افزایش مزد کارگران در دستانداز دولت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، اختلافات میان نمایندگان گروههای مختلف کارگری حاضر در شورایعالی کار با نماینده دولت (وزارت کار) در این شورا بر سر افزایش مزد کارگران بالا گرفته است.
سر آغاز این اختلافات به رویدادهای اخیر اقتصاد کشور و افزایش یکباره قیمتها در بازار و کاهش شدید قدرت خرید کارگران باز میگردد و در این دوره به اذعان بسیاری از کارشناسان بازار کار هزینههای تأمین سبد معیشت از دریافتی این قشر زحتمکش بیش از 70 درصد پیشی گرفته است.
در این شرایط سخت اقتصادی، باید برای کارگران با حداقل دریافتی متوسط یک میلیون و 500 هزار تومانی با 2 فرزند تصمیم جدید و حمایت فوری در شورایعالی کار صورت پذیرد.
در واپسین روزهای سال گذشته دستمزد کارگران که برای اولین بار در سال 97 وارد بازار کار میشوند (کارگران حداقلی بگیر) در صورت داشتن دو فرزند، یک میلیون و ۵۳۴ هزار و ۵۲۲ تومان مصوب شد که قدرت خرید با این رقم به شدت کاهش یافته است.
* اظهارات جنجالی وزیر کار و بالاگرفتن اختلافات میان شرکای اجتماعی
هفته گذشته، وزیر کار درباره افزایش مجدد دستمزد کارگران گفت: ما در وزارت کار از معاونت حقوقی رئیس جمهور استعلام کردیم و پاسخ این بود، دستمزد فقط یکبار باید افزایش یابد. آیا میشود کارگران را از بقیه مردم جدا کرد و برای آنها تصمیم جداگانه گرفت؟
در واقع این جمله « آیا میشود کارگران را از بقیه مردم جدا کرد و برای آنها تصمیم جداگانه گرفت؟» سر منشأ ایجاد اختلافات میان شرکای اجتماعی با وزارت کار شد.
در این باره، فرامرز توفیقی، عضو شورای عالی کار در واکنش به اظهارات وزیر کار مبنی بر اینکه آیا میشود کارگران را از بقیه مردم جدا کرد؟ گفت: مرجع تفسیر قانون، مجلس است. دولت باید از مجلس برای افزایش حقوق استفساریه بخواهد.
وی در عین کار معتقد است که ایشان(وزیر کار) نظر خود را بیان کردهاند و نظر هر کس در جامعهای که دموکراسی دارد محترم است، اما واقعیت این است که ما هرگز در مقام مقایسه نبودهایم که اگر بودیم سالیان سال است که کارگران فرزندخوانده این انقلاب هستند.
متأسفانه هرگز کارگران برسر سفره انقلاب حضور نداشتند. اما هر جا خواستهاند به عنوان یک سرباز و نیرویی که باید در راستای ادامه انقلاب بکوشند، از آنها استفاده شده است و کارگران نیز لبیک گفتند.
* سوال نماینده کارگری از وزیر کار/ چرا کارگران را از مردم جدا کردید؟
علی خدایی، عضو دیگر شورایعالی کار که در ماههای گذشته دهها مصاحبه و مقاله پیرامون الزامات افزایش حقوق کارگران در رسانهها منعکس کرده نیز درباره اظهارات اخیر شریعتمداری و اظهاراتی تند، میگوید: در یکی از رسانهها مطالبی به نقل از آقای شریعتمداری منتشر شده که در آن وزیر کار اعلام کرده با استعلام از معاونت حقوقی رئیس جمهور دستمزد در سال فقط یکبار باید افزایش یابد؛ همچنین آقای شریعتمداری سوالی مطرح کرده مبنی بر اینکه «مگر میشود کارگران را از بقیه مردم جدا کرد؟»؛ این دقیقاً سؤالی است که ما از وزیر کار داریم «مگر میشود کارگران را از بقیه مردم جدا کرد؟»
* چند سؤال ساده به قلم علی خدایی از وزیر کار!
? چطور زمانیکه کارگران در مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری از شمول قانون کار خارج شدند، این سؤال برای شما پیش نیامد؟ وقتی مزایای دریافتی کارمندان چندین برابر کارگران شد، چرا کارگران را از بقیه جدا کردید؟
?وقتی در توزیع بسته حمایتی، کارمندان در اولویت قرار گرفتند و هنوز نوبت کارگران فرا نرسیده، چرا مردم را از کارمندان جدا کردید؟ زمانیکه امنیت شغلی را برای کارمندان دولت در نظر گرفتید اما کارگران را بدون امنیت شغلی رها کردید، چطور کارگران را از مردم جدا کردید؟
?چرا میانگین دریافتی کارگران زیر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است؟ در حالی که میانگین دریافتی کارمندان دولت کمتر از دو میلیون تومان نیست؛ چرا میانگین دریافتی کارگران زیر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است؟
?آقای شریعتمداری سؤال ما هم از شما دقیقاً همین است که چرا کارگران را از بقیه مردم جدا کردید؟!
* اظهارات شریعتمداری پیش از پس از رأی اعتماد از مجلس
* وقتی آب پاکی روی دست کارگران ریخته میشود
به گزارش آنا، اظهارات اخیر وزیر کار مبنی بر لزوم افزایش حداقل مزد سالانه یکبار در شورایعالی کار عملاً آب پاکی را روی دست کارگران ریخت و با وجود اعتراضات قانونی و صنفی دولت تلاشی برای جبران این عقبماندگی مزدی نمیکند.
از طرفی سؤال نمایندگان کارگری و فعالان بازار کار از وزیر کار این است که چرابا ارائه بسته حمایتی به کارگران و دادن وعدههای متعدد برای افزایش مناسب حقوق کارمندان در سال 97، کارگران را از مردم جدا کردهاند؟
انتهای پیام/4083/خ
انتهای پیام/