دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1393 - 10:36
در کنفرانس بین‌المللی پلاسما و علوم نانو؛

پژوهش دانشجوی واحد علوم و تحقیقات، تندیس کرالا و لوح تقدیر دریافت کرد

خبرگزاری آنا: مقاله «تئوری اثر پلاسما بر روی تقویت کننده ژایروترونی» دانشجوی واحد علوم و تحقیقات در کنفرانس بین‌المللی پلاسما و علوم نانو ۲۰۱۴ و بیست و نهمین سمپوزیم ملی پلاسما و تکنولوژی موفق به دریافت تندیس کرالا و لوح تقدیر شد.
کد خبر : 344

به گزارش خبرنگار آنا، الهه اله‌یاری دانشجوی کار‌شناسی ارشد فیزیک گرایش اتمی و ملکولی این واحد دانشگاهی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، تعداد بی‌شماری تحقیق در زمینهٔ تقویت کنندهٔ ژایروترونی در یک موجبر پر شده با مادهٔ دی الکتریک و در زمینهٔ موجبر استوانه‌ای انجام شده است، گفت: در این تحقیق، به تقویت کنندهٔ ژایروترونی در یک موج‌بر استوانه‌ای با حضور پلاسمای سرد پرداخته شده است.


وی ادامه داد: موج‌برهای استوانه‌ای در حضور پلاسما می‌توانند منجر به تغییر رابطه پاشندگی شوند. این تحلیل‌ها برای یک باریکهٔ الکترونی توخالی بسیار بلند که به صورت موازی با یک میدان مغناطیسی یکنواخت محوری منتشر شده، انجام می‌گیرد.


این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات با توجه به اینکه پلاسمای میانی با ثابت دی الکتریک پلاسما (شامل یون و الکترون)، درون باریکهٔ توخالی الکترونی جای گرفته است، اظهار کرد: همه الکترون‌ها دارای انرژی و اندازه حرکت یکسانند. در این پژوهش، پس از محاسبات ریاضی پیچیده رابطهٔ پاشندگی برای یک ژایروترون شامل پلاسما به دست آمد.


وی افزود: در این تحقیق، اثر پارامترهای مختلف، از جمله پارامترهای بیم الکترونی در ژایروترون، شعاع سیلندر، شعاع بیم الکترونی، شعاع ستون پلاسما، ضریب دی الکتریک پلاسما و پارامتر پخش بیم الکترونی مورد مطالعه قرار گرفتند.


اله‌یاری اهمیت این تحقیق را از آن رو دانست که در موج‌برهای پرشده با دی‌الکتریک، تلاش شده تا پهنای باند را افزایش دهند و تصریح کرد: نتایج حاصل از موج‌برهای استوانه‌ای در حضور پلاسما، بهبود و افزایش بهرهٔ دستگاه و رسیدن به حالت پایداری در مدت زمان هرچه کمتر بوده است. همچنین پهنای باند فوق گسترده که در حضور دی‌الکتریک میانی مشاهده شده بود، در حضور پلاسما نیز به دست آمد.


وی با توجه به اینکه در کنفراس بین‌المللی پلاسما، بیش از 500 مقاله در قالب پوستر و سخنرانی شفاهی ارائه شد، ادامه داد: این کنفرانس با حضور جمعی از نمایندگان و محققان برجسته کشورهای مختلف جهان از جمله هندوستان، تایوان، مالزی، ایران، اسلوانی، اوکراین، روسیه، آلمان، ایرلند، هلند، لهستان، فرانسه، اتیوپی، سنگال و همچنین جمعی از ناظرین و داوران ای‌تر (ITER) برگزار شد.


اله‌یاری افزود: از بین 500 مقاله پذیرفته شده، تنها 60 مقاله به برای ارائه شفاهی تایید و باقی به بخش پوستر فرستاده شدند. داوری این مقالات بر عهدهٔ 10 داور بین‌المللی از کشورهای جمهوری چک، لهستان، هلند، ژاپن، بلژیک، سنگاپور، مالزی، صربستان و 35 داور داخلی از سرتاسر هندوستان بود.


این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات گفت: در این کنفرانس، مقالهٔ «تئوری اثر پلاسما بر روی تقویت کننده ژایروترونی» که حاصل بیش از 2 سال پژوهش به عنوان پایان‌نامه کار‌شناسی ارشد، تحت نظارت و راهنمایی دکتر ساویز است، به طور شفاهی ارایه شد.


کنفرانس بین‌المللی پلاسما و علوم نانو 2014 و 29 امین سمپوزیم ملی پلاسما و تکنولوژی به طور همزمان در تاریخ 8 تا 11 دسامبر 2014 در دانشگاه مهاتما گاندی شهر کوتایام، استان کرلا در کشور هندوستان برگزار شد.


انتهای پیام/ع


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب