ایران باید در ایجاد اسناد بینالمللی سهم داشته باشد
به گزارش حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، احمد جلالی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان یونسکو در نشستی که با حضور اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کمیته ملی حافظه جهانی و حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در تالار جلسات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد، گفت: ما باید با استفاده از ظرفیت علمی و کارشناسی اعضای اندیشمند کمیته حافظه جهانی کتابخانه ملی برای تدوین پیشنهادهای کاربردی در بخش مرتبط یونسکو استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: اینکه پس از چند دهه ما توانستهایم عضو شورای اجرایی یونسکو شویم، فرصت مغتنمی است که باید از آن برای حضور در تشکیل و تدوین اسناد اجرایی یونسکو بهره ببریم.
جلالی ادامه داد: کار کارشناسی در کمیته ملی حافظه جهانی بر روی همه بندهای ارائهشده توسط یونسکو و متقابلاً تدوین پیشنهادهای کمیته برای ایجاد اسناد اجرایی یونسکو که توسط نماینده و سفیر دائم ایران در مقر این سازمان به آنها ارائه خواهد شد، نشاندهنده پشتوانه غنی اندیشهٔ ما برای حضور فعال در اسناد اجرایی یونسکو است.
وی یادآور شد: بدین ترتیب ما باید بیش از گذشته بهجای فکر کردن به فرآورده، به فرآیند فکر کنیم.
جلالی عنوان کرد: با طی شدن روند صحیح تولید فرآورده و حضور فعال و دلالت درست ما در تصویب اسناد و دستورالعملهای یونسکو این سنت بدبینانه و سوءتفاهم ما که در گذشته فکر میکردیم دستگاههای بینالمللی بدون اذن برای ما نسخه میپیچند تا در امور ما دخالت کنند، نیز مرتفع میشود.
وی تأکید کرد: با تدابیر و تعامل بیشتر و مؤثرتر بین کمیته ملی حافظه جهانی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کمیسیون ملی یونسکو ما خواهیم توانست در اصلاح آییننامهها و اسناد مهم یونسکو نقش جدیتری بازی کنیم.
اشرف بروجردی: کمیته حافظه ملی باید از ظرفیت طرح پیشنهادهایش در عرصه بینالملل بهطور مطلوب استفاده کند
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در این نشست تأکید کرد: تعامل بین کمیته ملی حافظه جهانی با کمیسیون ملی یونسکو باید تقویت شود.
وی افزود: ما باید بتوانیم درباره شیوهنامه جدید پیشنهادی کمیته اجرایی یونسکو بهطور روشن اظهارنظر کنیم و موارد پیشنهادی و اصلاحی خود را عنوان کنیم.
بروجردی تأکید کرد: کمیته حافظه ملی باید از ظرفیت طرح پیشنهادهایش در عرصه بینالملل بهطور مطلوب استفاده کند.
وی یادآور شد: حضور حجتالله ایوبی در کمیسیون ملی یونسکو فرصت مناسبی را برای تعامل و همکاری با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران فراهم کرده است.
حجتالله ایوبی: باید از ظرفیت معاون رئیس جمهور و بزرگان علمی کمیته حافظه جهانی بهره بیشتری برد
دبیر کمیسیون ملی یونسکو نیز اظهار کرد: جلالی بهعنوان سفیر ما در یونسکو صاحب اعتبار، تجربه و دانشی است که در پیشبرد امور بسیار مؤثر است، اما ما در کمیسیون ملی یونسکو و عزیزانمان در کمیته ملی حافظه جهانی در تهیه بستههای پیشنهادی و خوراک فکری برای ایشان در خط مقدم، نباید غافل باشیم.
وی تأکید کرد: باید از ظرفیت معاون رئیس جمهور و بزرگان علمی کمیته حافظه جهانی بهره بیشتری برد؛ زیرا تجمیع چهرههای علمی در این کتابخانه میتواند کمک فکری شایانی برای ما باشد.
ایوبی ادامه داد: این کمیته میتواند در جمعبندی برای پیشنهادها با نیروی کارشناسی خود یاریگر ما باشد.
لازم به ذکر است کمیته ملی حافظه جهانی کمیسیون ملی یونسکو بهمنظور شناسایی، حفاظت، کمک به دسترسی جهانی و افزایش آگاهی عمومی از میراث مستند ایران در سال 1384 شکل گرفت.
این کمیته با شرکت نمایندگانی از سازمانهای مختلف در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار میشود و هماکنون ریاست آن بر عهده اشرف بروجردی است.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/