فتنه ۸۸ قابل تکرار است/ حادثه دانشگاه آزاد با جدیت پیگیری شود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از قوه قضائیه، آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضائی با قدردانی از رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کرد: قبل از هر چیز از مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به دلیل اعتمادی که به اینجانب برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در شورای نگهبان داشتند، تشکر میکنم و از خدا میخواهیم که توفیق انجام مسئولیتها به نحو احسن، اخلاص در عمل و اطاعت حق را در همه امور عطا فرماید.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: امیدوارم بتوانم مسئولیتی را که بهاینترتیب بر عهده اینجانب گذاشته شده به نحوی به انجام برسانم که هم اهداف قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی و هم منویات رهبر معظم انقلاب محقّق شود.
آملی لاریجانی، همه نهادهای قانونی را مهم دانست و درعینحال با اشاره به آنچه در حکم رهبر معظم انقلاب آمده است، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان را دارای نقشهای بیبدیل در نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: همگی باید در جهت انجام اهدافی که قانون اساسی و رهبر معظم انقلاب برای این نهادهای مهم نظام ترسیم کردهاند گام برداریم و از خداوند میخواهیم که توفیق خود را نصیب ما کند تا بتوانیم آنچه در توان داریم به خدمت بیاوریم و در راستای رضایت حقتعالی و خدمت به مردم حرکت کنیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه الطاف مقام معظم رهبری همواره موجب دلگرمی و نشاط مسئولان نظام است، اظهار کرد: امیدواریم حمایتهای ایشان در این مسیر دشوار همراه ما باشد تا بتوانیم این مسئولیتهای بزرگ را بهدرستی ایفا کنیم.
آملی لاریجانی در ادامه با تسلیت مجدد ارتحال مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی، این حادثه را ضایعهای برای حوزههای علمیه و نظام جمهوری اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: این عالم فرزانه، آثار گرانبهایی داشتند که مورد رجوع طلاب و فضلا است و در نظام جمهوری اسلامی نیز همواره مسئولیتهای مهمی را بر عهده داشتند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به دوران تصدی آیتالله هاشمی شاهرودی در دستگاه قضائی ادامه داد: ایشان در قوه قضائیه نیز منشأ آثار مهمی بودند که ازجمله آنها میتوان به احیای دادسراها و تلاش برای نهادینهسازی شوراهای حل اختلاف اشاره کرد که بار سنگینی را از دوش دادگستریها برداشت. همچنین کمک به وضعیت معیشت قضات و کارکنان دستگاه قضائی از دیگر اقدامات مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی بود.
آملی لاریجانی با اشاره به اعطای درجه اجتهاد از سوی شهید صدر به آیتالله هاشمی شاهرودی در سنین پایین، این امر را گواه بر استعداد، هوش و تلاش رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام دانست و ابراز امیدواری کرد که حوزههای علمیه از آثار آن مرحوم بهخوبی استفاده کنند و مشی و روش استنباطی آیتالله هاشمی شاهرودی را بهکارگیرند.
پذیرش مسئولیتها از سوی آیتالله هاشمی شاهرودی، ایثارگرانه بود
رئیس قوه قضائیه گفت: امیدواریم حوزهها بتوانند عالمان بزرگی را در همین طریق و با این شخصیتها تربیت کنند. کشور نیازمند علمای مجاهدی همچون آیتالله هاشمی شاهرودی است که علاوه بر تلاش در سنگر علم، در راه خدمت به نظام نیز مانعی برای خود نمیبینند و ایثار میکنند. ایشان در صراط مرجعیت و بلکه مرجع بودند اما هر زمان رهبر معظم انقلاب برای پذیرش مسئولیتی به آن مرحوم پیشنهادی میکردند، تا آنجا که ما مطلعیم استنکاف نمیکردند.
آملی لاریجانی با تسلیت مجدد درگذشت آیتالله هاشمی شاهرودی به مردم ایران، بیت داغدار ایشان، حوزههای علمیه، مراجع معظم تقلید، مقام معظم رهبری و حضرت بقیهاللهالاعظم (ارواحنا فداه)، علو درجات و حشر آن مرحوم با انبیاء و اهلبیت علیهمالسلام را از درگاه حقتعالی مسئلت کرد.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت سالروز حماسه ۹ دی، جریان فتنه سال ۸۸ و حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری آن سال بهویژه نهم دی را متضمن پیامها و عبرتهای فراوان دانست و تصریح کرد: این حوادث، صرفاً جنبه تاریخی ندارد بلکه باید آن را در یک بستر مستمر و دائمی تحلیل کرد. جریان فتنه ۸۸ قابل تکرار است زیرا امروز هم دشمن به میدان آمده، ابزار درونی کشور را بهکار میگیرد، عدهای فریب میخورند یا تعمداً با دشمن همراهی میکنند و بهاینترتیب ظرفیت تکرار چنین حوادثی همچنان وجود دارد.
آمریکا در سال ۸۸ فقط آشوبگران را «مردم» میدانست
آملی لاریجانی با اشاره به ابراز تمایل اوباما به نزدیک شدن به ایران و سپس، تغییر رویکردش پس از مشاهده حوادث سال ۸۸، ادامه داد: بهمحض اینکه اوضاع را آشفته دیدند، ورق برگشت و به همراه وزیر خارجه خود، رئیسجمهوری فرانسه و برخی دیگر از سران کشورهای غربی، مدعی «حمایت از مردم ایران» شدند. آنها آشوبگران را مردم میدانستند اما از نظرشان میلیونها ایرانی بصیر که در دفاع از نظام و انقلاب خود قد علم کردند، جزء مردم نبودند!
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه عدهای نیز آب به آسیاب دشمن ریختند، یادآور شد: امروز نسبت به گذشته، دشمن ابزارهای متنوعتر و بیشتری دارد و هزینههای کلانتری میکند. براین اساس ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند دشمنشناسی، فتنه شناسی و موقعیتشناسی هستیم تا با درک صحیح بزنگاهها، چشم فتنه را بهموقع درآوریم. این یکی از مهمترین عبرتهای فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی است.
آملی لاریجانی با بیان اینکه متأسفانه امروز هم برخی در داخل همان اشتباهات گذشته را تکرار میکنند و دشمن را به تحقق رؤیاهایش امیدوار میسازند، خاطرنشان کرد: اقشار مختلف مردم ازجمله کارگران محترم، دانشجویان عزیز و ... مطالبات برحقی دارند که قطعاً مسئولان باید صدای آنان را بشنوند و در جهت حل مشکلاتشان گام بردارند اما این عزیزان نیز باید هوشیار باشند که خدایناکرده غافلانه نردبان دشمن نشوند و دشمن حس نکند که با استفاده از بستر مطالبات آنان میتواند به ساحت نظام ورود کند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نباید اجازه داد جریان فتنه ۸۸ در لباس دیگری عرضاندام کند، اظهار کند: امروز نیازمند بصیرت بیشتر هستیم و باید به ترسیم نقشه راه از سوی رهبر معظم انقلاب در خصوص آینده، توجه بیشتری داشته باشیم. بر این اساس، رویدادهایی همانند حماسه ۹ دی باید همواره زنده نگهداشته شود و عبرتها و پیامهای آن موردتوجه قرار گیرد.
برخی دانشجویان میگویند قبلاً درباره مشکلات رفتوآمدها تذکر دادهاند
آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به حادثه غمبار واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و تسلیت به خانوادههای داغدار و آرزوی شفای عاجل برای مصدومان، تصریح کرد: نکته مهم این است که مسئولان باید در وقت خود به مشکلات توجه داشته باشند. گر چه ممکن است مشکلات در نهادی مانند دانشگاه آزاد متعدد باشد و از چشم مسئولان دور بماند اما واقعیت این است که برخی از امور قابل بازگشت نیست.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: حسب برخی گزارشها دانشجویان اعلام کردهاند که مکرراً مشکلات به مسئولان دانشگاه تذکر داده شده بود. اگر این موضوع واقعیت داشته باشد، حتماً نیاز به پیگرد دارد. من از دادستان محترم کل و دادستان محترم تهران که دیروز وقت گذاشتند و در جمع دانشجویان دانشگاه حضور یافتند تشکر میکنم زیرا بسیار کار درست و پسندیدهای بود اما مهمتر از همه آن است که مطالبات را بهصورت جدی پیگیری کنند و اگر کسی تعمدی در این حوادث داشته بررسی شود.
آملی لاریجانی، برخی کوتاهیها را که مقدماتش در اختیار خود مسئولان است، به نحوی عمد دانست و گفت: درست است که ممکن است کسی در خود واژگون شدن اتوبوس و جان باختن این عزیزان عمدی نداشته اما کوتاهی در برخی مسائل قابلپذیرش نیست؛ خصوصاً اگر قبلاً تذکر داده شده باشد. من همینجا از دادستان محترم تهران و دادستان محترم کل میخواهم که این قضیه را پیگیری جدی، سریع و متقن کنند.
علاوه بر پیگیری حادثه دانشگاه آزاد باید از تکرار این حوادث جلوگیری کرد
رئیس قوه قضائیه درعینحال اظهار کرد: باید از سر و صداهای رسانهای هم احتراز کرد زیرا عدهای دنبال اهداف سیاسی هستند و حالا چنین حادثهای را عرصه تسویهحساب با برخی اشخاص میبینند که این واقعاً ناشایست و ناپسند است. اینها ربطی به کار دستگاه قضائی ندارد. آنچه به ما مربوط میشود، رسیدگی عادلانه و تعقیب کسانی است که در این زمینه قصور یا تقصیر داشتهاند. علاوه بر این، تلاش ما در جهت پیشگیری از چنین حوادثی در آینده است و دادستان محترم نیز از باب مدعیالعموم باید به این موضوع ورود کند. واقعاً بحث کوچکی نیست زیرا یکباره ده خانواده به دلیل امری که بهاحتمالزیاد قابلاجتناب بوده، داغدار شدهاند. چه نیازی است که نحوه رفتوآمدها در یک دانشگاه اینگونه باشد؟
آملی لاریجانی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تعقیب دادستان تهران، نظارت دادستان محترم کل کشور و پیگیری خود مسئولان دانشگاه، کسانی که کوتاهی کردهاند و مقصرند به مجازات برسند و از تکرار حوادث مشابه در این دانشگاه یا هر جای دیگری پیشگیری شود.
بر اساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون «دستورالعمل نظارت و پیگیری احیای حقوق عامه» در دستور کار امروز مسئولان عالی قضائی قرار داشت و مواد دیگری از آن به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید.
پایان پیام/ ن
انتهای پیام/