مأموریت اصلی جامعه دانشگاهی تربیت متخصصان اخلاقمدار است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، مرتضی قائمی صبح امروز در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری که با حضور جمعی از پژوهشگران در محل دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد با تبریک هفته پژوهش و فناوری اظهار کرد: یکی از مسائل مهم و اساسی در زمینه پژوهش، اخلاق در پژوهش است.
وی با اشاره به اخلاق در پژوهش تصریح کرد: دین اسلام مبتنی بر سه حوزه اعتقادات، احکام و اخلاق است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با بیان اینکه اخلاق پژوهشی در واقع زیرمجموعه اخلاق کلی است، عنوان کرد: اخلاق ذاتاً ارزشی بوده و دارای قداست است.
قائمی با تأکید بر اهمیت اخلاق در دانشگاه گفت: مأموریت اصلی جامعه دانشگاهی درواقع تربیت متخصصان اخلاقمدار و انسان است.
وی با بیان اینکه وظیفه جامعه دانشگاهی فقط انتقال معلومات نیست، افزود: چارچوب و فضایی که دانش در قالب آن انتقال مییابد، همان تعلیم است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان ادامه داد: بنابراین انتقال دانش بدون انتقال بینش، جهانبینی و مرام قابل انتقال نیست.
قائمی با تأکید بر اینکه پایبندی استادان به ارزشها و اخلاقیات الزامی است، بیان کرد: در صورت اعتقاد و پایبندی به اخلاقیات علاوه بر دانش، بینش نیز به دانشجویان منتقل میشود.
وی با بیان اینکه اخلاق در تمام رشتهها حاکم و جاری است، تشریح کرد: اخلاقیات بههیچوجه در علوم انسانی محدود نشده، بلکه ارزشها در تمام رشتهها در یک قالب اخلاقی منتقل میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان با تأکید بر اینکه بسیاری از بندهای آییننامههای ابلاغی بر محور مسائل اخلاقی استوار است، اظهار کرد: این تخطی از اخلاقیات در کپیبرداری و امثال آن محدود نشده و دامنه گستردهتری دارد.
وی با تصریح بر اینکه هر انسان حامل یک بینش است، اضافه کرد: رعایت و انتقال نکات اخلاقی از مسائل کوچکی مانند رعایت زمانبندی کلاسها آغاز شده و مسائل بسیار مهمتری را دربر میگیرد.
قائمی با ابراز مسرت از پایبندی بسیاری از استادان این دانشگاه به مسائل اخلاقی اظهار کرد: خوشبختانه بسیاری از اساتید ما اخلاق پژوهشی را در فعالیتهای علمی خود لحاظ میکنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان خاطرنشان کرد: معنای حقیقی بسیج درواقع همین پایبندی و انتقال اخلاقیات است؛ بنابراین تمام استادان متعهد به این مسئله بسیجی هستند.
قائمی با اشاره به اینکه جامعه کنونی ما در حوزه اخلاق پژوهشی با دو مسئله روبهرو است، عنوان کرد: موضوع نخست توجه به مرزهای دانش و حرکت در مسیر اعتلای آن است، بنابراین تمام استادان باید خود را به مرزهای دانش مسلح کرده و در حوزه تخصصی خود، به تولید علم بپردازند.
وی مسئله دوم را نیاز جامعه به پژوهشهای کاربردی دانست و بیان کرد: پژوهشگر متعهد و اخلاقمدار برخلاف وجود مشکلات و زمانبر بودن این نوع پژوهشها، از تلاش برای دستیابی به آنها دریغ نمیکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان تأکید کرد: متأسفانه سیستم اداری، موانع و دستاندازهای بسیاری بر سر راه این پژوهشها ایجاد کرده است؛ اما با این وجود اخلاق پژوهشی توجه به نیازهای اجتماع را امری الزامی دانسته و در راستای آن تلاش میکند.
وی با اشاره به وجود توانایی و استعداد در نسل جدید، عنوان کرد: مشکل اساسی پژوهشهای کاربردی در حقیقت همان مشکلات موجود در سیستم اداری و مدیریت است.
قائمی با بیان اینکه جامعه دانشگاهی موظف به ارائه آییننامههای حسابشده و اخلاقمحور است، یادآوری کرد: با وجود مشکلات مالی و کمبود بودجه، باید از طرحهایی که در راستای برطرف کردن نیازهای جامعه انجام میشوند، حمایت کنیم.
انتهای پیام/4103/4062
انتهای پیام/