دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 دی 1397 - 04:00
جاذبه‌های گردشگری ایران؛

در کویر مصر ایران از آسمان ستاره بچینید

کویر مصر در ایران یکی از مقاصد طبیعت‌گردان به حساب می‌آید که به گفته همین گردشگران جذابیت این منطقه با کشور مصر برابری می‌کند.
کد خبر : 352008
4d472a9f-1afb-4f19-aecf-b1e1cc1cf7cf.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کافی است یک‌بار به کویر سفر کرده باشید در این‌صورت دیگر حاضر نیستید سفر به کویر را رها کنید. اگر اهل سفر و گردش و طبیعت‌گردی باشید، شاید نام کویر مصر را شنیده باشید اما اگر این نام برایتان ناآشنا است در این مطلب بیشتر با آن آشنا می‌شوید.


کویر مصر یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد در بین کویرهای ایران به‌شمار می‌آید؛ اگر بخواهید از تهران به سمت این کویر حرکت کنید باید ۱۰ ساعت بدون توقف از ورامین به سمت سمنان رانندگی کنید. نرسیده به سمنان و بعد از خروجی پمپ‌بنزین، در سمت راستتان یک خروجی است که به بلوار خرمشهر و بزرگراه حکیم الهی وارد می‌شود. با ادامه مسیر در بلوار خرمشهر و عبور از تقاطع خیابان پیروزی به جاده سمنان به سر کویر می‌رسید. در آن‌جا و به‌دلیل پر پیچ‌وخم بودن جاده باید از افراد آشنا مسیر را بپرسید که ادامه مسیر شما را به روستای مصر می‌رساند.


بیشتر گردشگران توصیه می‌کنند اگر می‌خواهید کویر مصر را ببیند از آبان تا اردیبهشت‌ماه بهترین زمان برای سفر به این کویر است. این کویر نام خود را از روستایی در نزدیکی این کویر بنام روستای مصر گرفته است. کویر مصر در میان رشته کوه‌ها محصور شده و هدف گردشگری و کویرنوردی به‌شمار می‌آید و همین فعال شدن در حوزه گردشگری سبب شده است که بیشتر مردم روستای مصر به مشاغل مربوط به اسکان و خدمات مسافران بپردازند. شهرت کویر مصر زندگی مردم روستا را نیز تغییر داده است، اما پیش‌ از این  مردم روستای مصر بیشتر به کشاورزی و دامداری مشغول بودند و در کنار کاشت زعفران و گندم به پرورش شتر نیز اشتغال داشتند.


این روستا کمتر از ۱۰۰ سال است که کشف‌ شده است؛ اهالی محلی می‌گویند فردی به نام یوسف بنیانگذار این روستا بود. این فرد به شبانی و چرای گوسفندان می‌پرداخت و همه این منطقه را به نام مزرعه یوسف می‌شناختند خشکسالی و بی‌آبی که در آن سال‌ها به‌وجود آمد سبب شد یوسف مجبور شود از موتورهای عمیق برای استفاده از آب استفاده کند که نام روستا به چاه دراز تغییر کرد؛ اما یوسف از این نام راضی نبود و به دلیل آنکه نامش یوسف بود و ماجرای حضرت یوسف(ع) در مصر رخ‌ داده بود نام آنجا را مصر گذاشت.


جاذبه‌های این روستا فراوان است. وجود خانه‌های کویری، موتورسواری، شترسواری و وجود تپه‌های شنی بر جذابیت این منطقه اضافه کرده است.


یکی از جاذبه‌های این منطقه نزدیکی آسمان به زمین است که فکر می‌کنید اگر دستتان را به سمت آسمان بگیرید می‌توانید از آن ستاره بچینید. این آسمان خیره‌کننده تنها مورد علاقه چشمان غیرمسلح نیست، چرا که ستاره‌شناسان هم می‌توانند در تمام فصول سال بدون هیچ مانعی در روستای مصر به تماشای ستارگان بنشینند.


از دیدنی‌های اطراف روستای مصر می‌توان به چال سل کنون، نیزار مصر، دریاچه نمک سل کنون، تخت عباسی، تخت عروس و رمل‌های ماسه‌ای اطراف روستا اشاره کرد.


چال سلکنون یکی از جاذبه‌های این منطقه به شمار می‌آید. این چاله‌ها نسبت به مناطق اطراف ارتفاع کمتری داشته و حالت فرورفتگی در زمین‌ دارند.


علت نام‌‌گذاری این منطقه به سلکنون، سیل ویرانگر سال ۱۳۵۵ روستای مصر بوده که در این منطقه دریاچه عظیمی ایجاد کرده است. لغت سلکنون ساده‌شده لغت سیل کنون است.


نیزارها نیز به زیبایی این منطقه اضافه کرده است؛ علت پیدایش این نیزار سیل سال ۱۳۵۵ است. دریاچه مذکور به‌مرور زمان خشک‌شده ولی مسیر آب ایجادشده در زیر ماسه‌ها و زمین‌های این منطقه موجب شده است که پساب کشاورزی روستای امیرآباد پس از نفوذ به لایه‌های زمین، در منطقه نیزار مجدداً به سطح زمین بیاید و باعث ایجاد این نیزار شود.


انتهای پیام/4087/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
احسان
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۶
۰
سلام
ایکاش یک عکس از نیزار هم ضمیمه ای خبر بود .
گوشتیران
قالیشویی ادیب