برد مقابل تیمهای بزرگ بدون مالکیت توپ
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ایران با تفاوتی آشکار نسبت به سایر تیمها و بازیهایی هوشمندانه در این مسابقات به دیدارهای نیمهنهایی راه یافت تا برابر تیم ژاپن، بخت خود را برای فینالیست شدن بیازماید. برنده بازی امارات و قطر دیگر تیم مسابقه نهایی است و ایران در صورت برد باید دیدار فینال را با این تیم برگزار کند.
اما با نگرش به این مسابقات و رقابتهای جام جهانی میبینیم که با وجود رشد فوتبال، ما شاهد جذابیت و زیباییهای فوتبال گذشته نیستیم و خشونتهای عمدی و بازیهای دفاعی مورد توجه تیمها از زیبایی رقابتها کاسته است.
حفظ توپ بهصورت پاسهای عرضی و حول و حوش منطقه یکسوم دفاعی حریف، فوتبال را به هندبال شبیه کرده است و تیمهای صاحبنام با بازیکنان بزرگ و نامهای مشهور خود در اینگونه مسابقات بهراحتی پیروز نمیشوند و دیگر سیستمها و چیدمان عددی بازیکنان در زمین، جواب معادله پیروزی نیست.
پیشرفت علمی آمادگی جسمانی، تدارک مناسب تیمها و تحول تاکتیکها در اولویت بازیهای دفاعی قرار گرفته است و محاسبات حرکتی در اجرای تاکتیکهای دفاع منطقه ای، گلزدن را برای تیمها بسیار دشوار ساخته است. در همین مسابقات آسیایی تیمهای استرالیا قهرمان جام گذشته، عربستان و کره جنوبی حذف میشوند.
تیم استرالیا برابر اردن با داشتن ۷۸ درصد مالکیت توپ، با یک ضد حمله بازی را به اردن واگذار میکند و بدون درس گرفتن از این بازی، در یک بازی مشابه برابر امارات از رقابت خارج میشود. تیم کره جنوبی برابر تیم قطر با وجود برتری چشمگیر، در دقایق آخر با ضد حمله حریف مغلوب میشود. تیم امارات میزبان هم در یکهشتم نهایی در گرداب تیم قرقیزستان دست و پا میزند و در آخر با یک پنالتی مشکوک موفق به پیروزی میشود.
حال با نگاهی به کل بازیهای انجام گرفته میبینیم که اکثر گلهای زده شده روی پرتابها، کرنرها و ضربههای آزاد صورت گرفته است و خلاقیتها و ویژگیهای فردی کمتر اجازه خودنمایی داشته است. علاوه بر این، سیستمهای تهاجمی در بیشتر بازیها در منطقه یکسوم دفاعی و در نهایت تمرکز دفاعی دیده میشود.
به این ترتیب آینده جام ملتهای آسیا را میتوان در همین سبک دید. امریکه سبب میشود آمار گلهای مسابقات بیش از پیش کاهش یابد.
*عباس رضوی- کارشناس فوتبال
انتهای پیام/۴۰۵۱/
انتهای پیام/