دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بغزیان در گفتگو با آنا؛

بانک‌ رقیب بخش‌خصوصی شد/ برنامه‌ خروج از بنگاه‌داری تحقق نیافت

یک کارشناس اقتصادی گفت: متأسفانه در ایران بانک‌ها رقیب بخش‌خصوصی هستند که این روند باید اصلاح شود.
کد خبر : 354942

آلبرت بغزیان در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،با اشاره به اینکه کفایت سرمایه نقدی بانک‌ها با خرید ملک به‌شدت کاهش پیداکرده است، گفت: در تمام نقاط دنیا بانک‌ها امانت‌دار سرمایه مردم هستند اما در ایران بانک‌ها با سرمایه مردم بنگاه‌داری می‌کنند.


این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بسیاری از بانک‌های ایرانی با استفاده از سپرده‌های بانکی افراد مختلف اقدام به خرید ملک کرده‌اند، گفت: در شرایط کنونی که بازار خریدوفروش املاک در کشور با رکود سنگینی روبه‌رو شده است، بانک‌ها قادر به فروش املاک خریداری‌شده خود نیستند که همین موضوع در کاهش میزان کفایت سرمایه بانک‌ها در ایران نقش مؤثری داشته است.


بغزیان اضافه کرد: از سال 1392 به بعد دولت مقرر کرده بود تا بانک‌ها هرساله 30 درصد از املاک خود را بفروشند و از بنگاه‌داری خارج شوند که متأسفانه چنین اتفاقی رخ نداد و در شرایط کنونی شاهد نزول چشمگیر کفایت سرمایه بانک‌های ایرانی هستیم که تداوم این موضوع چالش بانک‌ها را به دنبال خواهد داشت.


وی افزود: بانک‌ها در تمام نقاط  دنیا به سرمایه‌گذار کمک می‌کنند تا با راه‌اندازی بنگاه‌های اقتصادی مختلف موجب رشد و توسعه کشور شوند ولی متأسفانه در ایران بانک‌ها رقیب سرمایه‌گذار بخش خصوصی هستند.


بغزیان، با اشاره به اینکه میزان کفایت سرمایه یک بانک از تقسیم دارایی‌های نقد شونده یک بانک بر میزان سپرده‌گذاری سپرده‌گذاران به دست می‌آید، گفت: شفافیت مالی می‌تواند به‌عنوان یک رکن اساسی برای بانک‌ها محسوب شود؛ نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که وقوع اختلاس‌هایی با مبالغ هنگفت در بانک‌های ایرانی موجب شده است تا میزان شفافیت این بانک‌ها در حوزه بین‌الملل به‌شدت کاهش پیدا کند.


این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: اگر بانک‌های ایرانی نمی‌توانند در حوزه بین‌الملل وارد تجارت شوند به‌این‌علت است که از شفافیت مالی لازم برخوردار نیستند زیرا برای حضور یک بانک در بخش بین‌الملل شفافیت مالی نخستین قدم است.


بغزیان افزود: میزان کفایت سرمایه بانک‌ها از سوی بانک مرکزی تحت کنترل و رصد دقیق است اما بااین‌حال وقوع  تخلف‌های بانکی گسترده در بانک‌های ایرانی به‌نوعی عملکردهای پولی کشور را دچار اختلال می‌کند که با ایجاد شفافیت بالا می‌توان به‌نوعی میزان جرائم بانکی در کشور را به‌شدت کاهش داد.


انتهای پیام/4094/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب