جایگزینی تمدن توحیدی به جای تمدن غربی رسالت فعالان قرآنی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام مصطفی رستمی در هفتادمین جلسه شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها با بیان اینکه اگر بخواهیم ارزشمندترین دارایی عالم و آفریده عالم را ارزیابی کنیم، به ثقل اکبر و ثقل اصغر یعنی قرآن و عترت میرسیم، اظهار کرد: بیتردید زمانی که از امری بهعنوان ثقل اکبر یا قرآن یاد میشود افرادی که افتخار خدمت در آن عرصه را داشتهاند، از ارزشمندترین نعمتها برخوردار بوده و در راستای ارتقای ارزشمندترین نعمت تلاش کردهاند.
وی با بیان اینکه اشراف امت پیامبر (ص) دو دسته هستند، افزود: یک دسته از آنها حاملان قرآن هستند، تلاشهایی که در مسیر دستگیری از بندگان خداوند و مخاطبان قرآن برای متصل کردن آنها به این حبل الهی صورت گرفته است، جزو ارزشمندترین تلاشهاست.
رستمی به خلأهای موجود در تمدن غرب اشاره و تصریح کرد: نکته عجیب در این مسیر این است که جوامع غربی در طی کردن مسیرهای مبتنی بر پاسخگویی به نیازها بازماندهاند و به تعبیر اندیشمندان درجه اولشان، نظام لیبرال دموکراسی نتوانست خلأهای در زندگی بشر را برطرف کند، لذا باید دنبال طرح جایگزین بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار کرد: آن پیامی که میتواند این خلأها را پر کند، قطعاً پیام قرآن است. مقام معظم رهبری در هفتههای اخیر نشستی با رؤسای برخی از اندیشکدهها داشتند. معظم له آنجا بحث زوال تمدنی غرب را مطرح و اعلام کردند که بدون تردید تمدن غرب رو به افول است و نشانههای آن نیز ظاهرشده است. عوارض این تمدن محصولاتی مانند «ترامپ» است. نظایر این محصولات هم فراوان هستند. این تمدن بهواسطه ناتوانی در پاسخ دادن به نیازهای بشر در همه ابعاد در حال افول است.
رستمی با اشاره به تأکید هشت سال پیش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه زبان فارسی باید زبان اول علم دنیا شود، گفت: در حال حاضر زبان فارسی بهسرعت در حال نزدیک شدن به زبانهای اول است. درحالیکه دو سال قبل زبان فارسی رتبه ۳۵ را در استنادات بینالمللی داشت، در سال گذشته به رتبه ۱۵ رسیده است. اعلامشده است که بهراحتی توان رسیدن به رتبه هشتم وجود دارد. اکنون اگر بخواهیم زبان هشتم را به زبان اول برسانیم آرزویی قابلدسترسی است.
وی همچنین به نظر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جایگزینی تمدن توحیدی اسلامی بهجای تمدن غرب دستیافتنیتر از موارد دیگر است، گفت: این مسئله تکلیفی برای امثال ما بهعنوان خادمان حوزه فرهنگ و دین در فضای دانشگاهی است و این هدفگذاری تکلیفی سنگین و دستنایافتنی است. در این عرصهها تلاشهای زیادی شده است؛ امثال شهید «کاظمی آشتیانی» و شهدای هستهای تلاشهایشان در این راستا بوده و به موفقیت هم رسیدهاند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با بیان اینکه دانشمندان ایرانی در عرصههایی موفق بودهاند که زمانی حتی نزدیک شدن به آن عرصهها هم قابلتصور نبود، گفت: زمانی قابلباور نبود که ایران در «نانو»، «بایو»، «ماهواره»، «هستهای» و... به توانمندی برسد، اما بدون تکیه به دیگران بلکه با کارشکنی و تحریمها به این نتایج رسیدند.
رستمی در ادامه صحبتهای خود در این جلسه ضمن بیان اینکه مقام معظم رهبری در این زمینه تکلیفی سنگین، اما قابل دستیابی را محول کردهاند، تصریح کرد: تکلیفی که محول شده است این است که بتوانیم تمدنی جایگزین تمدن غرب را رقم بزنیم. از سوی دیگر جریان نظام سلطه هم ساکت ننشسته و در قالبهای مختلف از سیاسی تا اقتصادی و اجتماعی و از همه مهمتر فرهنگی کارشکنی کرده و سختترین هجمهها را علیه جامعه نشان داده است.
وی تأکید کرد: آنچه باطلالسحر این حرکتهاست این است که دست جوانان را در دست معارف اصیل و مبتنی بر فطرت این جوانها قرار دهیم. یکی از مهمترین این معارف قرآن کریم است که توفیق خدمت در این عرصه به ما داده شده است. باید تلاش کنیم تا موفقیتهای روزافزون رقمزده شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه کارهای موفق بسیار زیادی انجامشده است و از طرف دیگر کارهای انجامنشده بسیاری هم باقیمانده است، گفت: لازم میدانم از زحمات و اقدامات انجامشده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان قدردانی کنم. تلاشهایی صورت گرفته نصاب بهتری نسبت به فعالیتهای انجامشده ثبتشده است. اگر ارزیابی صورت بگیرد تقریباً هر سال شاهد این رشد هستیم.
وی با بیان اینکه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان پرمخاطبترین جشنواره دانشگاهی است، گفت: امسال ۳۳۰ هزار نفر در این جشنواره حضور داشتهاند که از تلاشهای صورت گرفته برای رسیدن به این رقم قدردانی میکنم. خوشحال هستم که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی میزبان دوره جدید این جشنواره در سال آینده خواهد بود. خوشبختانه دانشگاه آزاد در دوره جدید رویکردهای فرهنگی را جدیتر دنبال میکند. هرچند این دانشگاه از گذشته یکی از پایههای ثابت برنامههای فرهنگی و مذهبی بوده است. مطمئن هستیم با اهتمام و جدیتی که در دانشگاه آزاد وجود دارد نصابهای بالاتری رقم خواهد خورد و شاهد گسترش مخاطب خواهیم بود تا فضای دانشگاه بهواسطه این حضور قرآنیتر شود.
انتهای پیام/4107/4084/پ
انتهای پیام/