دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1397 - 07:48
زارعیان در گفتگو با آنا:

ادعای کسب مدال آسیا بزرگ نیست/ خواسته زیادی از مسئولان ندارم

ملی پوش اسکواش گفت: میانگین سنی تیم ملی اسکواش پایین است و صحبت از کسب مدال در بازی‌های آسیایی ادعای بزرگی نیست.
کد خبر : 355205
BS0K6078.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، سجاد زارعیان در سال‌های اخیر، رشد فوق‌العاده‌ای در ورزش اسکواش داشته و موفق شده قهرمانی‌های زیادی در سطح کشور کسب کند و عنوان قهرمانی در رقابت‌های بین‌المللی PSA را به دست آورده است. این بازیکن آینده‌دار به همراه محمدحسین سنایی سرمربی تیم ملی اسکواش مهمان خبرگزاری آنا بود که در ادامه گفتگو با وی را می‌خوانید.


آنا: سجاد زارعیان اسکواش را از چه زمانی شروع کرد و به چه موفقیت‌هایی رسید؟


زارعیان: اسکواش را حدوداً از سال 93 آغاز کردم. من آن‌موقع 17 سال سن داشتم و به همراه علیرضا شاملی دو بازیکن خوب ایران شدیم. به مسابقات برون‌مرزی زیادی اعزام می‌شدیم و اردوهای بلندمدت داشتیم و تمرکز اصلی‌مان اسکواش شده بود. پایه همه مدال‌های اسکواش از همان موقع ریخته شد که با اردوهای سه ماهه و چهار ماهه در سال، با تورنمنت‌های زیادی که در فرانسه، اتریش، مالزی، مسابقات قهرمانی جوانان آسیا، قهرمانی جوانان جهان که هیچ‌موقع یادم نمی‌رود، مسابقات اولی که شرکت می‌کردم و جالب اینکه هیچ رقیبی، بازیکنان ایران را نمی‌شناخت. در روز آخری که سن جوانان من که داشت تمام می‌شد دقیقاً در همان مسابقه‌ای شرکت کردم که اولین مسابقات بین‌المللی‌ام را شرکت کرده بودم، توانستم اولین مدال طلا را برای کشورم کسب کنم.


آنا: این قهرمانی در چه سالی رقم خورد و در ادامه چه موفقیت‌هایی را کسب کردید؟


زارعیان: 2016. بعد از اینکه من وارد رده سنی بزرگسالان شدم یک‌سری تورنمنت در ایران داشتیم به اسم تورنمنت‌های PSA که آن تورنمنت‌ها کمک زیادی به پیشرفت اسکواش ایران می‌کرد؛ هم از نظر مالی به بازیکنان خیلی کمک می‌کرد چون جایزه دلاری به برترین‌ها پرداخت می‌شد و هم اینکه در رنکینگ‌شان تأثیر خیلی مثبتی می‌گذاشت. بعد از اینکه این مسابقات به‌خاطرِ مشکلات اقتصادی جامعه و مشکلات اقتصادی فدراسیون ملغی شد ما مجبور شدیم با هزینه شخصی‌ یا  اسپانسری به تورنمنت‌های برون‌مرزی اعزام شویم.


محمد حسین سنایی


آنا: اهمیت رقابت‌های PSA چقدر است که با هزینه شخصی در آن شرکت کردید؟


زارعیان: همه تمرکز تیم ملی بزرگسالان و بازیکنان بزرگسال اسکواش تورنمنت‌های PSA است. تمام تورنمنت‌هایی مثل المپیک آسیایی، مسابقات قهرمانی جوانان جهان و همه مسابقات مهم طبق رنکینگ PSA سیدبندی می‌شود. یعنی هدف تمام بازیکنان مسابقات PSA است. ما حدوداً یک سالی است که به‌آن‌صورت حمایت نشده‌ایم که بتوانیم جایگاه بهتری داشته باشیم. من خودم در رده جوانان با تورنمنت‌هایی که اعزام می‌شدیم توانستم جایگاه ششم جوانان دنیا را به‌دست بیاورم. قطعاً با حداقل امکاناتی که برآورده شود من می‌توانم پنج تا 6 سال آینده دوباره به همان رتبه در رده بزرگسالان برسم.


آنا: باتوجه به اینکه مدال‌های زیادی در ورزش اسکواش کسب نشده خواسته‌های ملی‌پوشان این رشته باید در چه اندازه‌ای باشد؟


زارعیان: فکر کنم این خواسته زیادی نیست که یک بازیکن ملی که برای ملتش مبارزه می‌کند تا مدال قهرمانی بیاورد یک حقوق ماهیانه نداشته باشد یا مشکل کمپ تیم ملی داشته باشد و بخواهد دغدغه‌هایی از قبیل غذا و جای استراحت داشته باشد. البته غذای یک ورزشکار غذای معمولی نیست. من دیده‌ام، نه‌تنها مشکل ورزش اسکواش است بلکه مشکل تمام ورزشکاران است و تقریباً با همه ورزشکاران خوب در ارتباط هستم. قطعاً در کنار کمبودها یک‌سری خوبی‌ها هم هست و من سعی می‌کنم از کمبودها حرف نزنم. ما با تیم مالزی روی یک سکو ایستادیم درحالی‌که در بازی‌های آسیایی تیم ما ذخیره نداشت و نتوانستیم به‌خاطر مشکلات اقتصادی در مسابقات تیمی شرکت کنیم؛ ولی آن تیم سه ماساژور همراه خودش آورده بود! خب این موضوع برای بازیکنی مثل من خیلی نابرابر است. امیدوارم روزی همه مشکلات حل شود و بتوانیم همان روندی که در جوانان داشتیم و بهتر از آن را در بزرگسالان ادامه دهیم. قطعاً بزرگ‌ترین افتخار شخصی من مدال تیمی بزرگسالان آسیا بود. ما می‌توانیم چهار سال آینده در بازی‌های آسیایی آن مدال برنز را به نقره یا طلا تبدیل کنیم.


آنا: به‌نظرتان کسب مدال بازی‌های آسیایی ادعای بزرگی نیست؟


زارعیان: میانگین سنی تیم ما بسیار پایین است و ادعای من اصلاً بزرگ نیست. مثلاً تیم هنگ‌کنگ که قهرمان شد میانگین سنی‌شان 28 تا 29 سال بوده و میانگین سنی تیم ما 21 سال است و می‌توانیم سه دوره، چهار دوره از این تیم در بازی‌های آسیایی استفاده کنیم؛ ولی لازمه‌اش این است که باتوجه به اینکه ما در سن پیشرفت اسکواش‌مان هستیم هم از نظر مالی و هم از نظر انگیزشی حمایت شویم. فدراسیون اسکواش هم تا به‌حال برای ما چیزی کم نگذاشته و هر چه از دستش برآمده برای ما انجام داده است. امیدوارم همه مشکلات ما حل شود تا بتوانیم افتخارات بیشتری کسب کنیم.


محمد حسین سنایی


آنا:  سجاد زارعیان در رنکینگ جهانی PSA چه رتبه‌ای دارد؟


زارعیان: من ماه پیش میلادی رکورد رنکینگ ایرانی‌ها را شکستم و 139 دنیا شدم. با برنامه‌ریزی که با مربی‌ام انجام داده‌ایم إن‌شاءالله تا آخر سال 2019 میلادی به رتبه زیر 100 دنیا خواهم رسید. البته امیدوارم بعد از رسیدن به رتبه زیر 100 دنیا به رتبه زیر 50 دنیا برسم چون لازمه اینکه بخواهم یک پیشرفت بزرگ کنم این است که در  رتبه زیر 100 نفر باشم تا جزء نفرات برتر اسکواش دنیا قرار بگیرم.


آنا: رقابت‌های لیگ اسکواش منظم برگزار می‌شود؟


زارعیان: هفت سال است که سوپرلیگ داریم. لیگ هشت تیمی است که به‌صورت تیمی بازی‌ها برگزار می‌شود. البته لیگ ما هنوز برای برندها و مؤسسه‌های مختلف آنچنان جانیفتاده است که سرمایه‌گذاری کنند. این تیم‌ها با حداقل بودجه شکل می‌گیرد. بعضی از تیم‌ها هستند که اواسط لیگ به‌خاطرِ کمبود بودجه اعزام نمی‌شود و مشکلات زیادی وجود دارد؛اما امیدوارم روز به روز مشکلات حل شود و لیگ خوبی مثل لیگ‌های همه ورزش‌های دیگر داشته باشیم که هم بازیکنان از نظر مالی حمایت شوند و هم بتوانیم از درون مسابقات لیگ‌مان چند بازیکن جدید هم به تیم ملی معرفی کنیم.


آنا: مهم‌ترین رقیبان داخلی‌‌تان چه کسانی هستند و چه برنامه‌ای برای ماندن در رده اول دارید؟


زارعیان: رقیبان من نوید ملک‌ثابت کاپیتان تیم ملی بزرگسالان، علیرضا شاملی و محمدرضا ضیاکاشانی هستند. ما همه داریم تلاش می‌کنیم در کنار هم و اصلاً برای‌مان مهم نیست که چه کسی قهرمان ایران باشد یا چه کسی نفر دوم باشد. جایگاه بین‌المللی ماست که برای‌مان اهمیت بسیار دارد. سال پیش جایگاه سوم آسیا را کسب کردیم و اینکه سال آینده مثلاً مقام چهارم آسیا را به‌دست بیاوریم و دوست داریم برویم و قهرمان آسیا شویم. قطعاً همه ما در کنار هم می‌جنگیم که به آن مراتب برسیم.


آنا: کدامیک از ملی‌پوشان اسکواش ایران در  رنکینگ PSA بالاتر از نفرات دیگر است؟


زارعیان: من با رتبه 139 اول هستم. بعد از من نوید ملک‌ثابت در جایگاه 194 دنیا قرار دارد، بعد علیرضا شاملی است که در رده 270 تا 280 دنیاست.


محمد حسین سنایی


آنا: اگر نکته‌ای جا مانده است در پایان به آن اشاره‌ای داشته باشید؟


زارعیان: ممنون از وقتی که در اختیار ما گذاشتید. امیدوارم روزی برسد که هیچ‌موقع نیاییم از مشکلات و از کمی و کاستی‌ها حرف بزنیم. همیشه بیاییم پرانرژی و پرانگیزه حرف بزنیم بابت آن چیزی که می‌خواهیم به‌دست بیاوریم و انرژی‌مان را صرف چیزهای بیهوده نکنیم تا همه این انرژی‌ها برای رسیدن به قهرمانی جمع شود.


انتهای پیام/4048/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب