.


فروتن درباره اتفاقاتی که منجر به شکست تیم ملی شد، اذعان کرد: در این میان رسانه‌ها و افراد درون رسانه‌ها هم مقصر هستند. زیرا شناخت یک مجری نمی‌تواند به اندازه یک مربی و کارشناس باشد. وقتی مرتضی محصص بعد از بُرد چین می‌گوید که نمی‌دانم اگر کی‌روش برود فوتبال ایران ضرر می‌کند یا کی‌روش، در حقیقت آمرانه می‌گوید که ما از رفتن کی‌روش ضرر خواهیم کرد.


وی افزود: وقتی از تیم ملی انتقاد می‌کردیم به‌خاطرِ این نبود که وطن‌فروش بودیم بلکه می‌دیدیم که چه بلایی دارد بر سر فوتبال ما می‌آید. در همان زمان هم می‌دانستیم اگر ایران قهرمان شود، این مسئله سرپوشی بر همه مشکلات می‌شود . ما وقتی تیمی چون چین را بردیم، محصص چنین صحبت‌هایی کرد. حالا اگر ژاپن را می‌بردیم دیگر کسی جلودار این گروه طرفدار کی‌روش نبود. همان‌طور که دیدیم وقتی امثال یمن و ویتنام را بردیم، چطور امثال محمدحسین میثاقی در تلویزیون از این بردها احساس قهرمانی داشتند و تاخت‌وتاز می‌کردند. چنین مسائلی حتی کارشناسان دعوت‌شده به برنامه‌های تلویزیون را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد.


فروتن تصریح کرد: در جام جهانی 2014 و در بازی با آرژانتین، ما 90 دقیقه مقابل این حریف مقاومت کردیم اما این باعث نشد که آنها برنامه اصلی خود را فراموش کنند. هدف ما بازی با ‌آنها بود اما هدف آنها دیدار فینال جام جهانی بود. همان چیزی که سرانجام به آن دست یافتند. اما هدف ما برای این مسابقه چه بود؟


کارشناس فوتبال درباره عملکرد کی‌روش در تیم ملی بیان کرد: کی‌روش در این مدت چندان هم دروغ نگفته است زیرا از ابتدا گفته بود هدف ما نیمه‌نهایی است و خوب می‌دانست که تیم ملی را به این مرحله می‌رساند. در این هشت سال متوجه شدیم که او ترفندهایی روانی دارد که قبل از مسابقات در مورد تیم‌های مقابل و کادرفنی آنها به‌کار می‌برد. از طرف دیگر تیمی متحد به‌وجود می‌آورد و با اخراج امثال رحمتی از تیم ملی اقتداری ایجاد می‌کند که می‌تواند از طریق آن به نتیجه برسد. این مسئله از نظر داخلی خوب بود و من می‌توانم بگویم او به‌ کمک همین اقتدار کاری کرد که نیروهای سیاسی در کارش دخالت نکنند اما در ازای این، خودش قدرت را به‌ دست گرفت. کی‌روش زمانی تا 17 سالگی فوتبال بازی می‌کرد و پس از آن که مصدوم شد، فوتبال را کنار گذاشت و در تیم‌هایی مثل منچستریونایتد و رئال مربیگری کرد. اینها عقبه‌ای بود که می‌توانست به او کمک بکند و در حقیقت او همه امتحانات لازم را برای جنگجو بودن پس داده بود. اما او فوتبالی به ما تحویل نداد. کی‌روش در این مدت شرایط فوتبال ما را نیاموخت و نشان داد که نمی‌تواند چیزی یاد بدهد. او نتوانست بازی‌کردن را به ما یاد بدهد و این مسئله را در بسیاری از بازی‌های جام دیدیم.


فروتن درباره مشکلات کی‌روش در تیم توضیح داد: شاید بتوان گفت بزرگ‌ترین مشکل کی‌روش این بود که مثل یک آچار به‌دست برای تعمیر ماشین فوتبال ما شد و فقط گفت کجاهای این ماشین شل است و آنها را سفت کرد اما هرگز نگاه نکرد که کجاهای این ماشین، از همدیگر جدا شده است. به‌همین‌خاطر با وجود داشتن یک تیم خوب ملی درحال‌رفتن به مسیری هستیم که انگلستان چند دهه قبل دچار آن شد و فوتبال‌مان کاملاً گلخانه‌ای شده است. به‌هرشکل ما به شکلی کاملاً فوتبالی به ژاپن باختیم و این در شرایطی است که چند دهه قبل خودمان با مربیان بومی قهرمان مطلق آسیا بودیم.


کارشناس فوتبال درباره شرایط روانی کی‌روش و تیم او گفت: کی‌روش نشان داد که اطلاعات جامعه‌شناسی ندارد و در طول هشت سال مربیگری در تیم ملی به‌خاطرِ برخی منافع خصوصی اختلافات زیادی با عده زیادی از فوتبالیست‌ها ایجاد کرد. برای نمونه حتی یک مربی مثل برانکو که به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده در برابر او سکوت کرد و به این ترتیب کی‌روش نیرویی بزرگ از هواداران تیم ملی را که پرسپولیسی‌ها بودند از دست داد. اینها نشان داد که کی‌روش جامعه فوتبال را به‌خوبی نمی‌شناخته است.


انتهای پیام/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب