ارائه تکنیکهای جدید با روش ویرایش ژنی
سیدعلی کشفی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم، تبیین جایگاه علم ژنتیک در صنعت، کشاورزی و پزشکی را از اهداف ایجاد غرفه ژنتیک در نخستین نمایشگاه علمی دانشجویان دانشگاه آزاد قم برشمرد و اظهار کرد: به لحاظ خاص بودن رشته ژنتیک، تلاش کردیم در این نمایشگاه در معرفی رشته و علم ژنتیک و تبیین جایگاه علم ژنتیک در صنایع و حتی امور مختلف کشاورزی، پزشکی و صنعتی نقش مؤثری داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه ایدههای ژنتیکی بسیار هزینهبر و نیاز به امکانات دارد که بسیاری از آنها قابل اجرا نیست، بیان کرد: دانشجویان رشته ژنتیک دانشگاه آزاد اسلامی استان قم بهاندازه توان خود توانستهاند با استفاده از روشهای جدید ویرایش ژنی، فنهای جدیدی را ارائه کنند؛ اما هیچکدام از ایدهها تجاریسازی نشدهاند؛ زیرا به لحاظ حساسیت انسانی، نیاز به زمان طولانی دارد تا به جوابدهی برسد.
مسئول غرفه انجمن علمی ژنتیک در نمایشگاه علمی دانشگاه آزاد قم بیان کرد: در رشته ژنتیک محدودیت وجود ندارد و معطوف به مکان خاصی نیست. از دام و طیور تا گیاهانی مثل قارچ و گیاهان آبزی و حتی انسان مورد ارزیابی قرار میگیرند و بیماریهای ژنتیکی بر روی آنها بررسی میشوند.
کشفی خاطرنشان کرد: متأسفانه بهدلیل تغییر سبک زندگی، بیماریهای ژنتیکی بسیار رواج یافته و به همین دلیل نیاز و اهمیت آن دوچندان شده است و آگاهیدادن به عموم جامعه با رشته ژنتیک و الزاماتی که نیاز دارند، ضروری به نظر میرسد.
وی از مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر الزامیبودن آزمایش ژنتیک همانند آزمایش خون قبل از ازدواج خبر داد و افزود: متأسفانه دولت به لحاظ هزینه بالای آزمایشهای ژنتیک از اجراییشدن آن بازماند و این بسیار خطرناک است.
مسئول غرفه انجمن علمی ژنتیک در نمایشگاه علمی دانشگاه آزاد قم تأکید کرد: علم ژنتیک به جایی میرود که میتواند صنعت پزشکی را متحول کند و شاید در آینده رشته پزشکی را تحت تأثیر قرار دهد و نیاز ژنتیک فقط معطوف به بخش جراحی پزشکی باشد.
کشفی با بیان اینکه اکنون در دنیا شبیهسازی بافتهای اندامها در حال اجراست، افزود: تمرکز بر علم ژنتیک، تضمین قدرت یک کشور است؛ اما متأسفانه در ایران آنطور که باید به آن پرداخته نشده است.
وی افزود: به عقیده بزرگترین تئوریسینها علم ژنتیک و علم IT میتواند قدرت آینده یک کشور را تضمین کند.
انتهای پیام/4120/4062/خ
انتهای پیام/