چین در حال تبدیلشدن به یک ابرقدرت نظامی نوظهور است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از «دیفنس نیوز»، مقامات ارشد وزارت دفاع و پنتاگون درباره تبدیلشدن چین به یک قدرت نظامی نوظهور هشدار دادند.
این مقامات اظهار کردند چین سرمایهگذاری عظیمی در بخش فناوریهایی نظیر مافوق صوت و نیز توسعه توانمندیهای داخلی خود نظیر جنگندههای رادار گریز و ناو هواپیمابر کرده است.
بر اساس یک ارزیابی جدید توسط آژانس اطلاعات دفاعی (دی آی ای) این تنها نکته نگرانکننده برای منافع آمریکا نیست، بلکه موضوع نگرانکننده این است که خدمه و کاربرهای هر سیستم نظامی ارتش چین در بالاترین سطح اعتمادبهنفس قرار دارند و ارتش آزادیبخش خلق حس میکند که دریک نبرد واقعی میتوانند بهخوبی رقابت کنند.
در دراز مدت این پیشرفتها میتوانند خبر بدی برای آمریکاییها و نیز برای تایوان باشند.
یک مقام اطلاعات دفاعی پیش از گزارش در مورد توان نظامی چین به خبرنگاران اعلام کرد که این احتمال وجود دارد که پکن بهزودی به توانمندیهای نظامی خود اعتقاد بیشتری پیدا کرده و به یک ابرقدرت نظامی نوظهور تبدیل شود.
وی ادامه داد: «بزرگترین نگرانی این است که فرماندهی ارتش آزادیبخش خلق چین احتمالاً به شی جین پینگ رئیسجمهور کشور اعلام کند که آنها به توانمندیهای خود اعتقاد کامل دارند. در گذشته چینیها ارتش خود را درحالتوسعه قلمداد میکردند.»
این مقام اطلاعاتی-دفاعی تصریح کرد: «از آنجا که این فناوریها هنور کامل نشدهاند، چینیها در حال سازماندهی دوباره نیروهای نظامی خود هستند و به این دلیل که آنها در حال حرفهایتر شدن برای استفاده از توانمندیهای خود هستند، نگرانیها در مورد تصمیم پکن برای استفاده از این توانمندیها به منظور حل مشکلات منطقهای، قریبالوقوع خواهد بود.»
این اولین گزارش تحلیلی «دی آی ای» (آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا) در مورد قدرت نظامی چین است و مقامات البته تصریح کردهاند که هنوز نسخه طبقهبندیشده در این گزارش ارائه نشده است.
پنتاگون همهساله در قالب یک سند که به اطلاع عموم میرسد، گزارشی در این مورد به کنگره ارائه میکند.
چند روز پس از اولین بازدید «پاتریک شاناهان» معاون وزیر دفاع ایالاتمتحده فاش شده که او تأکید کرده است که اولویت تمرکز پنتاگون باید بر چین باشد.
«دی آی ای» بر اساس ارزیابی بیانیهها و روزنامههای رسمی چین به این نتیجه رسید که مدرنسازی نظامی چین با رویکرد جنگ بزرگ جهانی صورت نمیگیرد بلکه تلاشی برای فائق شدن بر چالشهای منطقهای است که احتمال دارد به جنگی در منطقه هم ختم شود.
در بیش از 100 صفحه ارزیابی در خصوص چین، «دی آی ای» اعلام کرد که چین به مدرنسازی در تمام جنبههای نیروهای زمینی، هوایی، دریایی و فضایی ادامه میدهد.
بازگرداندن حاکمیت تایوان به چین یکی از هدف بلندمدت رهبران پکن بوده است و «شی» نیز این تمایل را مخفی نکرده است.
انتهای پیام/4106/خ
انتهای پیام/