بهبود تولید ملی با تکیه بر استعداد جوانان و بودجه تحقیقاتی مناسب
حسن نورافکن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در میانه در تعریف پژوهش اظهار کرد: پژوهش فرآیندی آگاهانه، نظاممند و قابلاعتماد برای یافتن حقایق پیچیده و مبهم بوده تا به شکل علمی، پیچیدگی و ابهام آن رفع شود. در حقیقت، ارائه راهحل به زبان ساده به مشتریان تحقیقات علمی از اهداف پژوهش است.
وی در ارزیابی حوزه پژوهش کشور بیان کرد: صرف هزینهای معادل دو درصد تولید ناخالص ملی در امر پژوهش که در ظاهر زیاد است در درازمدت با ارائه راهکارهایی برای رفع مشکلات جامعه و با تبدیل علم به ثروت و اشتغالزایی، مشکلات بسیاری را از روی دوش دولتها برمیدارد.
پژوهشگر برتر سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با تبیین بایدها و نبایدهای حوزه پژوهش کشور برای پیشرفت بهتر افزود: متأسفانه در کشور ما، اهمیت پژوهش به اندازه آموزش ارزشمند تلقی نشده و حتی معیارهای انتخاب پژوهشگران برتر نیز با توجه به نیازهای کشور و جامعه بهدرستی انجام نمیشود.
نورافکن تصریح کرد: در شرایط فعلی و با وجود تحریمهای ظالمانهای که کشورمان درگیر آن است، فعالیتهای پژوهشی برای رفع مشکلات و موانع موجود، میتواند بسیاری از موانع و مشکلات را حل کند.
وی اضافه کرد: اگر بودجههای تحقیقاتی مناسبی در اختیار دلسوزان و علاقهمندان واقعی این حوزه قرار گیرد و از ظرفیتهای موجود تحقیقاتی درست استفاده شود، با تکیه بر استعداد جوانان، میتوان گام مثبتی در بهبود تولید ملی کشور برداشت.
پژوهشگر برتر سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با بیان اینکه نوشتن مقالات و کتابهای علمی اگرچه ارزشمند و شایسته قدردانی است؛ ولی برای ارائه راهکار در راستای رفع مشکلات روز جامعه ارزش بیشتری دارد، گفت: از مشکلات دیگر عرصه پژوهش کشور، فاصله زیاد مراکز پژوهشی و تحقیقاتی با مشتریان حوزه تولید و مصرف نتایج پژوهشهاست.
نورافکن افزود: در گروههای کشاورزی تأکید بر پژوهشهایی است که خروجی مناسبی برای مقاله داشته باشند. پیشنهاد میشود تعریف و انتظار خودمان از تحقیقات دانشگاهی را بهنحوی تغییر دهیم تا ارتباط و اعتماد متقابلی بین محقق و کشاورز در حوزه کشاورزی مشاهده شود.
وی در توضیح فعالیتهای خود در واحد دانشگاهی میانه بیان کرد: بیشتر مطالعات انجامگرفته در تحقیقات و پروژههای دانشجویی با تأکید بر این مباحث صورت گرفته و نتایج این تحقیقات در مجلات و همایشهای معتبر علمی داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.
استادیار گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اظهار کرد: به تفکیک تعداد مقالات ارائهشده در مجلات زبان انگلیسی 10 عنوان، مقالات ارائهشده در مجلات زبان فارسی 22 عنوان و مقالات ارائهشده در همایشها و کنفرانسهای خارجی و داخلی 171 عنوان بوده که بیشتر آنها حاصل تحقیقات مشترک با دانشجویان تحصیلات تکمیلی این واحد دانشگاهی است.
نورافکن برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزش کوتاهمدت و بهرهمندی علاقهمندان از نتایج پژوهشهای خود را برای ارائه نتایج این تحقیقات به زبان ساده و کاربردی عنوان کرد و افزود: با همکاری و هماهنگی مدیریت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، تعداد 9 عنوان کارگاه آموزشی بهصورت تئوری و عملی در زمینه گیاهان دارویی، بهداشت و سلامت جامعه تا پایان شهریور 98 برنامهریزیشده است تا برای تبدیل علم به ثروت و سلامتی جامعه قدمهایی هرچند کوتاه برداشته شود.
انتهای پیام/4121/4062/خ
انتهای پیام/