تقدیر از 2 چهره پیشکسوت در جشنواره جوان سوره
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی سپهر سوره هنر، نشست رسانهای شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.
پرحلم: تقدیر از دو پیشکسوت ادبی در شانزدهمین جشنواره جوان سوره
در ابتدای این نشست معاون فرهنگی حوزه هنری در استان گیلان با اشاره به زمان و مکان افتتاحیه و اختتامیه جشنواره بیان کرد: شانزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره از ساعت 10 روز سهشنبه 20 آذر با برگزاری مراسم افتتاحیهای در دانشکده ادبیات و علوم انسانی آغاز به کار می کند. عصر همان روز از ساعت 18 شاعران استان گیلان و شاعران مهمان جشنواره در جلسهای به شعرخوانی میپردازند.
محمد پرحلم افزود: همچنین روز چهارشنبه 21 آذر ماه اختتامیه جشنواره در تالار شهید مطهری دانشکده کشاورزی از ساعت 18 برگزار میشود. امیدوارم بتوانیم برنامههای خوبی را برای شاعران برگزار کنیم.
وی با اشاره به تقدیر از یک شاعر و یک نویسنده پیشکسوت در ایام جشنواره عنوان کرد: در آیین اختتامیه از محمدحسین مهدوی (م.موید) از شاعران برجسته کشورمان که پیش از این دیوان اشعارشان را منتشر کرده بودیم، تقدیر میشود. همچنین مجید دانش آراسته نویسنده داستان کوتاه و رماننویس پیشکسوت گیلانی که تاکنون 20 اثر از ایشان منتشر شده است و از دوستان نزدیک مرحوم اکبر رادی بودند و داستاننویسی را با ایشان شروع کردهاند، تقدیر میشود. در این برنامه حجت اشرفزاده به اجرای موسیقی میپردازد.
وی با اشاره به آمار جشنواره خاطرنشان کرد: مجموع آثار به 919 کار از 215 نفر شرکتکننده میرسد. از این میان 29 نفر در بخش ترانه با 68 اثر، 57 نفر در بخش داستان کوتاه با 102 اثر، 37 نفر 82 داستانک، 118 شاعر با 479 شعر کلاسیک، 59 شرکتکننده با 188 شعر نو (نیمایی و آزاد) شرکت کردند. در بخش ویژه با موضوع مدح پیامبر و وحدت نیز 38 اثر از 25 نفر به جشنواره رسید. از این میان 65 نفر راه یافته به مرحله نهایی داشتیم که 28 نفر خانمها و 37 نفر آقایان بودند.
معاون فرهنگی حوزه هنری گیلان با اشاره به جوایز جشنواره توضیح داد: به همه راهیافتگان به بخش نهایی جشنواره 800 هزار تومان علاوه بر هزینه ایاب و ذهاب داده میشود. به پنج نفر از راهیافتگان، یک میلیون تومان پرداخت میشود و به یک برگزیده در بخشهای شعر و یک برگزیده در بخش داستان 3 میلیون تومان اهدا می شود.
شرفیخبوشان: جشنواره جوان سوره جریانی ادامهدار است
دبیر علمی جشنواره در بخش داستان عنوان کرد: یکی از نکاتی که در شانزدهمین دوره جشنواره قابل توجه بوده، فراهم کردن بستری برای جوانانی است که قلمهای آماده و بانشاطی دارند تا بتوانیم در جریان داستانی کشور بیشتر به آنها توجه کنیم. از این نظر که سن حضور در جشنواره در این دوره به 25 سال و کمتر کاهش یافته است. نگاه جشنواره قرار است متمرکز بر قلمها و اندیشههایی باشد که خبر از استعدادهایی قابل اتکا برای عرصه ادبیات میدهند.
محمدرضا شرفیخبوشان با اشاره به ضرورت خارج شدن فضای جشنوارهها از صرف اعطای جوایز و تقدیرهای کلیشهای افزود: مبنای جشنوارهها باید بر برنامهریزیهایی که قبل، حین و بعد از جشنواره استمرار مییابد، استوار باشد. چنانچه پیش از شانزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره کارگاههایی برای جوانان شاعر و نویسنده به عنوان جمعیت هدف این رویداد با حضور پر شمارشان برگزار شد. در ایام جشنواره و اختتامیه نیز صاحبنظران عرصه ادبیات کشور حضور دارند و به تبادل نظرات و تجربههایشان با جوانان میپردازند. ضمن اینکه جشنواره بعد از برگزاری اختتامیه پایان نمییابد. بلکه برگزاری کارگاههای آموزشی در دورههای مستمر در استانهای مختلف ادامه مییابد. باید باور شاعران و نویسندگان جوان به خودشان در این تعامل تقویت شده و این مهم قطعاً برنامهریزی محقق میشود.
شرافت: شاعران و نویسندگان جوان داوران جشنواره بودند
دبیر علمی بخش شعر شانزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره نیز بیان کرد: من در دو دوره جشنواره «جوان سوره» در استانهای سمنان و لرستان شرکت کرده بودم و خاطرات خوبی از این جشنواره دارم. امیدوارم این خاطرهسازی برای جوانان شاعر و نویسنده در دوره شانزدهم نیز اتفاق بیافتد.
سید محمدجواد شرافت با بیان اینکه این رویداد شناسایی و جذب استعدادها را هدف قرار داده است، ادامه داد: این از امتیازات جشنواره جوان سوره است که ظرفیت اقلیمهای مختلف را در نظر میگیرد و هر دوره یک استان میزبانی آن را برعهده دارد. امسال نیز این مسئولیت برعهده استان گیلان است.
شرافت گفت: از محاسن دیگر جشنواره موضوع آزاد آن است که اعم از شعر عاشقانه، اجتماعی، مذهبی، سیاسی و... را در بر میگیرد. در واقع درهای حوزه هنری به روی شاعران جوان کشور همیشه باز است. امسال موضوع ویژه مدح پیامبر و وحدت نیز مطرح بوده است.
وی درباره داوری عنوان کرد: امسال تلاش کردیم بیشتر در بخش داوری از داوران جوان در شهرستانها کمک بگیریم تا این که این عزیزان هم بدانند دیده میشوند و فعالیتشان درخور توجه است.
این شاعر همچنین خاطرنشان کرد: اگر حوزه هنری برگزاری کارگاههای آموزشی را در دورههای بعدی جشنواره استمرار ببخشد، با توجه به این که در همه استانها مرکز دارد، خروجی خوبی را شاهد خواهیم بود.
وی در بخش دوم جلسه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر این که با توجه به 40 سالگی پیروزی انقلاب اسلامی چقدر به این مضمون در جشنواره توجه شده است، گفت: با توجه به انتخاب موضوع وحدت که از اندیشههای بنیادین انقلاب اسلامی است، میتوانیم بگوییم به مضمون انقلاب نیز در جشنواره پرداخته شده است. ضمن این که شاهد هستیم در آثار شاعران نسل سوم انقلاب به خوبی به این موضوع چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی پرداخته شده و بسیاری از کارهای خوب آنها نزد مقام معظم رهبری خوانش شده است. از سویی دیگر حوزه هنری خود در تمام فعالیتهایش به موضوع انقلاب اسلامی توجه دارد.
محمدرضا زنگنه معاون اجرایی معاونت هنری حوزه هنری اجرا و کارشناسی این نشست را برعهده داشت.
شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» 20 و 21 آذر ماه در شهر رشت برگزار میشود.
انتهای پیام/4072/4046/
انتهای پیام/