دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس‌‌بانک‌مرکزی:

کارت‌های بانکی هوشمند می‌شوند/ پلتفرم بلاک‌چین آماده بهره‌برداری

رئیس‌کل‌بانک‌مرکزی اتفاقات مهم در حوزه نظام‌های پرداخت ازجمله «برداشت مستقیم»، «ارز رمزها»، «ارتقای استاندارد کارت‌ها» و «فناوری زنجیره بلوک» را تشریح کرد.
کد خبر : 356294

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بانک مرکزی، عبدالناصر همتی با بیان اینکه سامانه‌های پرداخت و تسویه از ابزارهای مهم بانکی و پولی کشور است گفت: این سامانه‌ها می‌توانند در دو بعد به بانک مرکزی کمک کنند یکی از بعد نظارتی است کما اینکه در طول بحران ارزی که اواسط سال به وجود آمد و کشور تحت تحریم‌ها ناعادلانه و غیرانسانی دولت آمریکا قرار گرفت، حملات سفته‌بازانه در بازار ارز شدت گرفت که خوشبختانه بانک مرکزی با کنترلی که بر تراکنش‌های بانکی از طریق سامانه‌های پرداخت داشت این حملات را تخفیف داد و آرامش نسبی بر بازار ارز حاکم کرد.


وی افزود: بعد دیگر استفاده از سامانه‌های پرداخت و تسویه در فضای کسب‌وکار است، همان‌طور که می‌دانید روزانه بیش از 200 میلیون تقاضا به این سامانه‌ها وارد می‌شود، این حجم تقاضا که تمامی آن به کسب‌وکارها به‌ویژه کسب‌وکارها نو در جامعه تعلق دارد می‌تواند به‌شدت افزایش پیدا کند.


رئیس‌کل‌بانک‌مرکزی با اشاره به وعده خبر خوش در حوزه نظام‌های پرداخت که پیش‌ازاین وعده آن را داده بود گفت: یکی از اتفاقاتی که می‌تواند تأثیر مهمی بر در توسعه کسب‌وکارها داشته باشد، خدمات برداشت مستقیم است و این در اغلب بانک‌های کشور عملیاتی شده و می تواتیم آن را به‌عنوان یک ابزار و بستر مهم در توسعه کسب‌وکارهای نوپا و یا همان استارتاپ‌ها به کار بگیریم.


وی یادآور شد: ما مطمئنم هستیم با راه‌اندازی و استفاده از این سیستم توسط کاربران و کسانی که درصدد توسعه کسب‌وکارهای خود هستند، دغدغه‌های این فعالان ازنظر جمع‌آوری وجوه از بین خواهد رفت. درواقع دغدغه جمع‌آوری وجوه ناشی از کسب‌وکار دیگر وجود نخواهد داشت.


همتی با بیان اینکه دومین خبر در خصوص ارز رمزهاست افزود: همکاران من در بانک مرکزی سیاست‌نامه ارز رمزها را در وب‌سایت بانک منتشر کرده‌اند ضمن آنکه در جریان برگزاری دوروزه همایش حتماً صاحبان فن در این زمینه به اظهارنظر خواهند پرداخت و ما منتظر خواهیم بود تا صاحب‌نظران و صاحبان فن در این زمینه به ارائه پیشنهادهای خود بپردازند.


رئیس‌کل‌بانک‌مرکزی سومین اتفاق مهم در حوزه نظام‌های پرداخت را مهاجرت کارت‌های بانکی مغناطیسی به کارت‌های بانکی هوشمند عنوان کرد و گفت: این کارت‌ها علاوه بر ارتقای سطح امنیت، امکان پرداخت همراه امن را در جامعه فراهم می‌کنند که این موضوع تحول مهمی است و به‌تدریج مسیر برای انتقال از کارت‌های مغناطیسی به کارت‌های هوشمند باز می‌شود.


وی افزود: خوشبختانه در داخل کشور این تکنولوژی بومی‌سازی شده است و مطمئنم هستم که تحولات خوبی را در عرصه تجارت فراهم خواهد کرد.


همتی در پایان با اشاره به ایجاد پلتفرم برای بلاک‌چین‌ها گفت: این پلت فرمی که ایجادشده درواقع به کاربران کسب‌وکارها، بانک‌ها و تمامی کسانی قصد دارند در این زمینه فعالیت کنند، اجازه می‌دهد محصولات مبتنی بر زنجیره بلوک خود را توسعه دهند.


وی خاطرنشان کرد: این اقدامات و نتایج در مجموعه فناوری اطلاعات بانک مرکزی با همراهی، همفکری و کمک شرکت‌هایی که با بانک مرکزی تعامل دارند به‌دست‌آمده است و امیدواریم بستر خوبی برای توسعه بانکداری الکترونیک به‌ویژه کسب‌وکارهای نو پا، فین تیک‌ها و استارتاپ‌ها فراهم شود.


رئیس  شورای پول و اعتبار با بیان اینکه بانک مرکزی با توجه به مقام نظارتی خود به این جمع‌بندی نائل شده است که آزادی عمل بیشتری را به فین تیک‌ها و مجموعه‌هایی که درزمینهٔ توسعه فناوری و کسب‌وکار دارند اعطا کند و بانک مرکزی بیشتر به حیطه نظارتی خود بپردازد، از تمامی صاحب‌نظران حاضر در همایش و همکاران پژوهشکده پولی و بانکی به‌ویژه دست‌اندرکاران همایش تشکر و قدردانی کرد و ابراز امیدوار کرد به‌زودی شاهد متجلی شدن مباحث این همایش در عمل باشیم.


انتهای پیام/4092/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته