دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 دی 1397 - 06:43

نیاز آلمان به گفتگو با مسلمانان

یک رسانه آلمانی در گزارشی از وضعیت مسلمانان در آلمان اعلام کرد که این کشور به گفتگوی عادلانه با مسلمانان نیاز دارد.
کد خبر : 352275
o-ANGELA-MERKEL-MUSLIMS-facebook.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه «زد دویچه تسایتونگ» در مقاله‌ای به قلم «ماتیاس دروبینکسی» تغییرات کنفرانس اسلامی آلمان و برخورد متفاوت مسئولان این کشور با مسلمانان را بررسی کرد و نوشت:‌ «هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان  در حالی اسلام را متعلق به این کشور نمی‌داند که پیش از وی دیگر وزیران کشور آلمان اعلام کرده بودند که این دین به آلمان تعلق دارد».


«دروبینکسی» معتقد است آلمان به گفتگوی عادلانه با مسلمانان نیاز دارد. به همین‌دلیل در گزارش خود آورده است: «کنفرانس اسلامی در ۲۰۰۶ به ابتکار ولفگانگ شویبله، وزیر کشور وقت آلمان تأسیس شد. وی در آن کنفرانس اعلام کرد که اسلام بخشی از آلمان است، باوجود این، ۱۲ سال بعد زیهوفر، وزیرکشور کنونی آلمان گفت که اسلام به آلمان تعلق ندارد. البته در آینده نیز ممکن است کسی پیدا شود و بگوید که تنها نصف یا دوسوم مسلمانان به آلمان تعلق دارند».


به‌نوشته دروبینکسی، این تضادها در ابتدا ممکن است گیج‌کننده به نظر آید، اما می‌تواند نشان‌دهنده مشارکت خوب مسلمانان در جامعه آلمان باشد. بسیاری می‌پرسند چطور می‌توان در این وضعیت نکته مثبتی یافت. وقتی مسئولان می‌خواهند به این سؤال پیچیده که آیا اسلام به آلمان تعلق دارد، با بله یا خیر پاسخ دهند، این شیوه پرسش و پاسخ نشان می‌دهد که آلمان هنوز در فرایند یادگیری قرار دارد و این بدان معناست که هنوز نگرش دولت بر کل جامعه تأثیر می‌گذارد».


وی نوشت: «دین اسلام قدمتی یک‌هزار و 400 ساله دارد و درحال حاضر ۲.۲ میلیارد نفر مسلمان در دنیا زندگی می‌کنند. به‌این‌ترتیب تفسیرهای متعددی از اسلام در جهان به وجود آمده است و هرکدام می‌تواند بر نسل بعدی تأثیر بگذارد. این تفاوت‌ها در جامعه آلمان نیز تأثیرگذار است. مسلمانان می‌توانند با افتخار بگویند که هیچ‌گاه مانند سال ۲۰۱۸ در جامعه آلمان تأثیرگذار نبوده‌اند. گروه‌های اسلامی هر ثانیه این امکان را داشتند که نظرات خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند».


این نویسنده‌ آلمانی افزود: «روابط مسلمانان با نورمن‌ها در اوایل قرن دوازدهم نشان می‌دهد که سال‌هاست اسلام وارد جهان غرب شده است. بنابراین نباید پرسید که آیا اسلام به آلمان تعلق دارد یا خیر، بلکه باید دید که کدام گروه اسلامی توانسته است خود را با سیاست‌های آلمان هماهنگ کند. واقعیت این است که بسیاری از مسلمانان در آلمان به دنیا آمده‌اند و در این کشور بزرگ شده‌اند. بنابراین آنها به‌اندازه آنگلا مرکل صدراعظم، هورست زیهوفر وزیر کشور و همچنین الکساندر گولاند از سران حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان از حقوق شهروندی برخوردارند».


وی نوشت: «شاید هورست زیهوفر حق دارد که می‌گوید اسلام به آلمان تعلق ندارد، زیرا شناخت وی از آلمان به اندازه درک پیر فوگل (از رهبران سلفی‌های آلمان) از قرآن محدود و سطحی است. با وجود این، ما در مرحله مهمی از تاریخ جدید آلمان هستیم. باید یاد بگیریم که چطور می‌توانیم زندگی مسالمت‌آمیزی در کنار یکدیگر داشته باشیم و تلاش کنیم که افراط‌گرایی جایگاهی در جامعه ما پیدا نکند».


انتهای پیام/4033/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب