دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1397 - 06:50
آذین مطرح کرد:

نقش محوری دانشگاه آزاد اسلامی در حل مشکلات کشور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی در نگاه جدید به عنوان قلب تپنده جامعه است.
کد خبر : 342486
احمد آذین.jpg

احمد آذین در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اقدامات این واحد جهت درآمدزایی و کاهش وابستگی به شهریه دانشجو گفت: در این رابطه بهتر است ابتدا نگاهی به مأموریت جدید دانشگاه در جامعه داشته باشیم، در نگاه جدید دانشگاه را قلب تپنده جامعه معرفی می‌کنند. به عبارت بهتر، «دانشگاه» ملجأ اصلی طرح مسائل و مشکلات جامعه و یافتن راه‌حل برای آن‌هاست. به فرمایش مقام معظم رهبری دانشگاه قوه عاقله جامعه می‌باشد؛ یعنی دانشگاه به‌مثابه پلی است که می‌تواند جامعه را به سرمنزل مقاصد مطلوب خود برساند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: یکی از مقاصد مطلوب جامعه تولید کار و ثروت است و این مهم از رهگذر تبدیل دستاوردهای علمی به نتایج فناورانه ممکن است؛ بنابراین توسعه فناوری‌های جدید مبتنی بر یافته‌های نوین علمی و یا همان امور دانش‌بنیان مهم‌ترین رسالت دانشگاه در رویکرد جدید است و این افق می‌تواند امیدی برای تحقق منابع درآمدی جدید باشد.


وی تصریح کرد: البته این بدان معنا نیست که دانشگاه از وظیفه تربیت نیروی متخصص موردنیاز جامعه غفلت کند، لذا داشتن دانشجو و جذب دانشجو به‌عنوان موتور پیش‌ران و قوه محرک فعالیت‌های دانش‌بنیان همچنان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.


آذین با توجه کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: من معتقدم متقاضی آموزش عالی و داوطلب ورود به دانشگاه کاسته نشده است، بلکه افزایش بی‌رویه مؤسسات آموزش عالی که بعضاً هم فاقد امکانات و زیرساخت‌های مناسب آموزشی- تحقیقاتی هستند، سهم واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را از جامعه متقاضیان ورود به آموزش عالی، کاسته است و در این فضا، معرفی خوب و مناسب ظرفیت‌های استاندارد و باکیفیت دانشگاه آزاد اسلامی و تسهیلات ارزان‌قیمت در حمایت مالی از دانشجو می‌تواند تاثیرشگرفی برای جذب داوطلبین داشته باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به برنامه ارتباط با صنعت تصریح کرد: خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و به‌تبع آن در اغلب واحدهای دانشگاهی این استان از سالها پیش در زمینهٔ تبدیل علم به فناوری و راه‌اندازی تیم‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، اقدامات خوبی آغازشده است و در مواردی هم به مرحله تجاری‌سازی و نیمه‌صنعتی برخی محصولات دانش‌بنیان رسیده‌ایم.


وی افزود: البته ما به این مقدار قانع نیستیم و عزم جدی در میان رؤسای واحدهای دانشگاهی و مجموعه هیأت امنای استان برای تجاری‌سازی حرفه‌ای برخی از محصولات وجود دارد. در این بین لازم می‌دانم به چند محصول که در واحد اصفهان به‌صورت شرکت نیمه‌صنعتی تولید می‌شود اشاره‌ای داشته باشم؛شرکت تولیدی نگین شیرینی‌های بدون قند و پروتئینِ که زیر نظر مرکز رشد گیاهان دارویی در حال تولید نیمه‌صنعتی است و توانسته محصول خود را تجاری‌سازی کند، شرکت نگین بذر سپاهان که توانسته است بذرهای گلخانه‌ای خیار درختی، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و... را تولید کند و هم‌اکنون در مرحله تولید و عرضه به بازار است؛ شرکت معیار دانش پارس که آزمایشگاه مرجع آنالیز مواد غذایی است و همکار مرجع سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران می‌باشد؛ تثبیت ریز گردها، توسط مرکز تحقیقاتی بیابان‌زدایی این دانشگاه که اکنون به مرحله عمل رسیده و به‌عنوان یک فرآورده ملی آماده ارائه به نواحی و استان‌هایی از کشور است که مردم شریف آن از معلق شدن ریز گردها در هوا رنج می‌برند.


آذین در رابطه با تولید ثروت و حل مسائل استان از طریق دانشگاه افزود: اولاً باید موضوع دانش‌بنیان و تبدیل علم و دانش به ثروت و درآمد به‌عنوان یک اصل و مفروض، در باورها و نیت‌های مدیران، دانشگاه و جامعه نهادینه گردد. ثانیاً موانع سر راه دانشگاه در راستای تجاری‌سازی از طریق تأمین اعتبار، کمک دستگاه‌های دولتی برای برطرف کردن موانع و پشتیبانی آن‌ها از دستاوردها و فناوری‌های نوین به مرحله عمل برسد.


وی ادامه داد: برای این منظور باید دفتر ارتباط با صنعت و جامعه در ساختار دانشگاه موردتوجه ویژه قرار گیرد، زیرا برخورداری از یک مجموعه ارتباط با صنعت قدرتمند، به‌روز و کارآمد و با روابط عمومی بالا، می‌تواند ارتباط میان بخش‌های صنعتی، کشاورزی، خدماتی و اجتماعی جامعه را با دانشگاه برقرار کند و نیازهای آن بخش‌ها را به دانشگاه معرفی کند و در نگاه منطقه‌ای به شناسایی مشکلات و مسائل منطقه‌ای بپردازد و از ظرفیت متخصصین دانشگاهی برای رفع آن‌ها استفاده نماید.


آذین تصریح کرد: برخی از واحدها در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان مثل خوراسگان، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شهرضا، دهاقان، کاشان و... در عرصه دانش‌بنیان، فناوری‌های نوین و حرکت بنیادی در مسیر کاستن اتکا به شهریه‌های دانشجویی از طریق توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های علمی، اقتصادی، گام‌های بسیار مؤثر و کارآمدی را برداشته‌اند و همین موضوع امروز در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در این زمینه در کنار سایر زمینه‌های دیگر پیشرفت کرده است.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب