دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دانشگاه آزاد و جامعه‌المصطفی‌العالمیه تفاهم‌نامه امضا می‌کنند

نشست مشترک رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه‌المصطفی‌العالمیه به‌منظور گفتگو پیرامون همکاری‌های مشترک برگزار شد.
کد خبر : 345526
photo_2018-12-19_09-01-29.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست مشترک رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین  علی عباسی رئیس جامعه‌المصطفی‌العالمیه قم به منظور گفتگو و بحث درباره کلیات مفاد تفاهم‌نامه بین این دو مرکز علمی صبح امروز در ستاد مركزی جامعه‌المصطفی برگزار شد.


طهرانچی در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این دانشگاه دارای یک میلیون و 327 هزار دانشجوست که از این تعداد، 656 هزار دانشجو در حوزه علوم انسانی تحصیل می‌کنند. از این رو دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه‌المصطفی دو سازمان نزدیک به هم هستند که آرزو می‌کنیم رشد بالایی داشته باشند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه حضور حجت‌الاسلام عباسی در جامعه‌المصطفی فرصت مغتنی برای ایجاد همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه‌المصطفی است، خاطرنشان کرد: آشنایی و دیدگاه خوب ایشان در حوزه علوم انسانی می‌تواند بنای همکاری جدی بین دانشگاه آزاد اسلامی که یک نهاد علمی، اجتماعی و فرهنگی است با جامعه‌المصطفی به‌عنوان یک نهادی علمی و اسلامی که باعث افتخار نظام است، باشد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بین‌الملل، اظهار داشت: این دانشگاه حضور فعالی در کشورهای منطقه دارد. به عنوان نمونه واحد افغانستان بیش از 700 دانشجو در کابل دارد. علاوه بر این، واحدهای فعالی در لبنان و امارات متحده عربی داریم و قرار است در کشورهای عمان، عراق و سوریه نیز واحدهای برون مرزی ایجاد کنیم.


طهرانچی با بیان اینکه جامعه‌المصطفی‌العالمیه توانسته از 132 کشور دانشجوی خارجی جذب و آنها را با معارف اهل بیت (ع) آشنا کند، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند؛ «جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد پیشرفت‌های علمی خود را به کشورهای منطقه منتقل کند و این موضوع خلاف سیاست‌های کشورهای غربی است که مانع انتقال علم و فناوری به کشورهای دیگر می‌شود».


وی ادامه داد: ابعاد فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در کشور بی‌نظیر است و با دارا بودن واحدهای متعدد دانشگاهی در تمامی شهرها، نظام شبکه‌ای حقیقی دارد که این موضوع ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای این دانشگاه ایجاد کرده که می‌تواند باعث همکاری‌های گسترده با جامعه‌المصطفی شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تأثیر فعالیت‌های علمی و دانشگاهی در کشورهای خارجی، گفت: با نگاه جدی که در دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه‌المصطفی وجود دارد، می‌توانیم پوشش مناسب در تربیت و آموزش دانشجویان خارجی و آشنایی آنها با تعالیم اسلامی ایجاد کنیم.


طهرانچی افزود: بنابراین جامعه‌المصطفی تجربه ذی‌قیمتی برای ماست تا بتوانیم تربیت حداقل 134 هزار دانشجوی خارجی را در دستور کار قرار دهیم.


وی با بیان اینکه در دانشگاه‌های ایران نسبت به جذب دانشجویان خارجی غفلت شده، تصریح کرد: حداقل 34 درصد دانشجویان دانشگاه‌های انگلستان خارجی هستند، اما این نسبت در ایران کمتر از یک‌ درصد است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به راه‌اندازی مراکز نوآوری و مدارس مهارت در این دانشگاه، اظهار داشت: یکی از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی، مهارت‌آموزی است تا دانش‌آموزان و دانشجویان پس از اتمام تحصیل دارای مهارت باشند و بتوانند اشتغال خود را تأمین کنند.


دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت بی‌نظیری برای جذب و تربیت دانشجویان خارجی دارد


وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از هیچ گونه بودجه دولتی بهره‌مند نیست، اما با تکیه بر منابع شهریه‌ای و فعالیت‌های دانش بنیان، 7 هزار میلیارد تومان بودجه سالانه در اختیار دارد که برای توسعه آموزش و پژوهش هزینه می‌شود، این در حالی است که دانشگاه‌های دولتی به دلیل وابستگی به بودجه دولت در مسیر توسعه با مشکلاتی مواجه هستند و دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل عدم وابستگی به بودجه دولت، می‌تواند با سرعت و شتاب بیشتری در مسیر توسعه و تحول حرکت کند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: وجود 370 واحد دانشگاهی، 24 هزار رشته محل، 24 هزار عضو هیأت علمی تمام وقت، 32 هزار عضو هیات علمی مرتبط و 700 مدرسه سما، فرصت مناسبی را برای همکاری‌های مشترک دانشگاه آزاد اسلامی با سایر نهادهای مهم علمی مانند جامعه المصطفی ایجاد کرده که ما از گسترش این همکاری‌ها استقبال خواهیم کرد.


طهرانچی در پایان تأکید کرد: جلسه امروز مبنای همکاری جدی بین این دو نهاد علمی است و پس از امضای تفاهم‌نامه همکاری و مشخص شدن جزئیات آن، هر ساله مجمع مشترک برای بررسی پیشرفت همکاری‌ها برگزار خواهد شد. اراده همکاری در فصل جدید با جامعه المصطفی جدی است و خوشبختانه جامعه المصطفی در حوزه علوم انسانی اسلامی به صورت متقن و خوب کار کرده و ما با توجه به دارا بودن 10 هزار دانشجوی غیرایرانی در داخل کشور و 2 هزار و 500 دانشجوی خارجی در واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی، می‌توانیم همکاری‌های مثمر ثمر و مفیدی داشته باشیم.


در این نشست مقرر شد کمیته کاری مشترک از دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه‌المصطفی تشکیل شود تا مفاد تفاهم‌نامه همکاری تدوین شود و جزئیات این همکاری به امضای طرفین برسد.


تشکیل کمیته مشترک برای همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه‌المصطفی


در ادامه عباسی با استقبال از آغاز همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: حضور دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی فرصت مغتنمی‌ست و با تمام امکانات خود در خدمت دانشگاه آزاد اسلامی خواهیم بود.


وی با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری با جامعه‌المصطفی، گفت: بنا داریم فعالیت‌های خود را در تهران گسترش دهیم و این موضوع می‌تواند با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی صورت گیرد، چرا که این دانشگاه ظرفیت‌های خوبی در اختیار دارد که می‌توانیم به صورت مشترک از آنها استفاده کنیم.


رئیس جامعه‌المصطفی‌العالمیه با بیان اینکه زمینه همکاری‌های مختلف با دانشگاه آزاد اسلامی فراهم است، ادامه داد: در هر یک از این زمینه‌ها، اقدامات گسترده‌ای قابل انجام است، بنابراین قراردادهای تخصصی می‌تواند در این حوزه‌ها منعقد شود. برای آغاز همکاری پیش‌نویسی در جامعه‌المصطفی آماده کرده‌ایم و دانشگاه آزاد اسلامی نیز پیش‌نویس خود را ارائه کرده و قرار شد در کمیته‌ای مشترک هر دو پیش‌نویس و جزئیات همکاری مورد بررسی قرار گرفته و متن نهایی تفاهم‌نامه تدوین شود تا با تشکیل کارگروه‌های تخصصی به اجرا در آید.


عباسی با اشاره به آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی در جامعه‌المصطفی خاطرنشان کرد: تجربیات ذی‌قیمتی در آموزش زبان فارسی داریم که دانشگاه‌های ایران تاکنون کمتر از این ظرفیت استفاده کرده‌اند. 80 درصد از دانشجویان خارجی که زبان فارسی آموخته‌اند در جامعه‌المصطفی آموزش دیده‌اند. شبکه فارغ‌التحصیلان ما ظرفیت فوق‌العاده‌ای است که می‌تواند در تأسیس و راه‌اندازی واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.‍ ‍


وی افزود: یکی از فعالیت‌های شبکه فارغ‌التحصیلان جامعه‌المصطفی‌العالمیه، تأسیس مدارس در کشورهای خارجی است که این موضوع ظرفیت فوق‌العاده‌ای است که می‌تواند به فعالیت‌های برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز کمک کند.


در پایان این نشست، تبادل نشان جامعه‌المصطفی و دانشگاه آزاد اسلامی بین  طهرانچی و عباسی صورت گرفت.


انتهای پیام4116/ 4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب