دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1397 - 13:46
نماینده مردم رشت در مجلس:

نمی‌گذاریم بی‌تدبیری خزر را هم به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار کند

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم شمال کشور و نمایندگانشان نمی‌گذارند با بی‌تدبیری آینده دریای خزر به سرنوشتی مانند دریاچه ارومیه دچار شود.
کد خبر : 341945
636685686919868514_B_md.jpg

جبار كوچكی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در واكنش به سخنان رئیس‌جمهور درباره انتقال آب دريای خزر اظهار کرد: انتقال آب خزر به دشت مرکزی ایران و استان سمنان موضوعی است که سال‌ها مطرح است.


وی اضافه کرد: در تنظیم برنامه ششم توسعه نمایندگان سمنان تلاش کردند این مسئله را به‌عنوان قانون بیاورند و خواستند در قانون برنامه و بودجه ردیفی برای آن در نظر بگیرند، اما کمیسیون به‌شدت مخالف کرد و حتی در صحن نیز مطرح کردن این بحث با مخالفت صریح مواجه شد.


نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متأسفانه رئیس‌جمهور با احساسی ناسیونالیستی نسبت به استان خود، مطالبی را مطرح کرده که شایسته و مطابق بر منطق نیست، تصریح کرد: کارشناسان امر خوب می‌دانند مطرح کردن چنین مطلبی دست‌کم مستلزم ارائه سه سند مهم است.


وی با تأکید بر اینکه ابتدا باید مشخص شود اصلاً چنین کاری ممکن هست یا خیر، گفت: در وهله بعد ارزیابی ریسک این طرح است که مشخص کند چه مخاطرات زیست محیطی‌، اجتماعی و اقتصادی ایجاد می‌کند و دیگر اینکه سند ارزیابی اثرات یا EIA که  نشان بدهد تأثیرات اکولوژیک چنین فرایندی چه خواهد بود. كه هيچكدام از این موارد توسط دستگاه‌های ذی‌ربط ارائه نشده است.


کوچکی‌نژاد تصریح کرد: ممکن است ریاست قوه مجریه کشور نداند آب دریای خزر آب لب‌شور است  و انتقال آبی با این درصد از شوری آسیب بسیار زیادی به ابزار و آلات انتقال می‌زند و شیرین کردن آن تنها با آب‌شیرین‌کن‌های هسته‌ای میسر خواهد بود که آن هم مخاطرات خاص خود از جمله ریسک نگهداری زباله‌های ناشی از آن را دارد.


نماینده مردم رشت در مجلس تأکید کرد: سپاسگزار خواهیم بود اگر رئیس‌جمهور پیش از پذیرش چنین خطری فکری به حال زباله‌های لندفیل سراوان کنند که سال‌هاست زندگی مردم را مختل کرده و بعید نیست شیرابه‌های آن، آب همین دریای خزر را آلوده کند! شاید به‌خاطر هم‌استانی‌هایشان هم شده رفع این مشکل را در فوریت قرار دهند.


وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور توضیح دهد که می‌خواهد با تانکر آب را به بخش مرکزی ایران ببرد؟ خاطرنشان کرد:  دریای خزر در ارتفاع منفی قرار دارد و نمی‌توانیم به صورت ثقلی آب را به سمت جنوبی کشور گسیل کنیم و تأمین نیروی لازم برای این کار از مسائلی است که باید به آن پرداخته شود.


کوچکی‌نژاد بیان کرد: تأمین و تهیه نیرو و ابزار و آلاتی که این کار را بتوان به کمک آن انجام داد از نکاتی است که باید به آن فکر شود، گفت: از تمام این نکات هم که چشم‌پوشی کنیم، شاید بهتر باشد با اشاره به اجلاس کنوانسیون دریای خزر یادآوری کنم تعهدات بين‌المللی موجود در ارتباط با اين درياچه نيز بايد مد نظر گرفته شود.


وی اضافه کرد: به طور یقین سازمان‌های بین‌المللی و فعالان محیط زیست نیز از دیگر مخالفان این تغییرات هستند و خواهد بود.


کوچکی‌نژاد اظهار کرد: همچنین خزر بزرگترین دریاچه جهان است و به لحاظ شرایط خاصی که دارد، یعنی به هیچ اقیانوسی وصل نیست، معروف و منحصربه‌فرد شده و هیچ تجربه تاریخی و زیستی وجود ندارد که آب یک دریاچه را به جای دیگری منتقل کنند و به قیمت سیراب کردن جایی ديگر چنين دریاچه‌ای را بخشکانند و بی‌شک مردم شمال کشور و نمایندگانشان نخواهند گذاشت با بی‌تدبیری و سهل‌انگاری آینده دریای خزر به سرنوشتی مانند دریاچه ارومیه و زاینده رود دچار شده و به خطر بیفتد.


با این توصیفات، حرف‌هایی که بی هیچ پشتوانه و برهان علمی و منطقی مطرح می‌شوند فایده‌ای جز مشوش کردن اذهان عمومی و مکدر کرد کردن خاطر اهل فن نخواهد داشت و از رئیس جمهور یک مملکت توقع نداريم که بخواهد به اين صورت مطلبی را مطرح نماید، پس اگر اسنادی مبنی بر منطقی بودن این حرف دارند بايد ارائه دهند .


و اگر ایشان  بخواهد به این دست سخنان كه مبنای علمی و عملی ندارد و شباهت بسیاری به شعارهای انتخاباتی دارد ادامه دهد قطعاً سؤال از رییس جمهور توسط نمایندگان کلید خواهد خورد .


لذا انتظارمان این است ایشان به‌سبب این حرف‌های غیرکارشناسانه و احساسی هرچه سريعتر از همه مردم علی‌الخصوص مردم شمال كشور عذرخواهی کنند.‎


انتهای پیام/4034/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب