مقاوم سازی از جنس ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه ورزشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی 327 فضای ورزشی شامل سه بخش سالنهای سرپوشیده، زمینهای روباز و استخر؛ که 180 سالن ، 129 زمین روباز ورزشی و 18 استخر دارد که جمعاً یک میلیون و 527 هزار و 400 متر مربع است درواقع 14 درصد از ساختوسازهای دانشگاههای آزاد اسلامی مربوط به ورزش است و این دانشگاه جمعیت یک میلیون و 329 هزار دانشجو دارد که از جمعیت بیشتر دانشگاههای کشورهای همسایه ما بیشتر است. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی در قیاس با کشورهای دیگر خودش یک کشور است.
همچنین این دانشگاه 51 هزار و 906 دانشجو (42 هزار دانشجوی دختر و 61 هزار و 809 دانشجو پسر) و 534 عضو هیئتعلمی در رشته تربیت بدنی دارد که در 178 واحد دانشگاهی رشته تربیتبدنی در مقاطع مختلف فوقدیپلم، لیسانس، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند. رشته تربیتبدنی در دانشگاه آزاد اسلامی 983 گرایش دارد.
2هزار رویداد ورزشی در یک ساله گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی
طی یک سال گذشته بیش از 2هزار رویداد ورزشی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده و 90 درصد شاکله تیمهای ایرانی در مسابقات جهانی جاکارتا از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بوده است همچنین این دانشگاه برگزاری دو جام فرهیختگان و فجر چهلم را درپیش دارد و سال آینده نیز با حضور 17 کشور جام مقاومت را برگزار خواهد کرد. دانشگاه آزاد اسلامی سال گذشته 13 رشته ورزشی را تیمداری کرد اما امسال در 16 تیم در مسابقات لیگ برتر تیمداری میکند این اتفاق در حالی رخ میدهد که حتی کاهش بودجه نیز نتوانست در تیمداری این دانشگاه خللی ایجاد کند. از نظر کمی و کیفی بهبود و پیشرفت چشمگیری در روند ورزشی این دانشگاه ایجاد شده و دانشگاه آزاد اسلامی تا کنون در لیگ برتر دوومیدانی به مقام قهرمانی و در لیگ برتر راگبی و دوچرخهسواری به مقام نائب قهرمانی دست یافته است که تمامی اینها بخشی از فعالیتهای این دانشگاه است.
دانشگاه آزاد اسلامی تأثیر بسیار زیادی روی ورزش کشور داشت و توانسته است ورزش ایران را از حالت سنتی و غیر علمی خارج کرده و به سوی علمی شدن سوق دهد و اکثر قهرمانان، مربیان و داوران کشور دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی هستند به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی عمر حرفهای ورزشکاران را بیشتر میکند. پیش از این عمر ورزشی قهرمانان در کشور تاریخ انقضا داشت، اما با رویکردی که دانشگاه آزاد در پیش گرفت باعث شد تا عمر ورزشی قهرمانان بیشتر شود و شرایطی را ایجاد کرد تا آنها به چرخه مربیگری و داوری وارد شوند، بنابراین اکثر قهرمانان، داوران و مربیان نخبه کشور با توجه به تمهیدات و تسهیلاتی که دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار آنان قرار داده جهت تحصیل به این دانشگاه مراجعه کردند که همین موضوع باعث ارتقای سطح علمی ، ورزشی، قهرمانی وحرفه ای ورزش کشور شد.
به عقیده بسیاری از صاحب نظران، دانشگاه آزاد اسلامی در علمی کردن ورزش تاثیر بهسزایی داشته اما در رویکرد جدید این دانشگاه ورزش دانشگاه آزاد اسلامی زیر پرتوی مجموعه فرهنگی این دانشگاه قرار گرفته و ورزش را فراتر از ورزش میدانند و آن را ابزاری در خدمت فرهنگ، ایجاد امید و نشاط در جامعه و کمک به مصلحت جامعه میشناسد.
طبیعت سن ورود به دانشگاه طوری است که سن ورزشکاران در زمان ورود از سن قهرمانی گذشته و به همین دلیل باید به بحث مدارس ورود شود از همین رو سرمایهگذاریها از طریق مدارس سما برای تربیت ورزشکاران حرفهای بیشتر شده است. ایجاد آکادمیهای تخصصی به این دلیل است که یک قهرمان از دوران مدرسه زیرنظر گرفته شود. واقعیت این است انتظار قهرمانی از یک دانشجوی ۲۰ ساله که هیچ سابقه ورزشی ندارد کاری سخت و تقریبا نشدنی است.
دانشگاه آزاد اسلامی در راستای استعدادیابی و استعدادپروری دانشجویان، استفاده از ظرفیتهای داخلی و صرفهجویی در هزینهها، براساس رهنمودهای دکتر محمدمهدی طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در مدارس سما برنامهریزی و سرمایهگذاری کرده و دانشآموزان را به عضویت تیمهای حرفهای درآورده است. تیم زیر 18 سال راگبی دختران این دانشگاه مقام دوم کشور را بهدست آورد و تیم دانشگاه آزاد در رشته راگبی بهترین باشگاه کشور شناخته شد.
ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت حرفهای و علمی دیده میشود از همینرو خواسته اصلی مسئولین این دانشگاه برگزاری شورای عالی ورزش کشور است که با برگزاری این جلسه با ریاست رئیس جمهور انسجام به ورزش کشور بخشیده شده و از تمامی ظرفیتهای ورزشی کشور استفاده بهینه صورت پذیرد.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/