دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

توضیح آیت‌الله جوادی درباره برخی حواشی روزهای اخیر

یکی از مراجع تقلید در خصوص برخی حواشی ایجادشده درباره مباحث علمی حوزوی مطرح شده توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 350014

به گزارش حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی اسراء، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم درباره بخش‌هایی از سخنرانی خود در مراسم رونمایی کتاب تحریرالاصول که این روزها در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی، حاشیه‌هایی ایحاد کرده است توضیحاتی ارائه داد.


وی به عظمت جایگاه آخوند خراسانی و مقام علمی او اشاره کرد و گفت: چند سال قبل، کنگره بسیار عظیمی درباره بزرگداشت مرحوم آخوند خراسانی(رضوان‌الله تعالی علیه) برگزار شد که سخنرانش ما بودیم، در آن کنگره از سه جهت بحث کردیم؛ یکی عظمت افغانستان، یکی رجال علمی نام‌آوری که از بلخ و بخارا و سایر مناطق افغانستان برخاستند و یکی درباره عظمت، جلال و شکوه مرحوم آخوند خراسانی. هر سه مسئله به‌طور مبسوط در آن کنگره بحث شد و آنچه در مراسم رونمایی کتاب تحریرالاصول گفته‌شده، منظور آن بود که یک کسی که سابقه بساطت در زندگی دارد به‌جایی رسید که یک قرن است تمام حوزه‌های شیعه را تحت‌الشعاع خود قرار داده است؛ این اجلال و عظمت مرحوم آخوند خراسانی بود!


وی ادامه داد: ذات اقدس الهی وقتی می‌خواهد پیغمبر را معرفی کند می‌گوید: ﴿أَلَمْ یجِدْكَ یتیماً فَآوی﴾، ﴿وَ وَجَدَكَ عائِلاً فَأَغْنى﴾، تو یک بچه یتیم بودی! این تحقیر نیست! ذات اقدس الهی نمی‌خواهد پیغمبر را معاذ الله تحقیر کند که تو بچه یتیم بودی، بلکه می‌خواهد بگوید تو از آن سادگی به این اوج رسیدی. اینکه خدا به پیغمبر می‌فرماید تو بچه یتیم بودی و ما تو را به اینجا رساندیم، اینکه وهن پیغمبر نیست. اگر کسی گفت یک طلبه افغانستانی، این وهن او نیست؛ یعنی او از سادگی و ساده‌زیستی به آن اوج رسید، چرا ما نباشیم؟ علم را هم که وقف کسی نکردند. آنچه در رونمایی کتاب تحریرالاصول مرحوم امام(رضوان‌الله علیه) گفته شد این بود که یک طلبه ساده‌ای برخاسته و صدسال است که حوزه‌های نجف، قم، اصفهان و دیگر حوزه‌های شیعه را تحت سلطنت خود قرار داده، ما چرا این‌جور نشویم؟ مرحوم آخوند کسی است که یک‌صد سال است سلطان فکری بر همه ماست، الیوم بالاخره حرف‌های اساسی را او دارد می‌زند. ولی ما چرا به این حد نرسیم؟


این مرجع تقلید تصریح کرد: حداکثر طلبه‌های نجف در آن روزگار به هزار نفر نمی‌رسید و امکانات زیادی هم در اختیار نداشتند، الآن ما بیش از پنجاه‌هزار نفر هستیم، همه امکانات نیز هست، این کشور هم به برکت خون شهدا طیب‌وطاهر شد، لذا باید میوه طیب‌وطاهر بدهد، اگر کشوری با خون شهید طیب‌وطاهر شد، قرآن فرمود: ﴿وَ الْبَلَدُ الطَّیبُ یخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ﴾؛ لذا، میوه ایران باید آخوند خراسانی‌ها باشد، آقای نائینی باشد، آسیدابوالحسن باشد، امام باشد، آقای خوئی باشد، این‌ها باشد، چرا ما جزء این افراد نباشیم؟ الآن تمام تلاش و کوشش ما این است که مثلاً در فرمایشات مرحوم آخوند، یا در مبنای مرحوم آقای نائینی یا مبنای مرحوم آقا ضیاء متخصص شویم! چرا فکر نکنیم مثل این‌ها حرف تازه بیاوریم؟ مگر حرف تازه کم است؟ مگر حرف علمی محدود است؟ قطعاً این‌چنین نیست.


وی یادآور شد: من از علما و اساتیدی که این موضوع را تذکر دادند حق‌شناسی می‌کنم و آن‌ها را در ثواب این کار سهیم می‌دانم، بیش از همه و پیش از همه از فضلای افغانستان تشکر می‌کنم که آن‌ها حق‌شناسی کردند، نامه نوشتند، پیام فرستادند که شما آخوند را کماکان احیا کردید، اما ممکن است برای برخی دیگر روشن نشده باشد که منظور چیست! معاذالله آنجا درصدد پایین آوردن مقام علمی مرحوم آخوند نبودیم. در کنگره بزرگداشت مرحوم آخوند گفته شد که ما الآن سه نسل در کنار سفره آخوند خراسانی نشسته‌ایم، خود ما در کنار سفره این بزرگوار نشستیم، اساتید ما هم که در کنار سفره ایشان نشستند، اساتید ما که مراجع تقلید بودند مثل مرحوم آقای بروجردی و دیگران، این‌ها هم در کنار سفره مرحوم آخوند خراسانی نشسته بودند و شاگرد ایشان بودند. همه این حرف‌ها در آن کنگره گفته شد.


انتهای پیام/4090/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته