دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آیت‌الله جوادی آملی:

عمل به توصیه‌های قرآنی باعث کاهش مشکلات اجتماعی می‌شود

استاد برجسته حوزه علمیه قم تأکید کرد: اگر به توصیه قرآنی در جامعه عمل کنیم، دیگر شاهد مشکلات اجتماعی نخواهیم بود زیرا جامعه را سخنان ائمه هدایت و اداره می‌کند.
کد خبر : 351228

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، ظهر امروز در دیدار مدیرعامل، خبرنگاران و اعضای تحریریه خبرگزاری آنا و اقشار مختلف نهادهای انقلابی، با بیان برخی مباحث اخلاقی و مسائل روز اشاره کرد و گفت: جامعه را ادب اداره می‌کند و اینکه به ما گفته‌اند سلام کنید برای این است که جامعه‌ای که با سلامت باشد، ادب متقابل را رعایت می‌کند.


وی به بیان روایتی اشاره کرد و افزود: اگر کسی به شما سلام کرد، جواب سلام واجب است. اگر تحیتی به شما داد، شما باید با معادل یا بهتر از آن جبران کنید.


این مرجع تقلید با بیان آیه 60 سوره الرحمن که می‌فرماید «هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلَّا الْإِحْسانُ» تصریح کرد: بر اساس این آیه قرآن اگر مشکلی داشته باشیم و کسی مشکل ما را حل کند و بعد برای آن فرد مشکلی پیدا شود و ما بخواهیم مشکل او را حل کنیم، این عدل است نه احسان. اگر مشکل دیگری برای آن فرد پیش آمد و ما پیش‌دستی کردیم و به‌دنبال حل آن بودیم، احسان محقق می‌شود.


وی یادآور شد: اگر ما به این توصیه قرآنی در جامعه عمل کنیم، دیگر شاهد مشکلات اجتماعی همچون طلاق و زدوخورد خیابانی نخواهیم بود زیرا جامعه را سخنان ائمه هدایت و اداره می‌کند.


استاد برجسته حوزه علمیه قم کسب مال حلال را بسیار مهم برشمرد و تأکید کرد: مال حرام تا آبروی آدم را نبرد، انسان را رها نمی‌کند. نگاه و حرف حرام هم چنین ویژگی را دارد چون در مسیر خط تولید قرار می‌گیرد و انسان را درگیر می‌کند چون در عالم هستی هیچ موجودی از حیث اینکه موجود است معدوم نمی‌شود. هرگز خیال نکنید اگر آبروی کسی را بردید یا مال حرامی خوردید و نگاه حرامی داشتید دیگر به پایان می‌رسد. بدانید اینها همه روزی انسان را نابود می‌کند زیرا در نظام هستی یعنی عالم طبیعت هیچ‌چیز از بین نمی‌رود مگر اینکه استغفار کنید.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه زن و مرد اشاره و از آنها به‌ عنوان لباس همدیگر یاد کرد و ادامه داد: از ویژگی‌های لباس این است که انسان را در سرما و گرما حفظ می‌کند و موجب زیور و فخر انسان در جامعه می‌شود، بنابراین زن و مرد باید حافظ همدیگر باشند.


آیت‌الله جوادی آملی یادآور شد: زندگی اجتماعی را دو رکن اساسی حفظ می‌کند و این دو رکن، زن و مرد هستند و هر دو در کنار همدیگر به کمال می‌رسند و باید اصول خانوادگی را رعایت و دو عنصر دوستی و گذشت را در زندگی خود به‌کار ببندند تا به تکامل و تعالی برسند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به معضل اجتماعی طلاق اشاره کرد و ادامه داد: اگر طلاق در جایی رخنه کند، آسیب زیادی خواهد داشت چون این یک بافت فرسوده است و دیگر به‌ راحتی قابل تعمیر نیست. همچون ساختمان‌سازی نیست که شهرداری بخواهد و بتواند آن را تکمیل و بازسازی کند. طلاق بدترین کار است.


این مرجع تقلید از مادر به‌ عنوان سرمایه بزرگ یک خانواده یاد و بر حفظ و تقویت این جایگاه بسیار تأکید کرد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: انقلاب ما با این رحمت و دوستی صورت گرفت و گذشت و از خودگذشتگی‌ها باعث شد تا انقلاب به این جایگاه خود برسد. امروز بهترین شخصیت‌های دنیا به‌ دنبال این هستند که به دیدار رهبر عزیز ما بروند. همه اینها به برکت همین قرآن و تشیع پیدا شد. چرا این سرمایه‌ها را از دست بدهیم؟


انتهای پیام/4071/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب