افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید پرویز فتاح صبح امروز در نشست دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب که در کمیته امداد برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر اظهار کرد: عملکرد 10 ماهه کمیته امداد و بودجه سال جاری بهصورت 100 درصد اجرا شده و تا پایان سال هم به همین صورت ادامه خواهد داشت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی در ادامه گفت: امسال بیش از 7 هزار میلیارد تومان برای ریشهکنی فقر در بودجه 97 در نظر گرفته شده بود و به همین دلیل خدمات کمیته امداد به این گروه از خانوادهها حدود 14 درصد افزایش داشته که اجرا شد و 620 هزار خانواده جدید تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتند.
فتاح در ادامه بیان کرد: در تبصره 16 که بحث وام قرضالحسنه اشتغال است، سهم کمیته امداد یکهزار و 400 میلیارد ریال است که تا آخر امسال 100 درصد آن تعلق خواهد گرفت.
وی به بحث وام اشتغال روستایی اشاره کرد و افزود: 1.5 میلیارد از صندوق توسعه برداشت شده که در بودجه در نظر گرفته نشده است. همچنین 100 هزار فقره وام اشتغالزایی 20 میلیون تومانی نیز به مددجویان داده شده و 2 هزار و 500 میلیارد ریال سهم کمیته امداد در ایجاد اشتغال نیز در حدود 200 میلیارد پرداخت شده است. هرچند که اعلام کردهاند که سرعت پرداخت آن افزایش پیدا میکند.
رئیس کمیته امداد در خصوص سبد کالا نیز گفت: مرحله اول سبد حمایتی کالا به خانوادهها پرداخت شده اما کمیته امداد درخواست کرد که مبلغ بهصورت کالا به مددجویان پرداخت شود. درواقع برخلاف سایر دستگاهها که نقدی پرداخت کردند. بر همین اساس، نامهای نیز به رئیس جمهور نوشتیم و درخواست کردیم تا در نوبت دوم سبد کالا بهصورت کالایی در اختیار مددجویان قرار گیرد و امیدواریم در دهه فجر اتفاق بیفتد. مرحله سوم هم قرار است در اسفند رخ دهد.
فتاح در ادامه خاطرنشان کرد: کمکهای مردمی امسال رشد خوبی داشته و نسبت به سال گذشته رشد 35 درصدی داشته است.
رئیس کمیته امداد درباره بودجه این نهاد مردمی در سال 98 گفت: براساس برنامهها قرار است ردیف اصلی ما 12 درصد رشد کند که این رقم برابر با رشد کل بودجه دولت است. براساس تبصره 14 در لایحه دولت، ابتدا 7 هزار میلیارد ریال ثابت و مابقی آن اضافه میشود. نتیجه رایزنیها این است که رقم بودجه ما به 8 هزار و 400 میلیارد ریال افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد اضافه شده است، افزود: بههمینمنظور 2 هزار میلیارد ریال برای کمیته امداد و بهزیستی درنظر گرفته شده است، اما با اعتراض به 5 هزار میلیارد افزایش پیدا کرد و درواقع این رقم 2.5 برابر شد.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه در بودجه کمیته در سال 98 این سازمان از پرداخت امتیاز آب و برق و گاز در کل کشور برای مددجویان معاف است، اضافه کرد: ساخت 10 هزار خانه در جنوب کرمان نیز اتفاق جدیدی است که با کمک نهاد ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه آن را محقق کردهایم.
فتاحی در ادامه افزود: در 10 ماه امسال بهدلیل افزایش قیمتها و گرانیهایی که بهواسطه تغییرات ارز رخ داد، مراجعات به کمیته امداد افزایش داشته است و بههمیندلیل تمام تلاش ما این بود که جامعه هدفمان به خطر نیفتد و تلاش کردیم در این زمینه یاریگر آنها باشیم.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین دلایل خروج مددجویان از چتر حمایتی کمیته امداد، ازدواج است، افزود: در سال 96 بیش از 90 هزار فقره ازدواج داشتهایم و این نشان میدهد که فقر مانعی برای ازدواج نیست و نکته مهم آنکه کمترین طلاق برای جامعه هدف کمیته امداد است و بیشتر افرادی که ازدواج کردهاند، از حمایت کمیته امداد خارج شدهاند؛ هرچند که بیمه برایشان برقرار است.
رئیس کمیته امداد به بحث دانشجویان و رتبههای بالای مددجویان کمیته امداد نیز اشاره کرد و افزود: مددجویان ما رتبه زیر 10 و زیر یک هزار کم نداشتهاند و این نشان میدهد که با حمایت این گروه میتوان نتایج خوبی را رقم زد.
فتاح تأکید کرد: امسال بیش از 620 هزار خانواده جدید تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتهاند و این ماجرا نتیجه مشکلات اقتصادی بود که شاهد آن بودیم اما ما تلاش کردیم در کنار پرداخت وام، تا حدودی مشکلات این گروه را کم کنیم. وام پنج میلیونی بدون ضامن پرداخت میشود و درواقع صف وام نداریم و از محل کمیته امداد پرداخت میشود.
وی با تأکید بر اینکه کمیته امداد در 14 اسفند 57 به فرمان امام تشکیل شد، گفت: کمیته امداد خیلی ساده کارش را شروع کرد و بعد از 40 سال به بلوغ معنوی رسید. در این 40 سال، خدمات متنوعی ارائه شدهاست. تمام مددجویان بیمه هستند و از بیمه تکمیلی و حوادث نیز برخوردارند ولی با این وجود هنوز نتوانستهایم همه نیازها را پاسخ دهیم. در سال 57 تنها 6 درصد از جمعیت تحت کمیته امداد بود. این درحالیاست که در حال حاضر چهار درصد از 82 میلیون نفر تحت پوشش هستند و این جمعیت زیادی را دربر میگیرد.
وی ادامه داد: 45 درصد از افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند، فوت سرپرستشان عاملی شده که تحت پوشش کمیته امداد قرار بگیرند. 35 درصد سرپرست ناتوان دارند و 9 درصد نیز بهدلیل طلاق تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتهاند. بقیه نیز یا سرپرست زندانی و یا مریض صعبالعلاج دارند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه اگر مشکل مسکن و بیمه حل شود، آمار مراجعه به کمیته امداد کاهش پیدا میکند، افزود: دستگاهها باید در چارچوب نظام برای کاهش این عوامل تلاش کنند. اگر اشتغال همهگیر و تورم از بین برود، مراجعه به این مرکز نیز کم میشود. کمیته امداد اورژانس موقت است، درحالیکه باید درمان قطعی برای مشکلات اقتصادی مردم صورت بگیرد.
وی در ادامه افزود: هدف کمیته رفع فقر مطلق است نه ریشهکنی فقر، درحالیکه ریشهکنی فقر باید با کمک همه ارگانها صورت بگیرد.
فتاحی درباره عیدی امسال مددجویان گفت: سالهای قبل مددجویان بهاندازه یک ماه عیدی میگرفتند. این مبلغ زیاد نبود و امسال برای عیدی 98 احتمالاً بسته حمایتی دولت را همان عیدی حساب کنیم.
رئیس کمیته امداد ادامه داد: تقاضایی را که مطرح کردیم این بود که ردیف بودجه درمان از کمیته امام گرفته شود تا بتوانیم سایر خدمات را بهنحو احسن انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از 62 درصد سرپرست خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد زن هستند، افزود: کمیته امداد به این خانوادهها بیش از 20 نوع خدمت ارائه میکنند. 300 نفر از آنها بیمه اجتماعی شدند و بسیاری از آنها با 10 سال بیمه بازنشست شدهاند. یکی از اقدامات ما در سال گذشته این بود که 230 میلیارد تومان برای حمایت از این زنان درنظر گرفته شد. اجناس بسته حمایتی مددجویان نیز زیر قیمت بازار و کنترل شده در اختیار آنها قرار گرفت.
انتهای پیام/4087/خ
انتهای پیام/