دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1397 - 16:26
پژوهشگر منطقه:

رویکرد اروپا در غرب آسیا باید مستقل از آمریکا باشد

مدیر تحقیقات بنیاد الشرق تصریح کرد که کشورهای اروپایی لازم است سیاست مستقلی از آمریکا در خصوص منطقه غرب آسیا اتخاذ کنند.
کد خبر : 354455

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از میدل ایست آی، گالیپ دالای، مدیر بنیاد الشرق که سازمانی مستقل و حامی مردم‌سالاری است، تصریح کرد که بحث در مورد آینده نظم منطقه‌ای و روابط کشورهای غرب آسیا با ساختار بین‌المللی نیازمند این است که کشورهای اروپایی سیاست‌های خودشان را در منطقه پیگیری کنند، زیرا پیروی آن‌ها از رویکرد آمریکا تابه‌حال نه‌تنها نتیجه‌ای در برنداشته است بلکه به ضررشان هم بوده است.


وی ادامه داد که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه مرتباً از اروپا خواسته است که در بازسازی سوریه مشارکت کند اما دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا از کشورهای هم‌پیمان اروپایی خواسته تا سهم عادلانه خود را در برقراری امنیت و سیاست خارجه ادا کنند.


دالای افزود که کشورهای غرب آسیا و سازمان‌های مدنی نیز مکرراً اروپایی‌ها را ملزم کرده‌اند که حضور بیشتری با رویکردهای متفاوت در منطقه داشته باشند زیرا به هر حال اروپا و غرب آسیا می‌توانند تأثیر دوجانبه‌ای بر یکدیگر داشته باشند.


در بحران‌های 1956 (1335 شمسی) که آمریکا قدرت‌های استعماری سابق، انگلیس و فرانسه را مجبور کرد که از اهداف واشنگتن پیروی کنند، سیاست امنیتی و خارجی اروپا در خصوص منطقه غرب آسیا عمدتاً بر مبنای سیاست‌های آمریکا بود اما وابستگی به آمریکا وقتی نوبت به کشورهای منطقه غرب آسیا می‌رسد دیگر امکان‌پذیر به نظر نمی‌آید.


نه‌تنها آمریکا دیگر خواهان ایفای نقش سنتی خود در قبال امنیت منطقه نیست بلکه سیاست‌هایش هم به‌وضوح درجهت از بین بردن منافع اروپایی‌هاست.


عدم محوریت آمریکا موجد بحثی واقعی بین رهبران اروپایی درباره چارچوب مطلوب سیاست دفاعی، امنیتی و خارجی اروپا در منطقه شده است.


خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، به رسمیت شناختن یکجانبه بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، حمایت از عربستان سعودی و امارات عربی متحده در جنگ فاجعه‌بار علیه یمن و تصمیمات شتاب‌زده در خصوص خروج نیروهای نظامی از سوریه همگی در راستای تضعیف منافع و امنیت اروپا تلقی می‌شوند.


اگر اروپایی‌ها در تحولات غرب آسیا ایفای نقش نکنند این تحولات به صورتی جدی از طریق افراط‌گرایی، بحران پناهندگان، بیگانه‌هراسی و مردم‌فریبی بر اروپا تأثیر خواهند گذاشت.


نه‌تنها عمکرد اروپا بلکه بی‌تفاوتی کشورهای اروپایی می‌تواند تأثیرات اساسی بر هر دو طرف دریای مدیترانه بگذارد، بنابراین، بحث در مورد چارچوب، ابزار و اهداف اروپا در خصوص غرب آسیا بیش از هر زمان دیگر ضروری به نظر می‌رسد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب