حافظخوانی استاد بهاءالدین خرمشاهی در شب یلدا
به گزارش خبرنگار حوزه آیین و اندیشه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شب یلدا و آداب و رسوم آن یکی از آیینهای کهن ایرانیان محسوب میشود. فارغ از پیشینه و چیستی این آیین، نباید از برخی سنتهای پسندیده شب یلدا یاد نکرد. علاوه بر دور هم جمع شدن اعضای خانواده، دیدار از بزرگان و سالمندان، کمک به خانوادههای کم بضاعت، توزیع غذا و میوه بین نیازمندان، شنیدن حکایتها و افسانههای شیرین از زبان بزرگترها، بازیها و سرگرمیهای دسته جمعی از جمله این آداب و رسوم پسندیده است.
یکی از رسوم جالب و خاطرهانگیز این شب، حافظخوانی و به شکلی دیگر تفأل به دیوان خواجه شوریده شیراز است. کاری که معمولاً توسط بزرگان محفل و آنان که با دنیا و اندیشه حافظ آشنا هستند صورت میگیرد.
در جشن یلدای انتشارات علمی و فرهنگی با عنوان «به یاد و یادگار» که امسال نیز به روال سالهای گذشته با حضور نویسندگان و پیشکسوتان حوزه ادبیات و علوم انسانی، اساتید دانشگاه و شخصیتهای فرهنگی برگزار شد، فرصت مغتنمی دست داد تا استاد بهاءالدین خرمشاهی نویسنده، شاعر و حافظپژوه نامدار کشورمان دقایقی کوتاه به حافظخوانی بپردازد. وی معتقد است که در آیین کهن ایرانیان، شب یلدا بهعنوان شب جشن در نظر گرفته نمیشد، بلکه شب دعا و نیایش و ندبه به درگاه ایزد مهر بوده است.
خرمشاهی در ادامه با آوردن شاهد مثالی از اشعار حافظ این موضوع را توضیح میدهد.
استاد خرمشاهی را میتوان در زمره برجستهترین حافظشناسان عصر حاضر دانست. «ذهن و زبان حافظ»، «حافظنامه»،«حافظ حافظه ماست» و «برگزیده و شرح اشعار حافظ» در کنار تصحیح دیوان حافظ پرویز ناتل خانلری از مهمترین آثار این پژوهشگر ادبیات است که در کنار دهها اثر علمی گرانسنگ در حافظه ادبدوستان ماندگار شده است.
مجموعه ماندگار و علمی «دانشنامه حافظ و حافظ شناسی» در چهار جلد آخرین اثر خواندنی بهاءالدین خرمشاهی است که امسال وارد بازار نشر شد.
انتهای پیام/4072/4104/خ
انتهای پیام/