استقبال خانوادهها از سانس کودک و نوجوان جشنواره عمار
عارف جعفری در گفتگو با خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اظهار کرد: نهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار از اوائل مهر امسال فراخوان خود را در پنج بخش (فیلم، فیلم ماه، نقد، پژوهشهای سینمایی و اکران مردمی) منتشر کرد. فراخوانهای مردمی، ثبت سوژه و ارسال آثار تا 20 آذر در سایت جشنواره مهلت داشت. در بخش فیلم جشنواره 2132 اثر به ثبت رسید که از این تعداد، آثار مستند و داستانی بیشترین اثر را به خود اختصاص دادند.
مدیر روابط عمومی جشنواره عمار گفت: امسال در بخش جدید و ویژه عمار قسمت فراخوانهای مردمی به این صورت بود که ما از مردم، افراد، گروهها و تشکلهای مردمی و فرهنگی خواستیم که دغدغهها و موضوعهای خود را که میخواهند در رابطه با آنها فیلم ساخته شود به دبیرخانه جشنواره اعلام کنند تا از طریق دبیرخانه به فیلمسازها اعلام شود و همین افراد هم متولی تقدیر از فیلمسازان و آثار برتر میشوند.
وی افزود: حدود 130 فراخوان به شکلهای مختلف به دست جشنواره رسید که از این تعداد 85 فراخوان داخلی بود و 45 فراخوان هم از طریق چهرههای فعال خارجی انجام شد. یکی از جایزههای فراخوان مردمی که در مراسم اختتامیه اعطا شد جایزه اهالی روستای تورقوزآباد بود که به بهترین فیلم درباره موضوع مرگ بر آمریکا اهدا شد و جایزهاش هم یک فرش دستباف خودِ روستای تورقوزآباد بود که به علی سبزینه برای مستند «تهران - دمشق» اهدا شد.
مدیر روابط عمومی نهمین جشنواره عمار ادامه داد: هماهنگی باقی این فراخوانهای مردمی از طریق دبیرخانه آن انجام میشود و با هماهنگی خودِ فراخوان دهنده آثار برتر را اعلام و از فیلمساز برتر تقدیر میکنیم.
جعفری بیان کرد: اکرانهای مردمی جشنواره هم مثل هر سال زودتر از خود جشنواره در شهرها و روستاهای مختلف مثل نهاوند، سبزوار، آباده، تبریز، مشهد، فراشبند (استان فارس)، کازرون، باغملک، ساری، ماسال و بهمئی شهرهایی بودند که اکرانهای مردمی جشنواره عمار در آنها انجام میشود. بعضی از این مناطق هم غیر از اکرانهایی که داشتند، برای خودشان افتتاحیه گرفتند مثل نهاوند، تبریز و سبزوار و این اکرانها متوقف بر 10 روز جشنواره عمار نخواهد بود و در طول سال در مساجد، حسینیهها، دانشگاهها، پایگاهها، مدارس و هر جایی که امکان پخش فیلم داشته باشند اکرانها را انجام میدهند.
وی گفت: افتتاحیه نهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار 9 دی ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد و آثار برگزیدهای از هر 6 بخش در افتتاحیه معرفی شدند. 10 روز از دهم دی تا 19 دی در سینما فلسطین اکرانهای مرکزی جشنواره برپا بود و با حضور عوامل فیلم و مردم فیلمها نمایش داده شد.
جعفری بیان کرد: برنامههای جنبی در کنار نمایش فیلمها، مثل نشست خبری برای فیلمها، نشستهای نقد و بررسی فیلمها، میزگردهای تخصصی با حضور اساتید و چهرههای اندیشهای و فکری، جلسات سخنرانی و بیان تجربه و تجربهنگاری، سخنرانیهای محتوایی مثل رحیمپور ازغدی، حسن عباسی و سخنرانیهای سینمایی مثل بهروز افخمی و اکبر نبوی هم برگزار شد.
مدیر روابط عمومی نهمین جشنواره عمار افزود: در جشنواره امسال برای سال دوم سانس ویژه کودک و نوجوان را داشتیم که از ساعت 10:30 تا 12 ظهر به این امر اختصاص داشت و کودکان و نوجوانان به همراه خانوادههایشان از این سانسها استفاده کردند.
جعفری با بیان اینکه سانسهای کودک در جشنواره عمار ادامه خواهد داشت، گفت: سانس کودک و نوجوان را از دوره هشتم شروع کردیم و امسال با شکل و شمایل بهتر و منظمتری برگزار شد و خدا را شکر استقبال خوبی شد و همه سانسها پر بود.
وی درباره بزرگداشتها و تقدیر از رهبر شیعیان نیجریه اظهار کرد: در افتتاحیه جشنواره عمار غیر از تقدیر و معرفی آثار برتر، چند آیتم ویژه هم داشتیم از جمله پاسداشت شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر مسلمانان نیجریه که به نمایندگی از ایشان دخترشان در جشنواره عمار حضور یافتند و سخنرانی هم کردند و از طرف جشنواره هم از ایشان تقدیر شد. خود شیخ ابراهیم زکزاکی از جمله شخصیتهایی بود که در بخش فراخوانهای مردمی با موضوع حرکت اسلامی در آفریقا فراخوان دادند. اگر کسی در این موضوع فیلم بسازد ایشان جایزه ویژهای برای اثر برتر در نظر گرفتهاند.
جعفری ادامه داد: در افتتاحیه از زهرا چخماقی خبرنگار صدا و سیما بهخاطر جسارت در عرصه خبری کشور و حامد زمانی بهعنوان چهره موسیقی انقلاب تقدیر ویژه شد. مراسم اختتامیه هم 20 دی در سینما فلسطین برگزار شد که برگزیدگان بخشهای مستند و داستانی معرفی و تقدیر شدند. غیر از اینها در مراسم اختتامیه پاسداشت سیروس مقدم کارگردان مجموعه پایتخت را داشتیم که بهغیر از فانوس و جوایز معمول جشنواره، هدیه ویژه جشنواره یک قطعهای از کاشی حرم امام رضا (ع) به ایشان اهدا شد.
انتهای پیام/4072/4046/
انتهای پیام/