استعفای حقیقی یا سیاست مدیریتی؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، چندروزی است که فضای مجازی پر شده از اخباری که حکایت از استعفای حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت دارد اما هیچ مقام مسئولی این ماجرا را تأیید یا رد نمیکند و سایت وزارت بهداشت هم بدون حتی اشارهای به این ماجرا کار خود را پی گرفته است.
ماجرای رسانهای شدن استعفای وزیر بهداشت از روزی آغاز شد که الیاس حضرتی آن را در توئیتر خود منتشر و علت آن را هم کاهش بودجه بیمه سلامت ذکر کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در توئیت خود نوشت: «متأسفانه باخبر شدم قاضیزاده هاشمی در اعتراض به کاهش بودجه سلامت، استعفا داده و چند روزی است در جلسات هیئت دولت حاضر نمیشود.»
اما این خبر در همین اندازه باقی ماند و تنها چند نماینده مجلس در تأیید استعفای وزیر بهداشت صحبت کردند.
در همان روز گمانهزنیها برای ماندن و یا رفتن وزیر بهداشت با حضور او در مراسم پیوند کبد تا حدودی پایان یافت و بسیاری حضور وی را در این مراسم پایانی بر شایعات مطرحشده عنوان میکردند.
اما روز گذشته دوباره این شایعات قوت گرفت و گفته شد که قاضیزاده هاشمی «برای آخرین بار» در جلسه معاونان وزارتخانه شرکت و با آنها خداحافظی کرده و بهعنوان «آخرین اقدام» به بازدید آسایشگاه معلولان رفته است.
این اتفاقات در حالی رقم خورده که گفته میشود وزیر بهداشت بیش از 15 روز است استعفای خود را نوشته اما هنوز با آن موافقت نشده است.
بر اساس آنچه که تاکنون ذکر شده دلیل اصلی استعفای وزیر بهداشت بودجه کم بودجه سال 98 برای حوزه بهداشت و خصوصاً بیمه سلامت است.
بر اساس لایحه بودجهای که امسال به تصویب رسیده برای سازمان بیمه سلامت ۱۲ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه ۹۸ تصویب شده که یکدوم تا یکسوم کمتر از بودجه درخواستی این سازمان است.
این در حالی است که اعتبارات بخش سلامت و بهداشت در دولت یازدهم و دوازدهم ۳.۲ برابر شده بود.
علی نوبخت، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگوی کوتاه با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا استعفای قاضیزاده هاشمی را فرار به جلو ذکر کرد و گفت: بودجه وزارت بهداشت از سال گذشته 10 درصد هم بیشتر شده و وزارت بهداشت باید قانون را رعایت کند.
اما به نظر میرسد با توجه به افزایش قیمت ارز و وابستگی بسیاری از داروها و وسایل پزشکی به واردات شاید این بودجه کاهش داشته است.
چه کسی میداند؟
پیگیریهای امروز خبرنگار خبرگزاری آنا از بیش از 6 عضو کمیسون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص استعفای قاضیزاده هاشمی یک پاسخ مشترک به همراه داشت و آنهم یک کلمه بود "نمیدانم".
پاسخ مشترک نمایندگان مردم به عدم اطلاع از استعفای وزیر بهداشت نشان میدهد یا نمایندگان نسبت به سرنوشت وزارتخانهای اساسی و مهم بیتفاوت هستند و یا اینکه نمایندگان باوری به استعفای رسمی وزیر بهداشت ندارند و فکر میکنند او بار دیگر به مسند وزارت باز میگردد.
بهرحال هرچه که باشد بهنظر میرسد یا استعفای وزیر بهداشت قطعی است و تا زمان مشخص شدن سرپرست برای این وزارتخانه مهم امور روزمره مدیریتی را انجام میدهد و یا سیاستی دیگر پشت پرده است که هنوز زوایای آن آشکار نشده است و باید منتظر روزهای آینده شد.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/