دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 بهمن 1397 - 17:45

باید و نبایدهای مصرف قهوه و کافئین

همه ما بارها از فواید مصرف قهوه شنیده‌ایم اما هرازگاهی نیز می‌شنویم که مصرف زیاد قهوه مضراتی دارد اما ظاهراً برخی از این صحبت‌ها درست بوده است.
کد خبر : 356266

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مطالعات نشان می‌دهد که می‌توانید در روز یک، دو یا چند فنجان قهوه بنوشید بدون اینکه مشکلی خاص برای شما پیش بیاید. چنین کاری می‌تواند سلامت شما را بهبود بخشیده و به شما کمک کند که زندگی طولانی‌تری داشته باشید.


در یک مطالعه مشاهده‌ای که شامل ۲۰٫۰۰۰ شرکت کننده می‌شد، در کسانی که روزی دستکم چهار فنجان قهوه می‌نوشیدند میزان خطر مرگ زودرس ۶۴ درصد کمتر از کسانی بود که قهوه مصرف نکرده یا کم‌مصرف می‌کردند. کاهش این ریسک زمانی که افراد به سن ۴۵ سالگی می‌رسیدند بسیار قابل توجه‌تر بود و این موضوع باعث شد که محققان به این نظریه برسند که با افزایش سن، فواید مصرف قهوه نیز در انسان بیشتر بوده و تأثیر مثبت بیشتری بر سلامت او دارد.


نتیجه این مطالعات بار دیگر نتایج دیگر تحقیقات صورت گرفته در این زمینه که مصرف قهوه باعث افزایش طول عمر انسان می‌شود را تأیید کرد؛ چه قهوه معمولی باشد و چه قهوه بدون کافئین. همچنین مطالعات متعدد نشان داده که مصرف قهوه خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را نیز کاهش می‌دهد، بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های کبدی، سرطان روده بزرگ، آلزایمر و سرطان پوست. جو دروپو، سخنگوی انجمن ملی قهوه در ایالات متحده در این باره چنین می‌گوید: «قهوه سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست. بسیاری از آن‌ها به طور طبیعی و ذاتی در دانه قهوه وجود دارند و برخی دیگر نیز در طی فرآیند سرخ کردن دانه قهوه ایجاد می‌شوند. این ترکیبات هستند که علم آن‌ها را با تأثیرات مثبت قهوه در کاهش خطر بیماری‌های مختلف مرتبط می‌داند». برخی از ترکیباتی که معمولاً در قهوه وجود دارند با واکنش و حساسیت بهتر به انسولین، عملکرد کبد و کاهش التهاب مزمن همراه هستند.


مصرف قهوه با احتیاط


در حالی که مصرف قهوه برای بسیاری از افراد مفید و سلامتی بخش است، اما برخی دیگر باید با احتیاط کامل به این نوشیدنی دوست داشتنی نزدیک شوند. برای مثال، زنان باردار باید مصرف قهوه کافئین دار خود را در حد محدودی نگه دارند. دکتر جوزف وکس در این باره چنین اظهار نظر می‌کند: «مدارک کنونی تصریح می‌کند که مصرف مقادیر نسبتاً پایین از کافئین ۲۰۰ میلی گرم در روز، هیچ خطری برای سقط جنین یا زایمان زودرس ندارد. اما آمار در مورد این عوارض مربوط به بارداری در شرایطی که زنان روزانه بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف می‌کنند کاملاً برعکس است.


البته هنوز مدارک کافی برای نتیجه‌گیری نهایی در مورد تأثیرات کافئین بر روی رشد جنین وجود ندارد». اگر مشکل قلبی دارید نیز باید مصرف قهوه و کافئین خود را کاهش دهید. دکتر وینس بوفالینو در این باره می‌گوید:«کافئین ضربان و تپش قلب را افزایش می‌دهد. کسانی که به فیبریلاسیون دهلیزی (که معمولاً با عنوان ضربان قلب نامنظم شناخته می‌شود) یا فشار خون بالا مبتلا هستند باید مصرف روزانه کافئین خود را در حد پایینی نگه دارند. یک یا دو فنجان قهوه در روز هیچ مشکلی ندارد اما اگر به کافئین حساسیت دارید باید از مصرف آن خودداری نمایید».


به یاد داشته باشید که قهوه کافئین‌زدایی شده نیز هنوز حاوی مقداری کافئین است، هر چند این مقدار بسیار پایین است. در مورد تأثیرات قهوه بر روی سلامت استخوان‌ها، کافئین موجود در قهوه می‌تواند باعث از دست رفتن کلسیم شود اما مقدار آن چنان نیست که باعث نگرانی شما شود. کانی ویور، استاد برجسته علوم غذایی در دانشگاه پوردو در این باره می‌گوید:«کافئین دفع کلسیم از طریق ادرار را افزایش می‌دهد اما جذب کلسیم بیشتر این نقص را خنثی می‌کند، از این رو به نظر می‌رسد که هیچ تأثیری بر مقدار کلسیم موجود در بدن ندارد».


بدین ترتیب می‌توان گفت که قبل از مصرف قهوه باید به نکات زیر توجه داشته باشید:


به قهوه خود شیر کم چرب اضافه کنید و خامه را نادیده بگیرید. هر قاشق سوپ خوری خامه دارای ۵۰ کالری انرژی و ۳ گرم چربی اشباع شده است. شیر کم‌چرب کالری‌های کمتری دارد و دفع کلسیم بدن در اثر مصرف کافئین را جبران می‌کند (هر قاشق سوپ خوری شیر کم چرب دارای تنها ۶ کالری است در حالی که ۱۹ میلی گرم کلسیم وارد بدن می‌کند).


از اضافه کردن شکر به قهوه خودداری کنید. هر قاشق سوپ خوری حاوی ۱۶ کالری انرژی است. این مقدار زیاد به نظر نمی رسد اما اگر دستکم دو قاشق شکر به قهوه خود اضافه کرده و روزی چند بار قهوه بنوشید، این عدد بسیار بزرگ تر خواهد بود.


کافی تصفیه شده (فیلتر شده) را انتخاب کنید اگر کلسترول خون بالایی دارید. قهوه فیلتر نشده در برخی از افراد باعث افزایش سطح کلسترول خون می‌شود.


اگر برای خوابیدن با مشکل مواجهید، بهتر است از مصرف قهوه و تمامی اقلام خوراکی که در خود کافئین دارند در شب یا نزدیک به زمان خوابتان خودداری نمایید.


منبع: روزیاتو


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب