دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 بهمن 1397 - 18:54

هزینه بالای سگ‌داری

نگهداری یک سگ با جثه کوچک و کمترین هزینه، حداقل دو میلیون تومان در ماه خرج روی دست صاحبش می‌گذارد.
کد خبر : 356268
نگهداری-سگ-های-آپارتمانی.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شاید بار‌ها و بار‌ها شده که دیده باشید، پشت چراغ قرمز، پنجره خودرو تا نیمه پایین است و حیوانی سرش را از پنجره بیرون آورده و اطراف را نگاه می‌کند. این روز‌ها کم نیستند خانواده‌هایی که علاوه بر فرزندان خود با حیوانات خانگی خود در انظار عمومی ظاهر می‌شوند. اما شاید برایتان جالب باشد بدانید نگهداری هر کدام از آن‌ها چقدر برای صاحبش هزینه دارد. هزینه‌هایی که برای یک کارمند هم کمرشکن است اما با این حال نگهداری از این حیوانات در قشر متوسط و پایین جامعه نیز به وفور دیده می‌شود. هزینه‌هایی که گاهی ارقام بالایی را متحمل افراد می‌کند.


تا همین چند وقت پیش بود که بغل کردن سگ‌های کوچک از نژادهای مختلف و گذاشتن اسامی بر روی این حیوانات به نوعی نشانگر طبقه اجتماعی افراد و وضع اقتصادی سطح بالای آن‌ها بود. در مراکز عمومی و خیابان‌ها وقتی کسی قلاده سگ مینیاتوری خود را به‌دست می‌گرفت و قدم می‌زد نشان از طبقه اجتماعی مرفه آن‌ها بود. اما حالا با ترویج چنین فرهنگی، دیگر دیدن چنین صحنه‌هایی کمیاب و عجیب نیست. دختران و پسران زیادی با هر وضع اقتصادی و طبقه اجتماعی یکی از این حیوانات کوچک را بغل گرفته و در حال گردش هستند.


این روزها حیوانات خانگی برای خیلی از افراد حکم یک دوست را دارند که جدا شدن از آن‌ها برایشان سخت و حتی غیرممکن است؛ یک همنشین بازیگوش و بی‌توقع که می‌تواند سرگرمی خوبی برای آن‌ها دست و پا کند. به همین دلیل است که روانشناسان به ارتباط داشتن با طبیعت و تعامل با دنیای حیوانات تأکید دارند اما فقط برای مدتی کوتاه و تا محقق شدن اهداف تربیتی یا گذراندن مراحل درمانی. روانشناسان و دامپزشکان معتقدند که دلبستگی به حیوان خانگی به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین روابط انسانی شود. اغلب کارشناسان و متخصصان دامپزشکی با اشاره به این موضوع که هر روز بر تعداد افرادی که به نگهداری حیوانات خانگی روی می‌آورند اضافه می‌شود، تأکید می‌کنند در تمام جوامع مهم‌ترین مشکلی که در این زمینه مطرح می‌شود مسئله بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان است.


از لحاظ بهداشتی، جای هیچ حیوانی در منزل مسکونی نیست، چون همه حیوانات می‌توانند تعدادی از بیماری‌ها را به انسان منتقل کنند. نگهداری هر نوع حیوانی در منزل عوارضی دارد که تشخیص برخی از این عوارض و بیماری‌ها در افراد مبتلا بسیار دشوار است و تشخیص آن در برخی دیگر امکان‌پذیر نیست. صاحبان سگ و گربه و به خصوص بچه‌های کوچک بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند. بچه‌های کوچک به‌دلیل این که چهار دست و پا راه می‌روند و مرتب دستشان را در دهان می‌کنند بیشتر در معرض خطر هستند.


 هزینه نگهداری سگ چقدر است؟


 این روزها بسیاری از افراد هستند که سگ یا گربه‌ای دست‌آموز در خانه دارند. این در حالی است که برخی از عادی‌ترین افراد جامعه از نظر فرهنگی و اجتماعی هم در خانه‌شان گونه‌ای از سگ یا گربه را نگهداری می‌کنند. اما نگهداری سگ و گربه به این سادگی‌ها هم نیست. سگ‌ها برای خودشان خرج و مخارجی دارند که کم از هزینه‌های آدمیزاد ندارد. حالا فکر کنید کارمندی که این روزها در بهترین حالت سه میلیون تومان حقوق ماهانه می‌گیرد باید به این مخارج هم رسیدگی کند.


خوراک سگ‌ها در بسته‌های پاکتی به فروش می‌رسد که معمولی‌ترین آن‌ها از کیلویی 60 هزار تومان شروع می‌شود و هر سگ در هفته یک بسته چهار کیلویی را تمام می‌کند. البته نژاد سگ‌ها در میزان تغذیه آن‌ها هم تأثیر دارد و طبعاً یک ژرمن شپرد بسیار بیشتر از یک سگ پاکوتاه خوراک دارد. پس تا این جا فقط یک نوع از غذای سگ‌ها در هفته حدود 240 هزار تومان آب می‌خورد. جالب است بدانید برای سگ‌های بالغ باید بسته‌های 15 کیلویی غذای خشک خریداری کنید تا 
مقرون به صرفه باشد. هزینه هر بسته هم از 750 هزار تومان شروع می‌شود و تا یک میلیون تومان بالا می‌رود.


اما هزینه‌ها به همین جا ختم نمی‌شود. سگ‌ها می‌بایست هر چند وقت یک بار واکسن بزنند که هزینه هر یک در کلینیک‌های دامپزشکی از 195 هزار تومان شروع می‌شود. سگ‌ها هر چند وقت یک‌بار به ویزیت هم احتیاج دارند. هزینه ویزیت آن‌ها هم از 65 هزار تومان شروع می‌شود.


مهدکودک سگ‌ها


نگاهی به شبکه‌های اجتماعی به خوبی نشان می‌دهد که حتی صاحبان بسیاری از حیوانات خانگی، وقت کافی برای گذراندن با این همراهانشان را هم ندارند؛ آگهی واگذاری برخی از این حیوانات خانگی به وفور در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های خرید و فروش دیده می‌شود. با این وجود افراد زیادی هستند که به‌دلیل مشغله‌کاری، توان نگهداری از حیوانات در طول روز را ندارند و ترجیح می‌دهند برای مدتی حیوان خانگی خود را به شخص دیگری بسپارند. مهدکودک سگ‌ها یا نام درست‌تر آن مهد نگهداری از سگ‌ها چنین کاری را انجام می‌دهد. افراد زیادی هستند که می‌توانند ماهانه مبلغی را به مؤسسات یا افراد مشخص بپردازند تا در طول ساعات کاری، مراقب حیوان خانگی‌شان باشند. این مبلغ تا سال گذشته حدود 600 تا 700 هزار تومان در ماه بود که می‌بایست به سایر هزینه‌های نگهداری از سگ‌ها اضافه کرد. اخیراً برخی از خانواده‌ها که نمی‌خواهند سگ‌های خود را به مهد بسپارند؛ آن‌ها را برای چند ساعتی به پیاده‌روی می‌فرستند. جوانان زیادی هستند که برای این سگ‌گردانی روزانه 150 هزار تومان دریافت می‌کنند تا هر سگ را برای ساعاتی در پارک و خیابان بچرخانند.


در کلینیک‌های دامپزشکی چه می‌گذرد؟


«لوسی» نام یکی از سگ‌هایی است که صاحبش برای جراحی پا او را به کلینیک دامپزشکی آورده است. صاحب این سگ می‌گوید: «از وقتی پای لوسی آسیب دیده یک لحظه هم نتوانستم بخوابم. لوسی باید جراحی شود و هزینه آن بسیار زیاد است.» البته صاحب لوسی میزان دقیق هزینه جراحی لوسی را بیان نکرد و گفت: «فقط همین را بگویم که بیشتر از هزینه جراحی پای یک انسان است.» او با اشاره به لوسی می‌گوید: « این سگ شریک تنهایی‌هایم است و مثل بچه‌ام از او نگهداری می‌کنم.»


در کلینیک دامپزشکی که قدم بزنید افراد بسیاری را می‌بینید که برای چکاپ حیواناتشان به آنجا آمده‌اند. یکی از این افراد که سگ بزرگی را در آغوش گرفته بود، می‌گوید: برای جرم‌گیری دندان‌های «تِدی» به اینجا آمده‌ام. فرد دیگری می‌گوید: «برای سگم نوبت آرایشگاه گرفته بودم. در اینجا موهایش را کوتاه می‌کنند و ناخن‌هایشان را می‌گیرند و گوش‌هایشان را تمیز می‌کنند. هزینه‌هایشان بالا است اما به‌هرحال بچه به رسیدگی احتیاج دارد! »


در این آشفته بازار جوزدگی، افراد سودجو هم بیکار نمانده‌اند و در تلاشند تا پولی به جیب بزنند. دلال‌ها توله سگ‌هایی 
به اصطلاح آپارتمانی را تا صد میلیون تومان به فروش می‌رسانند. گفتنی است در دهه اخیر که نگهداری از حیوانات در منزل شیوع چند صد برابری در جامعه ما داشته است، رسانه‌های فارسی‌زبان غربی هم بی‌تأثیر نبوده‌اند. آن‌ها با پخش برنامه‌هایی از دنیای سگ‌ها و افرادی که چنین حیواناتی را در خانه نگهداری می‌کنند درصدد ترویج این فرهنگ غربی در جامعه ایرانی-اسلامی ما شده‌اند. بدیهی است که نگهداری از حیوانات در خانه نه نفع حیوان است و نه خانواده‌ها. چرا که ابتدایی‌ترین حقوق آن‌ها که همان قلمرو آن‌هاست رعایت نمی‌شود و در آپارتمان صدمتری او را نگهداری می‌کنیم. سگ‌ها اختیاری از خود ندارند اما سوداگری و عادی‌سازی فرهنگ‌های عجیب؛ او را از پدر و مادرش جدا کرده و به قیمت بالایی به این صاحب فروخته. صاحبی که دوست دارد سگ را به همراه داشته باشد و حتی در فضای خانه‌های کوچک و آپارتمانی امروز این حیوان را نگه دارد.


منبع: روزنامه صبح‌نو


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب