اختیار استانداران در موضوع بودجه افزایش یابد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا، افزایش یا کاهش اختیارات استانداران سالهاست که موضوع بحث و تبادلنظر موافقان و مخالفان بوده است. افرادی که با افزایش اختیارات استانداران موافق هستند، عقیده دارند که نمیتوان فردی را بهعنوان استاندار معرفی کرد؛ اما به او اختیارات کافی نداد.
آنان معتقدند گرچه حکم استاندار توسط وزیر کشور صادر میشود؛ اما در واقع استانداران رأی هیئت دولت را اخذ کرده و به محل مأموریت اعزام میشوند.
عدهای دیگر که با افزایش اختیارات مخالف هستند؛ معتقدند که اگر مدیری برنامه و خلاقیت داشته باشد با همین حجم اختیار هم میتواند استان محل مأموریت خود را مدیریت کند.
سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی در اینباره در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا اظهار کرد: این موضوع که گاهی در رسانهها مطرح میشود، بحثی است که سابقه 20 الی 25 سال دارد که در دولتها مطرح و دوباره تب آن فرومینشیند.
وی افزود: اما آنچه امروز با آن روبهرو هستیم و مطرحشده با توجه به اینکه شرایط در مقایسه با دو دهه پیش بهتر و متفاوت شده، طرح فعلی حتماً آن چیزی نیست که در این زمان بهخصوص در شرایط اقتصادی و سیاسی فعلی و موضوع تحریمهایی که اعمالشده نیازهای استانها را برآورده کند و باید جامعتر به آن نگریسته شود.
استاندار مرکزی گفت: با توجه شرایط داخلی و خارجی که اکنون به آن مبتلا هستیم، لازم است این موضوع جدیتر بررسی شود و به نظرم دولت حتماً باید در دستور کار قرار دهد؛ البته دولت فعلی در این زمینه از سایر دولتها اهتمام بیشتری دارد و تا حد زیادی هم این تلاش مؤثر بوده است.
آقازاده خاطرنشان کرد: بههیچوجه اختیارات فعلی که در استانها میبینیم، نمیتواند مسائل و مشکلات استانها را در خود استان برطرف کند و دادن اختیارات ویژه در این شرایط میتواند بخش قابلتوجهی از وظایف سنگین دولت را بکاهد. باید تلاش شود که این افزایش اختیارات رخ دهد و این روند مکانیسم قانونی خاص خود را میخواهد که باید فراهم شود.
استاندار مرکزی با بیان تجربهای که در این سالها در حوزه استانداری اندوخته گفت: معتقدم در بخش بودجه میشود اختیارات بیشتری به استانداران داد. امروز خیلی از دستگاههای ملی در بودجه اختیارات ویژهای دارند که میتوانند و میشود این اختیارات را تفویض کرد و بودجه به نحو بهتری تقسیم شود.
آقازاده در پاسخ به این پرسش که گویا قرار بر این است تا این افزایش اختیارات در حوزه صنعت، معدن و تجارت رخ دهد، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید در واگذاری اختیارات در بخش صنعت، معدن و تجارت تلاشهای خوبی از خود نشان داده، حتی بخشی از اختیارات را تفویض کرده مثلاً در حوزه معدن، بانک و صنعت تقریباً شاهد افزایش اختیارات هستیم و اختیارات شورای معادن را به استانها واگذار کردند.
وی ادامه داد: طبق اخباری که بنده دارم وزارت صمت میخواهد در ثبت سفارش برای خرید مواد اولیه این کار را انجام دهد و ثبت سفارش را به استانها بدهد و احتمالاً اجرایی و ابلاغشده است. این اقدام علاوه بر اینکه تسهیلکننده در موضوع تولید است از تردد بیجای صاحبان صنایع و تولیدکننده به تهران جلوگیری میکند.
استاندار مرکزی با تأکید مجدد بر افزایش اختیار استانداران خاطرنشان کرد: عقیده من در افزایش اختیارات، متمرکز بر افزایش اختیار استانداران در بحث بودجه است، معتقدم که استانها و استاندارها ظرفیت بیش از این چیزی که در قانون بودجه آمده دارند؛ البته ناگفته نماند به تصمیم مجلس همبستگی دارد- این روزها بودجه موضوع روز کشور و مجلس است- اگر بتوانیم اختیارات بیشتری برای استانداران در تصمیمگیریها در ردیفهای مختلف بودجه بهخصوص بودجههایی که در اختیار سازمانهای ملی است در نظر بگیریم که این بودجهها توسط استانها یا مصوب شورای توسعه استانها انجام و تخصیص شود، فکر میکنم یکقدم جدی در تفویض اختیار به استانها و استاندارها برداشتهایم.
آقازاده نظر مخالفان در افزایش اختیارات استانداران را بیان کرد و گفت: طبیعی است عدهای با این طرح مخالف باشند، هر فردی میتواند مخالف یا موافق باشد؛ اما باید عرض کنم افرادی که برای افزایش اختیارات کشورهای فدرالیسم و افرادی که در کاهش اختیارات کشورهایی مانند چین را مثال میزنند، باید بدانند که شرایط و موقعیت کشور ما با خیلی از کشورها متفاوت است و باید بر اساس نیازهای خودمان قانون را مصوب کنیم.
طرح پایش آزاد از دیگر موضوعاتی بود که با سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی مورد گفتگو قرار گرفت که وی در این خصوص اظهار کرد: اگر طرح پایش اجرایی شود و دانشگاههای آزاد سراسر کشور عزم جدی در این مورد داشته باشند که قطعاً دارند، شاهد انقلاب علمی خواهیم بود، باید اذعان کنم که حدود 20 درصد از صنایع کشور در استان مرکزی قرار دارد و این طرح که با تلاش دکتر طهرانچی رونمایی شده در صورت اجرا، گرههای زیادی از صنایع استان مرکزی باز میکند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: لازم است از این فرصت استفاده کرده و از تریبون خبرگزاری آنا اعلام کنم دانشگاههای آزاد استان مرکزی بیش از 50 هزار دانشجو داشته و اکنون به حدود 18 هزار نفر رسیده است. ظرفیت، امکانات و زیرساختهای موجود بیش از جمعیت فعلی دانشجویی است که در طرح پایش میتواند مؤثر باشد و میتوان از فضاهای موجود برای تولید علم به اشکال مختلف مثل راهاندازی شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم که قطعاً ثمرات خوبی برای صنعت خواهد داشت.
انتهای پیام/4117/4062
انتهای پیام/