دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام محمدی:

ایران باید به قطب قرآنی تبدیل شود

 دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: مسابقات قرآن به‌مثابه ظرفیتی برای تحقق قطب قرآنی شدن جمهوری اسلامی ایران است.
کد خبر : 356395
1021575_140.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اوقاف و امور خیریه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حمید محمدی، پیش از ظهر امروز در سومین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم کشور که در محل سالن جلسات سازمان اوقاف و امور خیریه در تهران برگزار شد، گفت: مسابقات بین‌المللی قرآنی تاکنون روند رو به رشدی داشته است.


وی افزود: مسابقات قرآن به‌ مثابه ظرفیتی برای تحقق قطب قرآنی شدن جمهوری اسلامی ایران است، اگر این موضوع اتفاق بیفتد، عملکرد موفقی خواهیم داشت و این‌یک ضرورت اجتناب‌ناپذیری است و از مزیت‌های درونی و خارجی نظام جمهوری اسلامی به شمار می‌آید.


دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در بعد داخلی آسیب‌های بالقوه فراوان در بحث مذاهب داریم، تنها بر اساس قرآن می‌توانیم این موضوع را به استحکام برسانیم، در بعد خارجی هم نماد مبارزه با رژیم صهیونیستی و نماد تقریب هستیم، می‌توانیم همه این نمادها را با قطب شدن در حوزه قرآنی به منصه ظهور برسانیم.


وی با بیان اینکه این مسابقات باید به نهاد بین‌المللی تبدیل شود، همچنان که راهپیمایی 22 بهمن به یک نماد ملی تبدیل‌شده است، افزود: این مسابقات نیز الزاماتی دارد تا بتواند به دیپلماسی قرآن تبدیل شود. مسابقات می‌تواند به‌صورت یک نماد و یک‌ نهاد قرآنی جلوه‌گری کند و تنها به‌عنوان یک مسابقه شناخته نشود، این مسابقات ضمن اینکه جایگاه خودش را دارد، باید به یک نماد و نهاد کلیدی آن را دید.


محمدی با اشاره به اینکه متأسفانه در جامعه علمی سخنی از مسابقات قرآنی نیست و تجربیات علمی این مسابقات ضبط و ثبت نمی‌شود، تأکید کرد: در محافل علمی باید مسابقات نقد و بررسی شود، ادبیات نقد و بررسی مسابقات قرآنی هنوز ایجاد نشده و تنها به‌عنوان یک مقوله صنفی دیده می‌شود درحالی‌که باید به یک جریان اجتماعی با اقبال عمومی روبه‌رو شود.


وی به ماهیت مسابقات بین‌المللی قرآنی اشاره کرد و افزود: حقیقت این است که ماهیت مسابقات باید بر اساس نیازها و مطالبات مردمی در حول سه محور تبیین شود، مسابقات ثروت گذشته، قدرت حال و کشش آینده است و طبق همین سه محور نیاز به بازآفرینی دارد. تعارفات فردی و سازمانی باعث شده که ساختار مسابقات قرآنی جنبه جشنواره‌ای پیدا کند.


دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادامه داد: باید بسیاری از الزامات مسابقات را بپذیریم، جامعه هدف هنوز تنقیح نشده است، منطق توسعه و قبض بسط مسابقات هنوز مشخص نیست، برگزاری همایش‌های پژوهشی در کنار مسابقات، برگزاری کارگاهی مقارن، انتخاب بانوان قرآنی هنوز وجوه آن مشخص نیست.


وی با بیان اینکه تدوین منطق مسابقات می‌تواند سطح جدیدی را از خودش تعریف کند، گفت: بررسی کارشناسی برای تغییر رویکردها باید مشخص شود، مسابقات یا هنر محور هستند یا عرضه گرا، یا رتبه گذاری یا تلفیق این سه. اگر این موضوع تبیین شود انتظار ما از مسابقات کاملاً متفاوت خواهد شد.


گفتنی است، سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از سوی جمهوری اسلامی ایران با حضور حدود 400 نفر از قاریان جهان اسلام از 70 کشور، روزهای 19 تا 26 فروردین 1398 در تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب