دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پیام دبیر جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی/ سلام مبارک!

داود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی پیامی را به مناسبت آغاز این جشنواره صادر کرد.
کد خبر : 34787

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد اطلاع رسانی هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی،‌ داود فتحعلی بیگی دبیر هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در آستانه آغاز به کار این رویداد نمایشی پیامی صادر کرد که به شرح زیر است:


«سلام !


سلام مبارک!


بازهم سلام، چی شده؟ چرا این قدر گرفته‌ای ؟ غصه نخور مبارک، درسته که یاران قدیمی ت رفتن، درسته که دیگه سعدی و سید حسین عرب زاده و مهدی مرسی و ذبیح‌الله خان نیستند اما دنیا که به آخر نرسیده ، نترس تنها نمی‌مونی، جوون‌های هنرمند با غیرت تنهات نمی‌ذارن. آره منم میدونم با زبون تو هنوز خیلی‌ها به خوبی آشنا نشدن، یه وقتا تقلیدت رو درمیارن، تقصیرم ندارن کجا برن یاد بگیرن، نه مدرسه‌ای نه آموزشگاهی نه حتی تماشاخونه‌ای که هرشب تو، رو صحنه باشی و اونا تماشات کنن. کتاب هم که چه عرض کنم با چند جلد نمایشنامه که مشکل حل نمی‌شه. مهم اینه که دوستت دارن و فراموشت نکردن.


البته هم پژوهشگاه می‌خواد و هم یه جایی که تو بتونی هر شب روی تخت حوض هنرنمایی کنی، هم جایی که این جوون‌های غیرتمند و سخت‌کوش بتونن عشق کنن و پخته بشن. حق داری نگران باشی، نگران این که تا چند صباح دیگه تنها اسمی ازت بمونه. اما نگران نباش، خیلی از هنرمندان نامی دوست دارن تو راهی که تو رفته‌ای قدم بذارن خودشون به من گفتن. فقط یه فرصت می‌خوان، تازه صاحبان اختیار و امضا هم قول دادن یه جایی رو واست دست و پا کنن تا همیشه جلوی چشم باشی. اونا هم عاشقتن، واسه همین هم محاله بذارن چراغ نمایش ملی ایران خاموش بشه. شک نکن.»


بهزاد فراهانی «گل و قداره» را بعد از 16 سال به صحنه می‌برد


بهزار فراهانی قصد دارد نمایش «گل و قداره» را بعد از 16 سال در هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی روی صحنه ببرد.


بهزاد فراهانی نمایش «گل و قداره» را با نگاهی ویژه به «داش آکل» اثر زنده یاد صادق هدایت به نگارش در آورده است و اگر چه داستان نمایش به سی سال قبل«داش ‌آکل» باز می‌گردد ولی تم اصلی اثر بر اساس متن صادق هدایت است.


نمایش «گل و قداره» داستان جوانی داش آکل، کاکا رستم و بلقیص مادر مرجان است که داستانی تراژیک را به مخاطب ارائه می‌کند. در این اثر نمایشی دور عاشقانه‌ای نمایش داده می‌شود به گونه‌ای که کاکا رستم عاشق بلقیص می‌شود و داش آکل عاشق مرجان و ...


شکل اجرایی این اثر نمایشی بنابر اصول نمایش‌های آیینی و سنتی طراحی شده و در دکور نمایش اصول نمایش‌های آیینی و سنتی ما همچون تخت‌حوضی و تعزیه رعایت شده است.


بهزاد فراهانی در این اثر نمایشی از بازیگران جوانی بهره گرفته است و خود در نقش داش آکل به روی صحنه حاضر می‌شود چراکه وی با توجه به برهه زمانی خاص نمایش، تنها فردی است که با آن دوران آشنا است.


در این اثر نمایشی هنرمندانی چون نقی سیف جمالی، سیاوش چراغی‌پور، امیر مهدی کیا، نورالدین جوادیان، محسن بهرامی، کامیار محبی، مریم رحیمی، رژین رحیمی، ایوب محمودنیا به ایفای نقش می‌پردازند. همچنین فخری سلیمی دستیار کارگردان و برنامه‌ریز، حسن یارلو مدیر صحنه، شهرام نجاتی، مزداد مرادی و بهنوش کاظمی مسئول موسیقی نمایش هستند.


هفدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به ریاست علی نصیریان و دبیری داود فتحعلی بیگی از 4 تا 10 شهریور ماه در تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته