اعتماد به تضمین خارجی و دیپلماسی توپدار داخلی
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف در پرسش و پاسخ دانشجویی سال 92 به برخی از سؤالات اینگونه جواب میدهد: آمریکا میتواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ایران را از کار بیندازد! این صحبتها را باید در کنار سخنرانی روز جمعه گذشته وزیر امور خارجه در کنگره حزب ندای ایرانیان قرار داد که در این نشست با انتقاد از افرادی که تمام آمال خود را توسط مذاکره با غرب میبینند، میگوید: طیفهای مختلف فکری و جریانهای سیاسی باوری غلط دارند که تمام دنیا در غرب است!
فارغ از باور فکری جریانهای سیاسی و احزاب که در شکلگیری تصمیمگیریها در کشور بیشتر جنبه مشورتدهی و کاتالیزوری دارند، ظریف در گذشته مواضع دیگری داشته است که با صحبتهای وی در نزد مخاطبان تناقضهای زیادی دارد و این شائبه را به ذهن میرساند که شاید فرافکنی در دستور کار باشد؟!
وزیر امور خارجه ایران در کنگره حزب ندای ایرانیان با تأکید بر حفظ شأن مردم و ایجاد حس منافع ملی در کشور، دنیای غرب را تمام شدنی میخواند و وضعیت جغرافیایی منطقه و جهان را علیه آمریکا میداند. این واکنشها را باید در کنش صحبتهای قبلی ظریف جستجو کرد که حرفهای دیگری گفته میشد.
ظریف در زمانی که ترامپ برجام را لغو کرد در پاسخ به آن میگوید اگر آمریکا از مواضع خود کوتاه بیاید، میتوانیم دوباره با آنها مذاکره کنیم. بیشتر مخاطبان از تناقضاتی که در رفتار و عملکرد ظریف برای مقابله با آمریکا وجود دارد، حالت گنگی به آنها دست میدهد! زمانی وی از دیپلماسی توپدار انتقاد میکند ولی در موقعی دیگر با مواضع بسیار تندتر آمریکا را عامل جنگ در جهان میداند!
ظریف به برخی از رسانهها و صداوسیما در برنامه حزب ندا حمله میکند که باید غرور ملی را از دوربین آن منعکس کرد، ولی به وقتی که بارها این رسانه به ظریف و تیم او برای تبیین برجام و دستاوردهای آن داده بود، هیچ اشارهای نمیکند یا درباره برخی از وعدههایی که دولت برای بعد از توافق برجام به مردم داد، نکتهای بازگو نمیکند! از طرفی دیگر زمانی ظریف برای عرضه نتایج مذاکرات خود به جامعه میگوید: ما در پشت میز مذاکره نبودیم بلکه مردم مذاکره کردند!
از سویی دیگر ظریف در برنامه "حالا خورشید" برابر سؤالات رشیدپور مجری تبلیغاتی انتخاباتی رئیسجمهور مینشیند و در پاسخ به سؤالی درباره بالا بردن سطح توقع مردم توسط دولت در مذاکرات میگوید: آن کسی که در شب امضای برجام یک هزار تومانی و یک دلاری را در دست داشت از طرف دولت نبود و این کار را ما نگفتیم که انجام دهید؛ در مجموع درست است که مردم در برجام توقع بیش از حد داشتند!
حالا باید دید وزیر امور خارجه که در کنگره یک حزب سخنرانی میکند(در صورتی که طبق ماده 89 فعالیت کارمندان وزارت امور خارجه در احزاب ممنوع است) آیا وارد فضای تبلیغاتی شده است یا میخواهد نشان دهد که هنوز برجام زنده است. از این نکته نیز نباید غافل شد که برخی از جریانهای درون اصلاحات، ظریف را برای انتخابات ریاستجمهوری 1400 پیشنهاد میدهند!
ظریف و تیم مذاکرهکننده هستهای ایران در اوایل مذاکرات که در دولت دمکرات آمریکا انجام گرفت امضای وزیر وقت خارجه این کشور را تعهد و تضمین اعلام میکند، ولی همان دولت آمریکا بعد از برجام سریعاً به سراغ بهانههای دیگر برای تحریم ایران میرود. هماکنون نیز اروپا با SPV تیم مذاکره کننده کشور را به چرخش مذاکره مجدد در برجام درآورده است. اینگونه رفتار و صحبتها ابهام زیادی را برای مردم بهوجود میآورد.
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/