دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 بهمن 1397 - 08:00
یاران مهربان/ 176

مرور سختی‌های طلبه شدن و طلبه ماندن با «برکت»

نویسنده رمان«برکت» سختی‌هایی را که یک طلبه در جریان تحصیل و بعدها در ارتباط با اقشار مختلف و متنوع مردم با آن مواجه می‌شود رابه رشته تحریر درآورده است.
کد خبر : 356514
1888.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ابراهیم اکبری دیزگاه در رمان «برکت» زندگی طلبه جوانی به نام «یونس برکت» را روایت می‌کند. یونس برای تبلیغ در ماه رمضان به روستایی به نام«میانرودان» آمده است. اما اوضاع این روستا و آمادگی اهالی آن برای استفاده از مباحث شرعی و دینی چندان مطلوب وی نیست. بخش عمده‌ای از اهالی میانرودان روی خوشی به  یونس نشان نمی‌دهند. نویسنده با آغاز داستان از این برش، به تدریج خواننده را با گذشته زندگی یونس و روحیات وی نیز آشنا می‌سازد. 


سختی‌هایی که یک طلبه در جریان تحصیل و حضور در بین اقشار مختلف مردم با سطح دانش، خواسته ها و روحیات متنوع پیدا می‌کند، در این رمان به خوبی و فارغ از هر گونه شعارزدگی بیان شده است.از سوی دیگر، یونس در زندگی شخصی خود و در ارتباط با همسرش نیز مشکلات زیادی داشته و همین ملموس بودن فراز  و نشیب‌های زندگی، این رمان را برای مخاطب امروزی جذاب‌تر می‌سازد.


از سوی دیگر، «برکت» با هوشمندی و ارائه نمونه‌هایی قابل درک، نظام تبلیغ و اعزام مبلغ و چگونگی ارتباط گیری مبلغان  با اهالی روستاها را نیز به نقد می‌کشد. از جمله می‌توان به  سردرگمی مردم روستا در مواجه با روحانی جدید با رویکرد و شیوه و گاه پاسخ‌های شرعی متفات از روحانی اعزامی قبلی، اشاره کرد. یونس در کنار دغدغه ارتباط با مردم روستا، از لحاظ فکری و رفتاری با همسرش نیز به اختلافاتی عمیق رسیده و همین موضوع وی را بی‌انگیزه و آشفته کرده است. حسی که از طریق قلم روان اکبری دیزگاه به خوبی به خواننده منتقل می‌شود.


در شروع این رمان که توصیفی جذاب از برخورد اولیه مردم با یونس است چنین می‌خوانیم: «می‌خواستم آیه‌ای بخوانم که بر زبانم خشکید. ترق. مجلس به هم ریخت. تعدادی آمدند طرفم و چند نفری بلند بلند خندیدند. تکه‌های لهیده سیب پاشید روی عمامه‌ام، روی صورتم. بوی گندش همه‌جا را گرفت. با آستین صورتم را پاک کردم. تا خود را جمع‌وجور کنم و بیایم پایین، دومی را هم پرت کرد که از بیخ گوشم رد شد. به آرامی از منبر پایین آمدم ...»


رمان برکت نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه که در شانزدهمین دوره جایزه ادبی شهید غنی‌پور، به عنوان اثر شایسته تقدیر نیز معرفی شد،در 304 صفحه و به قیمت 33 هزار تومان توسط انتشارات کتابستان معرفت در اختیار علاقه مندان به کتاب قرار دارد.


 انتهای پیام/4104/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب