دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1397 - 11:25
چراغی مطرح کرد:

سهم 20 درصدی دانشگاه آزاد اسلامی از تولیدات علمی کشور

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: سهم دانشگاه آزاد از تمام تولیدات علمی کشور در سال‌های 2011 تا 2017 حدود 20 درصد بوده است.
کد خبر : 347044
_MG_4092.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، مهرداد چراغی صبح امروز در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری که با حضور جمعی از پژوهشگران در محل دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد، گفت: بر اساس سند چشم‌انداز 20 ساله، دستیابی به این جایگاه برای سال 1404 پیش‌بینی شده بود که خوشبختانه جامعه دانشگاهی در سال 1394 یعنی 10 سال زودتر از زمان سند چشم‌انداز به این هدف دست یافت.


وی با بیان اینکه کشور ایران در زمینه تولید علم و فناوری در رتبه 16 جهان قرار گرفته است، عنوان کرد: با این وجود در حوزه صنعت رتبه 97، حوزه اقتصاد رتبه 74، حوزه نوآوری رتبه 120 و در حوزه کسب‌وکار رتبه 118 را داریم.


چراغی با ابراز خرسندی از جایگاه ممتاز ایران در زمینه تولید علم، گفت: متأسفانه رتبه‌های ایران در حوزه‌های دیگر به‌هیچ‌وجه زیبنده این کشور نیست.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاداسلامی همدان خاطرنشان کرد: بنابراین پژوهشگران باید به سوی مباحث کاربردی و تأمین‌کننده نیازهای جامعه حرکت کنند.


وی با تصریح بر رشد افزایشی تولید علم در دانشگاه آزاد اسلامی، بیان کرد: سهم دانشگاه آزاد از تمام تولیدات علمی کشور در سال‌های 2011 تا 2017 حدود 20 درصد بوده است.


عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان با اشاره به وجود برخی سخنان مبنی بر کمّی بودن تولیدات دانشگاه آزاد اسلامی، تشریح کرد: تعداد مقالات پراستناد کل کشور هزار و 543 مقاله بوده که حدود 22 درصد آن متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.


چراغی با اشاره به روند افزایشی رتبه این دانشگاه در سال‌های 2014 تا 2018، خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین آمار دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه 111 جهان قرار دارد.


وی با بیان اینکه رتبه‌بندی بر اساس تعداد مقالات و میزان استناد به آنها انجام می‌شود، اظهار کرد: در دانشگاه‌های استان همدان، بوعلی‌سینا با انتشار 6 هزار و 100 مقاله در رتبه نخست و دانشگاه علوم پزشکی در رتبه دوم قرار گرفته است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، جایگاه این دانشگاه را در رتبه سوم دانست و اضافه کرد: از آنجایی که بخش عمده مقالات در رشته‌های خوش‌تولید ایجاد می‌شوند، بنابراین این دانشگاه برای ارتقای رتبه باید بر روی این رشته‌ها متمرکز شود.


چراغی اظهار کرد: با وجود کاهش بودجه خوشبختانه در سال جاری تعداد و کیفیت مقالات منتشرشده رشد خوبی داشته است.


وی تعداد تألیفات این دانشگاه را چهار مورد دانست و افزود: دو مورد ترجمه نیز در کارنامه امسال این دانشگاه قرار دارد.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان از وجود 144 مرکز رشد در دانشگاه‌های آزاد اسلامی خبر داد و بیان کرد: 594 هسته فناور، 476 واحد فناور و 70 شرکت دانش‌بنیان زیر نظر این دانشگاه‌ها مشغول فعالیت هستند.


وی سهم دانشگاه آزاد اسلامی همدان را 10 هسته و دو واحد فناور قلمداد و عنوان کرد: خوشبختانه سه تفاهمنامه با دستگاه‌های اجرایی استان منعقد شده است.


چراغی با تأکید بر ثبت 12 مورد اختراع از این دانشگاه، مطرح کرد: با توجه به دغدغه‌های مالی، پژوهش به طرح‌های برون‌دانشگاهی وابسته بوده، بنابراین توجه به این مسئله الزامی است.


وی یادآور شد: 14 قرارداد اجرای طرح‌های برون‌دانشگاهی با ارزشی بالغ‌بر 370 میلیون تومان در این دانشگاه منعقد شده است.


انتهای پیام/4103/4062/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب