فرونشست زمین نتیجه شوم برداشتهای بیرویه از سفرههای زیرزمینی
جعفر بیات در گفتگو با خبرنگار آنا در زنجان با اشاره به چالشهای بخش آبخیزداری این دستگاه در حوزههای آبخیز این استان اظهار کرد: خاکهای شسته شده از زمینهای بالادست توسط روانآبها در مخازن سدها رسوب میکنند و این رسوب موجب کاهش ظرفیت سدها و شبکههای آبیاری شده و هزینههای بسیاری به کشور تحمیل میکند.
وی با اشاره به ورود 250 میلیون مترمکعب رسوب به سدها در سطح کشور، افزود: 60 میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض خطر سیل هستند و از این میزان 15 میلیون نفر بهطورمستقیم در معرض خسارات سیل هستند.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان با بیان اینکه خسارت مستقیم سیل 4 هزار و 879 مورد زمینلرزه برابر با 378 هزار میلیارد ریال است، درباره وضعیت دشتهای ممنوعه و بحرانی گفت: سطح آبهای زیرزمینی در بسیاری از دشتهای کشور به میزان نیم تا دو متر در سال رسیده است.
بیات، فرونشست زمین را از دیگر چالشهای آبخیزداری در حوزههای آبخیز استان زنجان اعلام کرد و افزود: برداشتهای بیرویه و غیرمجاز از سفرههای زیرزمینی موجب فرونشست زمین به میزان 10 تا 30 سانتیمتر در اغلب دشتهای کشور رسیده است.
وی اضافه کرد: در اثر تبخیر آبهای سطحی، سالانه 280 میلیارد متر مکعب از حجم آبهای قابل استفاده در کشور کاسته میشود.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان ادامه داد: شسته شدن و جابجایی خاک هم سبب از بین رفتن زمینهای حاصلخیز و مشکلات بعدی شده و سالانه بیش از 10 میلیارد دلار به کشور خسارت وارد میکند.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/